Як запекти курку цілком у духовці, щоб вона вийшла соковитою і з хрусткою скоринкою: 8 рецептів курки в духовці
Доброго вам дня! Однак наскучалась я по курці в духовці. Влітку в спеку не дуже то хотілося її запікати, а ось зараз, коли на вулиці сльота і бруд, відразу захотілося її зробити, та таку, щоб вона радувала око і на смак була смачною, соковитою і з апетитною хрусткою скоринкою.
Як ви на це дивитеся? Я думаю, що позитивно. Сьогодні я спробую розповісти вам про всі нюанси і секрети приготування, щоб ви змогли потім з легкістю зробити її на будь-який обідній стіл або на свято.
Стаття присвячена найвідомішим і популярним способам готування, а ось є ще такі способи, як наприклад запікання курки в банку, на рожні, які я вчора знайшла ось в цій статті https://karamellka.ru/recept-kuricy-v-duxovke. html
Наш російський народ любить куряче м'ясо, тому що в ньому жиру набагато менше, ніж в інших видах м'яса. Готується швидко і коштує це на порядок дешевше, ніж свинина або яловичина. Тим більше куряче м'ясо люблять абсолютно всі і навіть ті, хто сидить на дієтах.
Як приготувати курку цілком з хрусткою скоринкою в духовці
Хочеться відразу відзначити, що потрібно знати деякі тонкощі, щоб дане блюдо вийшло саме таким, яким ви його звикли бачити в магазинах і в грільніцах. А саме, пам'ятайте, що вибирати куряче м'ясо потрібно на прилавках, володіючи певними знаннями:
1. Якість тушки цілої курки легше визначити, ніж розчиненою на частини. Вибирайте ту, і віддавайте перевагу курці в пакеті, адже вона менше схильна до бактеріям з боку навколишнього середовища.
2. Якщо ви бачите на курці проколи, то утримайтеся від покупки, це говорить про те, що її начинили ін'єкціями.
3. Перевірте пружність м'яса. Натисніть на сиру тушку, якщо волокна не прийняли колишню форму, то перед вами курка не першої свіжості.
4. Зовнішньої вид: синці та пір'я будуть свідчити про порушення обробки технології.
Що ж, як вибрати курку в магазині або на ринку розібралися, давайте тепер навчимося готувати з цього покрокового опису.
Нам знадобиться:
- Курка - 1 шт. (2 кг)
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
- Гірчиця - 3 ч.л.
- Аджика - 3 ч.л.
- Олія соняшникова - 30 г
- Лимон - 1 шт.
- Цукор - 1 ч.л.
Спосіб приготування:
1. Насамперед обполосніть молоденьку курочку в воді. Далі висушіть її за допомогою паперових серветок.
2. Зробіть ароматний маринад, який і допоможе зробити курочку соковитою і з тієї самої скоринкою, яку всі так люблять. Для цього в чашці змішайте гірчицю, аджічку, сахарок і рослинне соняшникове масло. Також сюди ж знадобиться лимон, а саме його сік. Відіжміть 1/2 частина лимона.
3. А решту половинку поріжте на кільця, намагайтеся це робити саме гострим ножем і як можна тонше.
4. Курячу тушку обсипте перцем і звичайно ж сіллю дрібного помелу.
5. Після цього починається все найцікавіше, обмажте курочку спеціально приготовленим соусом, аромат піде просто приголомшливий. Обожнюю цю роботу!
Всередину тушки додайте пластики половинки одного лимона.
6. А тепер візьміть фольгу і укочена нею лапки і крила, це робиться для того, щоб не зіпсувався смак готового блюда, ці частини можуть запросто підгоріти в духовці. Зауважте ниткою для фіксації.
7. Помістіть курку на деко і випікайте в духовці при температурі 180-200 градусів 30 хвилин, а потім вийміть її і змастити знову тим соком, який виділився в процесі смаження. Полийте акуратно ложечкою. Випікайте після ще 40 хвилин.
8. Щоб вийшла корочка включите режим Гриль і смажте 15 хвилин. Потім вийміть е з духовки і перевірте готовність м'яса, проколіть його ножем, якщо немає слідів крові, то все готово. Кличте до столу пробувати. На гарнір використовуйте будь-овочеве блюдо, наприклад тушковану капусту або гречану кашу.
Курка запечена в духовці з лимоном - покроковий рецепт з фото
Ще один незрівнянний варіант приготування, він повністю інший і відрізняється від попереднього. Виходить також дуже красиво і смачно, адже склад буде трохи інший, гілочка розмарину і часник зробить свою справу. Рекомендую спробувати і написати свій відгук внизу цієї статті.
Нам знадобиться:
- курка - близько 2 кг
- оливкова олія - 1 ст.л
- часник - 2 зубчики
- гілочка розмарину - 1 шт.
- лимон - 1 шт.
- сіль
- перець
Спосіб приготування:
1. Візьміть свіжу тушку і для того, щоб вона краще ввібрала себе аромат всіх спецій змастіть її оливковою олією.
2. Додайте мелений перець і розітріть його по всій поверхні курячого м'яса. А після присолите всі частини тушки. Всередину покладіть гілочку розмарину, очищені зубчики часнику і лимон. Лимон попередньо розріжте на дві половинки.
3. Зауважте ниткою ніжки на бантик.
4. А після перемістіть тушку на скляний листочок змащений будь-яким маслом, можна навіть взяти оливкова. Випікайте при температурі 180 - 200 градусів приблизно 1-1,5 години.
5. А далі подайте таку вкусняшку до будь-якого гарніру, такому як наприклад вдалому рагу з овочів.
Відео про те, як готувати курку будинку
Якщо ви подивіться це відео, то ви відразу роздражните свій апетит, побіжите в магазин і відразу засмажити це скарб. Тим більше, в цьому виді, щоб не повторюватися курочка буде смажитися в духовці не цілком, а розрізана на частини. Головний секрет тут в тому, що курка виходить дуже соковитою, а ось за рахунок чого дивіться цей ролик:
Рецепт курки в пакеті для запікання з часником і майонезом
Чесно скажу, в більшості випадків я роблю курку саме в пакеті або рукаві для запікання. Мені цей спосіб подобається найбільше, він так би мовити мій улюблений.
Нам знадобиться:
- курка - 1 шт.
- сіль і перець за смаком
- приправа Маггі або Кнорр - пакетик
- часник - 4 зубчики
- майонез - 4-5 ст.л
- пакет для запікання - 1 шт.
Спосіб приготування:
1. Розріжте ножем уздовж грудку курки, зро ось такий отвір. Потім візьміть вилку і проткніть нею гомілки, зробіть це в декількох місцях.
2. Потім використовуючи приправу Маггі або Кнорр, можна також скористатися спеціальними пакетиками з заготовками спецій і приправ для курки обсипте і розітріть ними всю тушку. Посоліть і поперчіть.
Потім в окрему чашку пропустіть часник через ченокодавілку або дрібно порубати його ножем. Додайте в нього майонез і ретельно розмішайте, щоб з'явився часниковий запах. Після цього змастити курку цим соусом.
Якщо ви не хочете використовувати майонез, то тоді можна просто його не додавати, але з ним вийде краще і ніжніше.
3. Потім готову страву помістіть в пакет для запікання. Кінці пакета зав'яжіть нитками або використовуйте спеціальний фіксатор. У кількох місцях пакет потрібно буде проколоти виделкою або ножем. Надішліть в духовку випікатися на 40-50 хвилин при температурі 200 градусів. Смачного!
Курка з яблуками в рукаві для запікання
Ані трохи не гірше виходить це блюдо в рукаві для запікання. Для різноманітності смаків можна її засмажити з яблучками або наприклад покласти круглу картопельку.
Нам знадобиться:
- курка середніх розмірів броллер - 1 шт.
- сіль і перець за смаком
- яблуко - 2 шт.
Спосіб приготування:
1. Спочатку замаринуйте курку, маринадів безліч, можна до речі за основу взяти будь-який, пам'ятаєте ми з вами вже робили такі для курячих шашликів, там таке розмаїття, що вибрати можна будь-який. Ну, а можна піти простим способом і натерти її звичайним перцем і сіллю.
2. Далі нафаршіруйте курку нарізаними яблуками. Утрамбуйте дуже щільно, не шкодуйте яблук.
3. Щоб яблука не випали під час готування, зашейте звичайними нитками чи з'єднайте зубочистками.
4. Помістіть в рукав для запікання, краю зав'яжіть. Тепер в заздалегідь нагріту духовку до 180 градусів помістіть тушку і випікайте 1 -1,5 години. Смачного!
Дуже соковита курочка на солі
Не повірите, але таке можливо. Готується на сольовий кірки, і більше абсолютно ніяких інгредієнтів не потрібно. Раз, два і готово! Самий наіпростешій спосіб приготування, який ви можете собі уявити.
Нам знадобиться:
- курка - 1 шт.
- сіль крупного помелу - 1 кг
Спосіб приготування:
1. Висипте пакет солі на деко і розрівняйте руками, щоб вийшла гладка поверхня без гірок.
2. Курку солити додатково і перчити не потрібно. Просто покладіть її на сіль і курка сама візьме в себе і вбере стільки, скільки потрібно.
3. Помістіть в розігріту духовку на 180 градусів і запікайте 50-60 хвилин.
4. І ось вона наша красуня, повністю готова до вживання. Смачного!
Курка з картоплею у фользі запечена в духовці
Цей варіант для тих, хто любить харчуватися по щільніше і ситніше. Курку засмажити спільно з картоплею, причому курочку в даному випадку порубати краще на шматки, або хоча б на частини, тобто засмажити її не цілком, щоб зручніше було загортати у фольгу.
Нам знадобиться:
- курка - 1 шт.
- сіль і перець за смаком
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- часник - 1 шт.
- улюблені спеції для курки - 1 пакетик або за смаком
- картопля - 1 кг
Спосіб приготування:
1. Насамперед замаринуйте куряче м'ясо. Для цього змішайте майонез з порізаним на півкільця цибулею і рубаним часником, внесіть сіль і перець, а також приправи (наприклад хмелі-сунелі або паприка, каррі) і спеції. Розмішайте. Помістіть курячі шматки в цей маринад. Залиште маринуватися хоча б на 1 годину в прохолодному місці.
Нагадую, що самі класні маринади для приготування курячого м'яса ви можете подивитися тут.
2. Картопля очистіть від шкірки і поріжте на тонкі часточки, товщина шматків 3-4 мм. Візьміть аркуш фольги і спочатку помістіть на нього картоплю. Посоліть і поперчіть. Це буде така своєрідна картопляна подушка. Далі викладайте м'ясо з цибулею.
3. Укутайте продукти в фольгу, так щоб сік не зміг витікати при смаження. Покладіть цей пакет на деко і відправте випікатися в духовку на 1 годину при температурі 200 градусів. Щоб утворилася скоринка на курочку, потрібно в кінці хвилин за 20 відкрити фольгу.
4. Ось таке чудо вийшло. Готовий і смачну вечерю готовий. Кличте всіх до столу. Смачного!
Приготування смачного маринаду для запікання курки в духовці
У висновку ще хочу поділитися з вами варіантом випікання курячого м'яса в духовці, використовуючи цікавий і оригінальний маринад, який ви можете зробити також у себе вдома, а в цьому вам допоможе цей невеликий сюжет. Адже завжди хочеться поекспериментувати над смаками:
Ну ось і все на сьогодні. Випікайте курочку із золотистою скоринкою на радість всім. З приводу і без, їжте на здоров'я! Пишіть коментарі до цього посту, діліться своєю думкою, і до швидкого. Всім до побачення!