Рецепт курячих гомілок в духовці з фото
З усіх видів м'яса мої діти найбільше воліють курку. І ви знаєте, я теж. Швидше за все це пов'язано з тим, що куряче м'ясо найніжніше і дітям простіше його пережовувати. Особисто для мене є ще кілька плюсів - курка відносно швидко готується, її можна додати практично в усі страви (супи, салати, гарніри) або подати як самостійне блюдо, а ще її абсолютно неможливо зіпсувати. Як би Ви її теста - все одно вийде смачно. Тому в моїй морозильній камері завжди є стратегічний запас курятини.
Курячі ніжки або, як їх ще люблять називати, стегенця - окремий куплет в моїй оді курці. Сьогодні я розповім Вам свій рецепт курячих стегенець в духовці. Він у мене, звичайно ж, не єдиний, але дуже ходовий.
Як приготувати курячі гомілки в духовці
Складові:
- курячі гомілки (необхідне вам кількість)
- цибулина
- сіль
- перець
- темний соєвий соус
Ретельно моєму стегенця і складаємо їх в миску.
Додаємо сіль (2/3 столової ложки на 6 стегенець) і 1/2 чайну ложку меленого чорного перцю. Нарізаємо цибулю кільцями і також додаємо до м'яса.
Далі нам знадобиться темний соєвий соус. Що це за звір? Темний соєвий соус - це солодкий і дуже густий соус на основі сої. При відсутності оного можете спробувати скористатися світлим соєвим соусом (рідким, який повсюдно продається).
Руками перемішуємо інгредієнти, злегка втираючи сіль, перець і соус в м'ясо курки.
Підготуємо невелике деко для запікання. Кожен стегенце акуратно перекладаємо на деко, при цьому необхідно ретельно натягнути шкірку таким чином, щоб все м'ясо було нею закрито. Зверху розкладаємо кільця цибулі.
Відправляємо деко з ніжками в розігріту духовку і запікаємо 35 хвилин при температурі 190 градусів (до моменту, коли шкірка придбає насичений коричневий колір).
Суть цього методу приготування в тому, що темний соєвий соус в процесі запікання створює на поверхні шкірки плівку, яка «запечатує» м'ясо під шкіркою і воно завдяки цьому залишається соковитим, зберігаючи всі соки в собі. Пам'ятайте, ми закривали м'ясо шкіркою на початку приготування?
На фото чітко видно ефект «запечатування» м'яса під шкіркою.
Смачного!
Ще рецепти приготування м'ясних страв: