Курячі стегна в соєвому соусі, запечені в духовці
Сьогодні я хочу поділитися вами одним з найпростіших рецептів приготування курки в духовці. Ні для кого не є секретом, що запечена курка або її частини, а в моєму випадку курячі бердишкі, дуже смачне і економне блюдо. Готуючи його ми економимо сили, час, гроші. Годі й мучитися в спробах придумати обід або вечерю, що задовольняє смаки всіх членів сім'ї. Запечена курка - це таке універсальне блюдо, яке до смаку всім, та ще й відповідне абсолютно до будь-якого гарніру.
Але щоб курочка вийшла цікавою, красивою, соковитою і рум'яною я вдаюся до деяких кулінарним хитрощів. Наприклад, запікаючи курячі стегна з кільцями цибулі блюдо набуває неймовірно апетитний аромат. Без лука такого не вийде. А ще курячі стегна перед запіканням краще потримати в особливому маринаді, який оживляти і без того ніжне куряче м'ясо і додасть йому соковитості і смаку. Завдяки такому маринаду курячі стегна набувають тонку хрустку скоринку і бурштиновий колір. Повірте, виглядає це дуже апетитно, а на смак просто бомба :)
Маринад для курячих стегон, про який йшла мова в попередньому абзаці, складається буквально з 4-х компонентів, не рахуючи лука. Два основні - соєвий соус і майонез. Саме завдяки соєвого соусу курка набуває насичений колір і дуже цікавий смак. Майонез дозволяє м'ясу зберегти соковитість і м'якість, не пересушити в духовці. І нехай вас не збентежить простота такого соусу-маринаду. Для того, щоб приготувати смачну їжу не обов'язково вдаватися до складних і дорогих рішень. Часто достатньо простих перевірених часом речей.
Складові:
- курячі стегна (4 шт.)
- 1 цибулина
- 1,5 столові ложки майонезу
- 1,5-2 столові ложки соєвого соусу
- 0,3 чайної ложки меленого чорного перцю
- 0,3 столової ложки солі
Курячі стегна в духовці з хрусткою скоринкою
Беремо курячі стегна або будь-які інші частини курки, ретельно миємо в великій кількості води і даємо злегка обсохнути. У інгредієнтах у мене вказано 4 курячих стегна. Ця кількість, вимагали мені для обіду. Ви ж берете потрібне вам кількість курки. Просто враховуйте при цьому зміна кількості сталевих інгредієнтів. А взагалі курячі стегна в духовці - це такий рецепт, який дуже складно зіпсувати, ну хіба що недосіл або пересолити м'ясо, або пересушити його в духовці. Але це не наш випадок. Мої курячі стегна вийшли ідеальними.
{ad1}
Середню цибулину чистимо і нарізаємо на кільця або півкільця. Додаємо цибулю в миску до курячим стегнах.
Додаємо в миску з курячими стегнами майонез, соєвий соус, сіль і перець. При бажанні ви завжди можете додати свої улюблені спеції або трави. Мені ж вистачає і такого спартанського набору інгредієнтів.
Ретельно обмащуємо кожен шматочок курки вийшов маринадом і залишаємо в такому вигляді на деякий час, закривши миску харчовою плівкою. Що стосується часу для маринування курячих стегон, то воно може варіюватися від півгодини і до декількох годин (а краще цілої ночі). Якщо поспішайте - то 30 хвилин маринування буде цілком достатньо.
Для запікання курячих стегон нам знадобиться форма. Якщо стегон не багато, як у мене, то підійде будь-яка жаровня або сковорода без ручки. При більшій кількості м'яса можна скористатися листом. Розкладаємо шматки курки шкірою догори досить щільно один до одного, це дозволить зберегти м'яса більше соковитості і не пересушити під час запікання. Лук з маринаду викладаємо поверх стегенець.
Запікаємо курячі стегна в духовці при температурі 190 градусів протягом 40-45 хвилин. Духовка повинна бути розігріта до моменту початку запікання, інакше буде складно розрахувати час приготування і ви ризикуєте недопечь або пересушити м'ясо.
Готові курячі стегна в соєвому соусі, запечені в духовці, мають неймовірно апетитний зовнішній вигляд, а ще під час запікання утворився досить концентрований жирненькие бульйон, який відмінно підійде в якості підливи в гарнір. Смачного!