» » Курячі стегна в соєвому соусі, запечені в духовці

Курячі стегна в соєвому соусі, запечені в духовці


Курячі стегна в духовці
Сьогодні я хочу поділитися вами одним з найпростіших рецептів приготування курки в духовці. Ні для кого не є секретом, що запечена курка або її частини, а в моєму випадку курячі бердишкі, дуже смачне і економне блюдо. Готуючи його ми економимо сили, час, гроші. Годі й мучитися в спробах придумати обід або вечерю, що задовольняє смаки всіх членів сім'ї. Запечена курка - це таке універсальне блюдо, яке до смаку всім, та ще й відповідне абсолютно до будь-якого гарніру.

Але щоб курочка вийшла цікавою, красивою, соковитою і рум'яною я вдаюся до деяких кулінарним хитрощів. Наприклад, запікаючи курячі стегна з кільцями цибулі блюдо набуває неймовірно апетитний аромат. Без лука такого не вийде. А ще курячі стегна перед запіканням краще потримати в особливому маринаді, який оживляти і без того ніжне куряче м'ясо і додасть йому соковитості і смаку. Завдяки такому маринаду курячі стегна набувають тонку хрустку скоринку і бурштиновий колір. Повірте, виглядає це дуже апетитно, а на смак просто бомба :)

Маринад для курячих стегон, про який йшла мова в попередньому абзаці, складається буквально з 4-х компонентів, не рахуючи лука. Два основні - соєвий соус і майонез. Саме завдяки соєвого соусу курка набуває насичений колір і дуже цікавий смак. Майонез дозволяє м'ясу зберегти соковитість і м'якість, не пересушити в духовці. І нехай вас не збентежить простота такого соусу-маринаду. Для того, щоб приготувати смачну їжу не обов'язково вдаватися до складних і дорогих рішень. Часто достатньо простих перевірених часом речей.

Складові:

  • курячі стегна (4 шт.)
  • 1 цибулина
  • 1,5 столові ложки майонезу
  • 1,5-2 столові ложки соєвого соусу
  • 0,3 чайної ложки меленого чорного перцю
  • 0,3 столової ложки солі

Курячі стегна в духовці з хрусткою скоринкою

Беремо курячі стегна або будь-які інші частини курки, ретельно миємо в великій кількості води і даємо злегка обсохнути. У інгредієнтах у мене вказано 4 курячих стегна. Ця кількість, вимагали мені для обіду. Ви ж берете потрібне вам кількість курки. Просто враховуйте при цьому зміна кількості сталевих інгредієнтів. А взагалі курячі стегна в духовці - це такий рецепт, який дуже складно зіпсувати, ну хіба що недосіл або пересолити м'ясо, або пересушити його в духовці. Але це не наш випадок. Мої курячі стегна вийшли ідеальними.

{ad1}


Середню цибулину чистимо і нарізаємо на кільця або півкільця. Додаємо цибулю в миску до курячим стегнах.


Додаємо в миску з курячими стегнами майонез, соєвий соус, сіль і перець. При бажанні ви завжди можете додати свої улюблені спеції або трави. Мені ж вистачає і такого спартанського набору інгредієнтів.


Ретельно обмащуємо кожен шматочок курки вийшов маринадом і залишаємо в такому вигляді на деякий час, закривши миску харчовою плівкою. Що стосується часу для маринування курячих стегон, то воно може варіюватися від півгодини і до декількох годин (а краще цілої ночі). Якщо поспішайте - то 30 хвилин маринування буде цілком достатньо.


Для запікання курячих стегон нам знадобиться форма. Якщо стегон не багато, як у мене, то підійде будь-яка жаровня або сковорода без ручки. При більшій кількості м'яса можна скористатися листом. Розкладаємо шматки курки шкірою догори досить щільно один до одного, це дозволить зберегти м'яса більше соковитості і не пересушити під час запікання. Лук з маринаду викладаємо поверх стегенець.


Запікаємо курячі стегна в духовці при температурі 190 градусів протягом 40-45 хвилин. Духовка повинна бути розігріта до моменту початку запікання, інакше буде складно розрахувати час приготування і ви ризикуєте недопечь або пересушити м'ясо.

Курячі стегна в духовці рецепт
Готові курячі стегна в соєвому соусі, запечені в духовці, мають неймовірно апетитний зовнішній вигляд, а ще під час запікання утворився досить концентрований жирненькие бульйон, який відмінно підійде в якості підливи в гарнір. Смачного!

Курячі стегна в духовці з хрусткою скоринкою

Радимо прочитати

Курячі гомілки в духовці
Курячі гомілки в духовці
Пропонуємо вам приготувати вечерю на швидку руку по цьому простому рецептом! Запечені курячі гомілки в духовці подайте з овочевим салатом – це смачно, ситно і, що важливо, корисно.
Індичка з картоплею в духовці
Індичка з картоплею в духовці
У кожному другому популярному американському фільмі йдеться про смачну запеченої індички до Дня Подяки. Напевно, кожному хочеться спробувати це чудо блюдо. В ідеалі запікається вся птиця цілком, як в
Стегенця курки в рукаві
Стегенця курки в рукаві
Щодня майже перед кожною жінкою постає питання: що приготувати на обід або на вечерю? Багато хто з нас ще й працюють, а приходячи з роботи, менше всього хочеться стояти біля плити і готувати вечерю

1 комментарий

Лида
Готовила по вашему рецепту - результат чудесный. Ещё понравился этот рецепт https://www.smachnotut.com/kuryachi-stegna/
Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки