» » Оладки на кефірі - 11 кращих рецептів пишних оладок

Оладки на кефірі - 11 кращих рецептів пишних оладок


Привіт всім! Ну ось і настала пора зайнятися знову звичайної цим різної смакоти. На першому місці у всіх як завжди славні пустотливі млинці, а на другому пишненька оладки, які ми звикли їсти зі сметанкою або з варенням.

В одній зі статей я вже ділилася з вами найкращими своїми напрацюваннями оладок на молоці, в якій ви дізналися всі тонкощі і хитрощі. У цій замітці я пропоную вам випікати таки ласуни з кефіру.

Насправді рецептів дуже багато, і якщо ви думаєте, так що там готувати і так все зрозуміло. То ви помиляєтеся, я підібрала спеціально такі види, що кожен буде відрізнятися від попереднього. Адже від того яким буде по консистенції тісто рідке або густе, на дріжджах або на соді залежить кінцевий підсумок продукту.

Та й це ще не все, всі інгредієнти кладуться в тісто особливим способом, десь вони перемішуються в ручну, десь використовується міксер або блендер. І навіть є один класний варіант з секретним суперінгредіентом, про який ви і не здогадуєтеся. Тому, ось вам підбірка і раджу випробувати всі варіанти смаження, а потім написати свої відгуки та побажання.

І повірте мені, у вас неодмінно все вийде, адже я в кожному рецепті постаралася все детально і покроково з фото і картинками описати. Щоб у вас не виникало зайвих питань. Вообщем на будь-який смак, і як то кажуть колір, є всі в цій замітці. Можна приготувати це солодке блюдо у вигляді товстеньких булочок, а можна і у вигляді тонких. Вибирайте і творіть!

Оладки на кефірі - найпростіший рецепт

Це класичний вдалий варіант, за допомогою якого ви навчитеся готувати оладки за 15 хвилин, легше і швидше цього способу приготування я ще не зустрічала. Він буде без дріжджів, але з додаванням соди.

Такі оладки на кефірі виходять дуже ніжними і шалено повітряними, що багато хто навіть і не вірять, що таке в принципі можливо.

Продукти використовуються самі звичайні і бюджетні.

Нам знадобиться:

  • Кефір - 250 мл
  • Вода - 40 мл
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно - 250 г
  • Цукор - 3 ст.л
  • Сіль - 1/2 ч.л
  • Сода - 1/2 ч.л
  • Олія - ​​для смаження

Спосіб приготування:

1. У глибоку ємність помістіть стакан кефіру, потім води. Ретельно ложкою перемішайте суміш.

Важливо! Тепер потрібно цю білу масу підігріти на плиті, це важлива умова, не нехтуйте ім.

2. В іншій чашці розбийте куряче яйце, покладіть сіль і цукор. Перемішайте і далі влийте підготовлений кефір. Розмішайте дуже ретельно, щоб зверху утворилася пінка.

3. Наступний крок - не поспішаючи додайте борошно, бажано брати вищого сорту. Висипайте не всю відразу, а маленькими частинами.

Важливо! Борошно заздалегідь просійте через ручне або автоматичне сито, таким чином борошно насититься киснем і дасть легкість в тесті.

Ось така маса повинна вийти, як ви бачите на цьому фото. Воно не повинно швидко стікати з ложки, воно повинно збігати в вигляді тягнеться суміші, нагадує приблизно густу сметану.

Важливо! Простежте за тим, щоб не було грудочок, їх обов'язково потрібно уникнути.

Якщо ви помітили, що тісто вийшло рідким, то не турбуйтеся, додайте ще трохи борошна, щоб маса стала густий.

Важливо! І ось тільки тепер додайте соду, і добре все розмішайте.

4. На глибоку сковороду вилийте рослинна олія і добре прожарити його. Після акуратно помістіть такі творінкі на сковороду, сформувавши тим самим оладки круглої або овальної форми, за допомогою столової ложки.

Важливо! Порада: Поки смажиться перша партія ні в якому разі не перемішуйте тісто, це впливає на їх пишність.

5. Смажте з двох сторін на повільному вогні до утворення красивих кірочок, приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку, так щоб вони встигли пропектися як зовні, так і всередині, чи не були сирими, і в той же час не змогли опасть і залишитися такими пишними.

6. Ось і всі секрети, моя сім'я їх просто обожнює, наминали все за обидві щоки, як то кажуть з пилу і з жару. Адже вони дуже пишненька, легкі, а зі сметанкою їсти просто смакота, пальчики оближіть.

7. Ось так вони виглядають в розрізі, нічим не гірше, ніж зовні. Нямка взагалі, спробуйте приготувати і ви, адже це так просто і дуже-дуже смачно! А потім кличте всіх на дегустацію!

Рецепт найпишніших оладок на кефірі з дріжджами

Другий за популярністю варіант після оладок на соді, по праву належить дріжджового варіанту. Хоча з ним доведеться трохи повозитися, адже з дріжджами тісто має постояти і піднятися.

Які краще, які смачніше з содою або дріжджами, вже тут вирішувати вам, комусь подобається перший варіант більше, комусь другий. Давайте в коментарях нижче під статтею висловлювати свою думку, ділитися враженнями, щоб утворився маленький форум відгуків.

В цілому такі оладки готуються теж легко і просто. Тільки за часом не багато довше, ніж з содою.

Цей невигадливий варіант я знайшла одного разу в журналі «Веста», спробувавши його можу сказати, що вони виходять солоденькі і дуже приємні на смак. Саме важливі пропорції всіх інгредієнтів. Вийде приблизно 12-15 штук, тобто порція несильно велика, маленька, розрахована на одну-дві особи, при бажанні ви можете її збільшити і зробити величезну))).

Нам знадобиться:

  • кефір - 1 ст.
  • яйце куряче - 1 шт.
  • сіль - 1/3 ч.л
  • сухі дріжджі - 1 пакетик або 15 г (1 ч.л.)
  • цукор - 0.5 ст.л
  • борошно - 1,5 ст.
  • рослинна соняшникова олія - ​​для смаження

Спосіб приготування:

1. Важливою умовою є кефір, він повинен бути не з холодильника, як багато хто звик це робити. Беруть дістають і печуть, я не можу сказати зовсім, що так робити категорично не можна, але і небажано. Найкраще, щоб він постояв і Степл, найоптимальнішим варіантом є підігрів кефіру в мікрохвильовці або на плиті до теплого стану.

Борошно просійте пару раз через сито і додайте в кефір разом з дріжджами, розмішайте. Залиште тісто підніматися на 40-50 хвилин, прикривши серветкою. Краще поставити біля батареї або ж на каструлю з теплою водою.

2. Потім в це підготовлене підняте тісто додайте цукровий пісок, сіль, і яйце. Розмішайте ретельно і поставте ще на 20-30 хвилин відпочивати.

3. Після того, як тісто ще раз підійшло, беріть ложечку і за допомогою неї сформуйте оладки і смажте на сковороді з рослинним маслом на невеликому вогні.

Важливо! Спочатку сковороду потрібно дуже добре розжарити.

4. Обсмажте з обох сторін до золотистої скоринки. Подавайте з варенням і з чудовим настроєм! Кличте дітей до столу і радуйте!

Відео: Готуємо оладки на кефірі будинку

І знову ще один зручний і класний варіантік, який можна подивитися тут:

Оладки на кефірі без соди. Найшвидший спосіб приготування

Що ж, ще один суперский варіантік, від якого всі ваші гості будуть в захваті, адже вони виходять ніжними і абсолютно нежирними, такі повітряні і пишні, як у дитинстві у бабусі чи мами.

Якщо у вас немає соди, то ось як раз з цієї нагоди і існує вид з розпушувачем. Адже чим соду можна ще замінити? Як ви вважаєте?

Нам знадобиться:

  • борошно 480 гр.
  • кефір 500 мл.
  • цукор 2 ст.л.
  • яйце 2 шт.
  • розпушувач 2 ч.л.
  • сіль (щіпка)

Спосіб приготування:

1. У свіжий кефір додайте два яйця, цукровий пісок і щіпку солі. Саме в цьому виді всі продукти закладаються в миску відразу. Цікаво, чи не так?

2. Перемішайте ложечкою до однорідної жовтенької маси.

3. Окремо в іншій чаші просійте борошно, а після внесіть розпушувач і перемішайте. Поступово почніть вносити отриману муку в суміш з яєць, перемішайте.

Тісто виходить густенькое по консистенції.

4. Залишилася справа за малим, підсмажити оладки на сковороді до рум'яної ульотний скоринки. Для цього сковороду розжарити і налийте рослинного масло. Випікайте оладки з двох сторін до готовності. Це дуже захоплююче заняття, але в той же час приємне.

5. Ось які пампушки, а можна сказати пишечки вийшли.

6. Красотіщщщща! Все готово, подавайте до столу зі сметаною або повидлом, а також з відмінним настроєм. Смачного!

Цікаво! До речі, але ж можна їх проткнути спеціальним мішечком або пістолетом і зробити Вкусняшное начинку, як ми робили у пончиків.

Кращий рецепт оладок на кефірі без яєць

Економний варіант готування, якщо раптом ви вирішили постити, хоча я б ніколи не віднесла оладки смажені на сковороді, та ще й на маслі до дієтичних видів, хоч і масла буде по мінімуму. Так ось в цій рецептурі НЕ буде яєць, але тим не менше такі ласуни теж дуже смачні.

Важливо! Беріть кефір дуже кислий на смак!

Вони виходять тоненькими з дірочками, але в той же час для своєї тонкощі пишненька.

Нам знадобиться:

  • кефір кислий - 0,5 л
  • борошно - 2 ст.
  • цукровий пісок - 1 ст.л
  • сіль - 1 ч.л
  • сода - 1 ч.л
  • рослинне масло - 2 ст.л

Спосіб приготування:

1. Візьміть глибоку миску і налийте в неї кефір. Додайте цукор, сіль і соду.

Важливо! Соду в даному варіанті гасити в оцті непотрібно, оскільки використовується кисломолочний продукт, який тепер її добре погасить.

Перемішайте міксером, щоб цукор і сіль розчинилися, а сода погасилася.

Потім постійно перемішуючи віночком міксера або блендера поступово вноіте порціями борошно. В самому кінці додайте рослинне масло в тісто, це робиться для того, щоб надалі оладки не брали багато жиру зі сковороди і були нежирними.

2. А тепер найвідповідальніша робота це жарка. Випікайте акуратні коржики, зауважте, що вони виходять дуже рівними, так як консистенція тесту вийде трохи рідині, ніж в класичному варіанті. На сковороду також налийте трохи олії і добре розжарити, а потім зменшіть вогонь.

Важливо! Виливайте на сковорідку по одній ложечці тесту, цього цілком вистачить, щоб вони добре пропеклися і піднялися, збільшилися в обсязі.

Накрийте кришкою сковорідку і дочекайтеся того моменту поки перша сторона почне зарумяніваться, переверніть. Смажте до тих пір, поки не витратиться все тісто.

3. Як каже моя сусідка, ну просто безсовісно апетитно, а вам як подобається? Полийте їх медом або шоколадною глазур'ю, а краще згущеним молоком, просите всіх випробувати такий щільний сніданок або полуденок. Смачних вам відкриттів, шановні мої читачі!

Дуже смачні млинці на кефірі та сметані

Можливо ви будете здивовані, що тут використовується і сметана і кефір. Як ви думаєте для його? В цьому і є ще одна особливість, яка відрізняє цей варіант від всіх інших.

Зауважте, що в інгредієнтах не присутній сода, розпушувач або дріжджі.

Нам знадобиться:

  • кефір - 0,5 л
  • сметана - 3 ст.л
  • борошно - скільки візьме тісто
  • цукор - 2 ст.л
  • яйце куряче - 2 шт.
  • сіль - 0,5 ч.л

Спосіб приготування:

1. Збийте вінчиком блендера яйця з цукровим піском і сіллю.

2. Слідом в яєчно-цукрову суміш додайте сметану і кефір, а далі все ретельно перемішайте віночком блендера.

3. Всипте борошно і добре знову розмішайте за допомогою блендера. Маса повинна вийти ріденької, щоб з ложки стікало не сильно швидко, але і негайно. Вообщем потрібно пристосуватися.

4. Найкраще смажте на чавунній сковороді, якщо є така в вашому домі. Якщо ж ні, то візьміть звичайну з товстим дном. Розжарити її, налийте рослинне соняшникове масло і печіть оладки на середньому вогні.

Цікаво! Можна зробити різної форми, круглої, овальної або ж ще який-небудь, ваша фантазія вам допоможе))).

Вчора побачила ось таку забавну сковорідку, прикольненько звичайно виглядає!

3. Як тільки перша сторона підрум'яниться, і ви побачите коричневі краю підійміть акуратно вилочкою і обсмажте другу сторону. Такі апетитні ласощі дійсно зведуть будь-якого з розуму, а якщо докласти ще якусь хитрість, прикрасити їх свіжими ягодами або варенням, то і взагалі буде улетний вид.

Смачних вам відкриттів!

Суперпишние оладки на кефірі як у бабусі

Це один з улюблених варіантів, такі завжди пече моя бабуся. У ньому теж є свої нюанси і секретик, поради. Головна відмінність від попередніх варіантів в тому, що тут в тісто вноситься розпушувач, і шматочок вершкового масла, а кефір використовується домашній або ж кисле молоко.

Тому і смак у них такий особливий, я б сказала дуже домашній))).

Нам знадобиться:

  • кефір або кисле молоко - 1 ст.
  • яйце - 1 шт.
  • вершкове масло - 2 ст.л
  • борошно - 1 ст.
  • сіль - 1 ч.л
  • сода - 0,5 ч.л
  • розпушувач - 1 ч.л.

Спосіб приготування:

1. Змішайте одне яйце і один стакан кислого молока або кефіру, саме змішайте, а не збийте.

Важливо! Нічого не збивайте міксером, тут вся фішка саме в цьому, що всі інгредієнти просто змішуються між собою.

2. Слідом додайте цукровий пісок і перемішайте. Внесіть дві ложечки розтопленого вершкового масла.

3. У склянку борошна додайте розпушувач і соду. Перемішайте акуратно ложкою всю цю масу. Не потрібно прям повністю ложкою діставати з дна склянки, головне, щоб інгредієнти перемішалися з борошном.

2muka

2. Всипте в яєчну суміш. Розмішайте все столовою ложкою, втручаючись борошно в тісто.

Важливо! Далі потрібно залишити на 15-20 хвилин постояти, щоб вся мука добре і ретельно розчинилася в тесті.

3. Смажте на розігрітій сковороді з рослинним маслом, в момент смаження вогонь зробіть на середній. Смажте при закритій кришці. Як тільки почнуть з'являтися бульбашки, слід перевернути оладок на іншу сторону.

4poyavilis puzurku

4. Ось такі пишненька, румяненькіе і дуже м'які, немов пушок вони виходять. Фантастично смачно. А якщо ще полити їх ароматним джемом з ягід, то зникнуть з вашого столу в тугіше секунду. Приємного всім апетиту!

Оладки з яблучками на кефірі

Ну а тепер, щоб зробити наше життя ще солодше, давайте спечемо оладки з маленькими сюрпризики, додамо в них ягідки родзинок і яблучок, адже урожай яблук у всіх в самому розпалі, так давайте застосуємо і сюди. Тим більше знаєте як це чудово виглядає, та ще й потрясно суперски смачно! Просто смакота, та ще й яка, дуже солоденька і соковита!

Цікаво! Можна також додати в'ялену журавлину для маленької кислинки. А замість родзинок можна додати терту смажену моркву.

Нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. У велику миску вилийте кефір спільно зі сметаною, покладіть розпушувач, яйце, сіль і цукровий пісок можна покласти за смаком. Збийте цю масу звичайним ручним віночком. Після внесіть рідку ваніль, ух вже так ароматно!

Додайте слідом борошно так, щоб тісто вийшло густим. Потім покладіть дрібно нарізані яблучка і добре промиті родзинки. Перемішайте цю масу столовою ложкою.

Важливо! Щоб родзинки був м'яким, його попередньо потрібно буде запарити в гарячій воді на 5-10 хвилин.

2. Дайте тесту постояти хвилин 15-20, щоб воно відпочило.

3. Підготуйте сковороду для смаження, розжарити її і влийте рослинне масло. Викладіть ложечкою такі ось славні фруктові чудики і як зазвичай обсмажте їх з двох сторін на невеликому вогні. Кришкою теж обов'язково накрийте, коли смажите першу сторону. Кожну зі сторін випікайте приблизно 2-3 хвилини.
5zarim

4. Після того, як все готово, перекладіть потішні і пустотливі ласуни на паперову серветку. Це потрібно зробити, щоб весь зайвий жир пішов.

Цікаво! При бажанні можна жарити не на сковороді, а в чаші від мультиварки на режимі «Жарка».

5. Прикрасьте їх за бажанням і на свій смак. Можна використовувати родзинки, чорнослив, полийте медом або будь-яким солодким варенням. Смачного!

Оладки на кефірі з сиром

Тепер ще один славний варіант, він буде із застосуванням сиру. Пам'ятається мені я вам вже розповідала, як можна легко і швидко приготувати сирники, а ось щоб зробити оладки з сиром я пропоную вам подивитися ось цей відеосюжет з каналу ютуб:

Бананові оладки на сметані і кефірі

Ще одна новинка, а також перевірений і дуже легкий несподіваний варіант, про який знають не так багато людей, це оладки з бананом. Так, так ви не помилилися, ну дуже божественні і прикольні на смак виходять!

Нам знадобиться:

  • яйце - 3 шт.
  • цукор - 2 ст.л
  • сіль - щіпка
  • сода - 1/3 ч.л
  • борошно - 7 ст.л
  • банани - 2 шт.

Спосіб приготування:

1. Першим кроком потрібно розбити три яйця, потім покласти цукор і сіль. Перемішайте і далі внесіть соду. Всі продукти збийте міксером до розчинення цукру.

Покладіть 7 столових ложок борошна, а після застояне кефір з холодильника, саме холодний і застояне. Перемішайте все ложкою ретельно, щоб не було грудочок.

2. Натріть на тертці два Бананчик і закиньте їх в миску до решти інгредієнтів. Ретельно перемішайте. Тісто вийде рідкуватим.

3. Смажте оладки на сковороді на середньому вогні з рослинним маслом поки не досягнете красивою апетитною скоринки з обох сторін. Які красені вийшли, та ще й які, ніхто і не подумає, що вони з сюрпризом всередині, з якимсь маленьким подарочком.

Як приготувати млинці з кефіру як пух. Секретна фішка пишності

Цей рецепт по праву можна назвати оригінальним і цікавим. До недавнього часу я про нього не знала. І якось ідея такого випікання прийшла сама собою, коли я спробувала в тісто для чебуреків додати мінеральну воду.

А оскільки я людина творча, я вирішила таку газ воду застосувати і сюди, і ось що вийшло. Цікаво, тоді читайте цей інструкцію від початку до кінця. І звичайно ж пробуйте зробити самі!

Боїтеся експериментів? Тоді всі інгредієнти візьміть в меншому обсязі, наприклад зменшите вдвічі.

Нам знадобиться:

  • Кефір - 300 мл;
  • Мінеральна вода (сильногазована) - 200 мл;
  • Яйце куряче - 2 шт;
  • Цукор - 4 ст.л .;
  • Сіль - 0,5 ч.л .;
  • Рослинна олія
  • Розпушувач тесту - 2 ч.л .;
  • Борошно пшеничне - 500 г

Спосіб приготування:

1. Цукор, сіль і яйця збийте добре віночком. Потім внесіть мінеральну воду з газами і кефір. Добре перемішайте ложечкою. Дайте постояти пару хвилин.

Наступним дією буде внесення борошна. Сипте її поступово невеликими дозами, кожен раз помішуючи. Внесіть стільки, поки консистенція Вас не влаштує, вона повинна нагадати Вам густу сметанку.

Розігрійте добре сотейник або сковороду і обсмажте на олії з обох сторін, щоб скоринка вийшла апетитною і красивою, як в їдальнях або школах.

Важливо! Смажте на повільному вогні. Перевертайте спеціальною лопаткою, щоб не пошкодити форму пухнастого оладки.

2. Такі пухнастиків і справді надуваються під час смаження, так що будьте до цього готові.

3. Подавайте зі сметаною або зі згущеним молоком, а можна і з тим і тим, кому як більше подобається.

Здавалося б, скільки секретів в одному цьому солодкому блюді і тільки, зробивши їх по різних інтерпретацій можна це побачити. Абсолютно все по-різному виглядають і виглядають, та ще й на смак все різні. А вам які більше сподобалося піч?

Ну, ось і все, я сподіваюся вам моя добірка дуже сподобалася, в наступних випусках чекайте нові рецепти американських оладок, під назвою панкейкі.

Всього всім найкращого, позитивного і як завжди до зустрічі на цьому блозі. З вами була господиня цього блогу! Бувай!

Радимо прочитати

Житні млинці на кефірі
Житні млинці на кефірі
Хто ж відмовиться від апетитних пишних рум'яних млинців! На чому їх тільки не заводять: на воді або молоці, на дріжджах або на соді. Та й борошно беруть то пшеничне, то гречану, то житнє. Я довго не
Капустяні оладки рецепт з фото
Капустяні оладки рецепт з фото
Привіт, друзі. Нарешті з'явилися перші свіжі овочі та зелень. І зараз саме час включити в раціон і поласувати овочевими стравами. Ви капусту любите? Тоді капустяні оладки – рецепт для вас, любителів
Оладки з яблуками
Оладки з яблуками
При всій уявній простоті, приготування оладок – процес далеко не елементарний і вимагає хорошої кулінарної інтуїції (базується на багатому досвіді), або точного проходження перевіреного рецепту. Як і
Оладки з сиром
Оладки з сиром
Болгарська або білоруська бринза продається у нас майже повсюдно. Це смачний вид сиру, який багато господинь готують навіть у домашніх умовах. Мені подобається багато страви, приготовані з
Оладки на кефірі з манки
Оладки на кефірі з манки
Що може бути краще млинців і млинчиків на сніданок? Напевно, порція горяченьких і пишних оладок або тарілочка каші. Пропонуємо приготувати оладки на кефірі без борошна. Борошно замінимо манною

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки