Курячі нагетси в духовці. Покроковий рецепт з фото
Домашні нагетси в духовці - це дуже смачно і оригінально. Соковиті всередині і з хрусткою апетитною скоринкою сухарів зовні, домашні курячі нагетси просто створені для радості, свята, приємного проведення часу за столом. Це легке блюдо з курячого філе дуже подобається дітям. Домашні нагетси, приготовані в духовці, завжди можна доповнити картоплею-фрі або картопляним пюре, овочами і соусами, салатами. Як закуска до пива домашні курячі нагетси також припадуть дуже до речі.
Готувати курячі нагетси в домашніх умовах дуже просто і швидко, і, думаю, мій докладна розповідь про їх приготуванні допоможе всім бажаючим в реалізації даного рецепта.
Відносно способу приготування домашніх курячих Наггетс - духовки - хочеться виділити кілька плюсів. По-перше, готувати цю страву в духовці дуже зручно. Альтернативою такому способу приготування домашніх курячих Наггетс виступає приготування їх у фритюрі. Духовка перед фритюрі має ряд переваг: відсутність бризок жиру, запаху смаженого масла, економія часу, мінімум брудного посуду. А по-друге, не всі можуть собі дозволити вживати страви, приготовані у фритюрі. Це, безумовно, дуже смачно, але не дуже корисно. Духовка ж вирішує дану проблему.
Інгредієнти (на 4 невеликі порції):
- філе однієї великої курки
- 0,4 білого батона або несолодка булка
- 4 столові ложки сметани
- 1 чайна ложка солі
- 0,5 чайної ложки меленого перцю
Курячі нагетси в духовці. Покроковий рецепт з фото
Отже, беремо одне досить велике філе. Цієї кількості м'яса нам вистачить для приготування приблизно 4 невеликих порцій домашніх наггетсів. Потрібно більше наггетсів - беремо більше філе.
Моєму куряче філе у великій кількості проточної води і обсушуємо паперовими рушниками.
{ad1}
Гострим ножем нарізаємо філе уздовж на смужки шириною 1,5 - 2 см.
Складаємо шматочки філе в миску і додаємо 4 столові ложки сметани (жирність будь-яка). Також додаємо сіль і перець. При бажанні можна додати ще й інші спеції або трави, але рекомендую спочатку випробувати базовий рецепт на смак для того, щоб мати уявлення про смак домашніх курячих Наггетс в духовці, і тільки тоді можна коригувати їх смак на ваш розсуд. А взагалі нагетси будуть смачні з будь-яким поєднанням спецій і приправ, тільки не забудьте про сіль - без неї ніяк.
Запечатує миску з філе харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на деякий час, дамо м'ясу трохи промаринуватися. В ідеалі філе слід потримати в такому вигляді не менше 2-х годин, але якщо воно помарінуется хоча б 30 хвилин - теж не погано.
Тим часом підготуємо паніровці. Вона буде складатися всього з одного інгредієнта - хлібних крихт. Раніше я думала, що панировать слід тільки в сухарях, але спробувавши цей рецепт приготування курячих Наггетс для мене відкрилися нові кулінарні межі.
Білий батон або несолодке булку ламаємо на шматки і відправляємо в чашу блендера. Досить буде чверті стандартного батона.
Подрібнюємо хліб в крихту і перекладаємо в глибоку тарілку.
Дістаємо з холодильника промариноване в сметані філе і вивалюємо кожен його шматочок в тарілці з хлібними крихтами.
Викладаємо наші майбутні домашні нагетси на змащений олією лист, дотримуючись невелику відстань між шматочками. І відправляємо деко в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Деко встановлюємо посередині духовки або навіть трохи ближче до верху, щоб панірування встигла зарум'яниться. Запікаємо курячі нагетси в духовці протягом 15 хвилин. За цей час вони повністю пропекутся, але ще не встигнуть пересушити.
Перекладаємо готові домашні нагетси, приготовані в духовці, на блюдо і подаємо ще гарячими до столу.
Як доповнення беремо будь-який соус або кетчуп і насолоджуємося плодами своєї кулінарної праці. Смачного!