Медові крильця в духовці, рецепт з фото
Боюся, що сьогодні мені буде складно підібрати потрібні слова для того, щоб передати всю красу рецепта під назвою «медові крильця в духовці». А все тому, що слова «смачно», «апетитно» та їм подібні навіть близько не здатні охарактеризувати смак медових крилець, приготованих в духовці.
Готувала я медові крильця вперше. Взагалі, курячі крила я готую не часто, але тут не змогла встояти. Перебираючи фото готової їжі в інтернеті і вирішуючи що приготувати я випадково натрапила на крильця в медовому соусі, такі яскраві і глянцеві, акуратненьких, та ще й з соусом - просто мрія, а не страва! Та й бюджетно, що теж важливо. Загалом, рішення їх приготувати дозріло миттєво, і я ні разу не пошкодувала про це. Ці медові курячі крильця просто неможливо зіпсувати або приготувати неправильно. Вони обов'язково у вас вийдуть. А цей соус на основі меду виявився одним з найбільш вдалих, які мені доводилося куштувати.
У рецепті приготування медових крилець в духовці пропонується розділити крила на шматочки, так виходить красивіше і до того ж такі порційні шматочки зручніше є. Але ви можете приготувати за цим рецептом і цілі крила, і навіть курячі гомілки або стегенця.
Час приготування: 80 хвилин
Кількість порцій - 4Складові:
- 1 кг курячих крилець
- 3 ст.л. меду
- 3 ст.л. соєвого соусу
- 3 ст.л. кетчупу
- 0,3 ч.л. солі + ще 1 ч.л. солі
- 0,3 ч.л. меленого перцю
Медові крильця в духовці, покроковий рецепт з фото
Кілограм курячих крилець ретельно миємо злегка обсушуємо.
{ad1} Більшість, і я в тому числі, звикли готувати курячі крильця цілком. Але сьогодні не той випадок. Нам буде потрібно привести курячі крильця в порядок, тобто розділити їх на фрагменти. Разом кожне крило розрізаємо на 3 частини (різати між суглобами). На фото видно, що дві частини з трьох точно годяться для приготування, а третя частина (найменша) - це шматочок кістки, обтягнутий шкірою. Ця найменша частина в блюдо не піде.
Нарізаємо всі крильця і складаємо їх в миску.
Додаємо в миску до курячим крильцям чайну ложку солі і третина чайної ложки меленого чорного перцю. Ніякі інші спеції нам не знадобляться. Руками ретельно перемішати крильця з сіллю.
Перекладаємо наші курячі крильця на деко. У мене для цієї мети прямокутна форма для запікання плюс кришка від неї. Якраз вмістилися всі крильця.
Відправляємо деко з крильцями (або форми з крильцями) в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо приблизно 40 хвилин до ледве можна було розрізнити золотистої скоринки. Якщо ви відправите крила в ще не розігріту духовку, то до 40-ка хвилин додайте додатковий час на розігрів.
Ось так злегка подрумянились наші курячі крильця через 40 хвилин перебування в духовці.
Тепер готуємо медовий соус для крилець. Для цього в глибоку ємність відправляємо 3 столові ложки меду.
До них додаємо 3 столові ложки соєвого соусу і стільки ж кетчупу. Злегка солимо соус (досить буде 0,3 чайної ложки) і гарненько його перемішуємо до повного з'єднання всіх інгредієнтів.
Половиною отриманого соусу поливаємо запечені курячі крильця і знову відправляємо їх в духовку на 20 хвилин.
Тепер курячі крильця абсолютно готові. Виглядають вони чудово - рум'яні, яскраві, глянцеві.
Другу половину медового соусу, яку ми не використовували, подаємо разом з крильцями. Традиційно бажаю всім приємного апетиту і до нових зустрічей!