» » Пишна сирна запіканка в духовці - 9 швидких і смачних рецептів запіканки із сиру

Пишна сирна запіканка в духовці - 9 швидких і смачних рецептів запіканки із сиру


Добрий всім день! За вікном зовсім стало тепло і хочеться запрошувати до себе частіше друзів і рідних. Пропоную вам влаштувати чаювання і пригостити всіх досить смачним і корисним ласощами під назвою сирна запіканка. Готувати її ми будемо сьогодні традиційним способом в духовці.

З цього молочного продукту ми з вами в минулий раз робили чудові сирники, пам'ятаєте? А також виявили всі важливі вимоги, щоб вони вийшли шалений красивими і класними на смак. Я вам показувала невеличкий експеримент з сиром, тому, якщо ви сьогодні робите запіканку з сиру разом зі мною, то не полінуйтеся і загляньте ще в попередню статтю і подивіться чи дійсно у вас сир, а не щось подібне на нього.

Я це кулінарне творіння просто обожнюю і пам'ятаю в дитинстві в дитячому садку постійно просила добавочку, тим більше, якщо її ще подавали разом з солодкою підливою, то я була в повному захваті. Зараз в основному подають її чомусь з повидлом, що теж мене радує.

Мої дітлахи також її досить-то непогано їдять, а ось у чому секрет і як зробити її досить м'якою і не жорсткою, а також ароматною і ніжною читайте цю замітку до кінця і ви самі все побачите.

Покроковий фоторецепт сирної запіканки в духовці

А ви любите це блюдо з хрусткою скоринкою, або таку, щоб вона не осідала після випікання? Цей представлений варіант один з традиційних видів або можна сказати один з вдалих, в якому додається манка і цедра лимона. Вона нагадує той смак, який готували в шкільних і студентських їдалень.

Нам знадобиться:

Спосіб приготування:

1. Візьміть магазинний сирок і приберіть з нього упаковку. Найкраще безумовно використовувати домашній, але не завжди його можна придбати, та ще й якісний.

2. Розімніть добре ложкою.

Важливо! Щоб сирна консистенція була більш м'яка і ніжна, її краще перетерти через сито, ну або хоча б через м'ясорубку.

3. Додайте цукровий пісок, слідом манну крупу.

4. Потім вбийте курячі яйця, тільки беріть свіжі яєчка.

Важливо! Щоб дізнатися свіже у вас яйце, чи ні, потрібно біля вуха потрясти його, якщо ви нічого не чуєте, то воно ще не встигло зіпсуватися.

Така суміш повинна трохи постояти, для того, щоб розбухла манка. Чим можна замінити манку, як ви думаєте? Виявляється звичайної борошном.

5. Соду погасите, ух цікаво виходить, так здорово в ложці шипить, ши-ши-ши).

6. Для поліпшення смакових якостей використовуйте ванілін. Його всипте на кінчику ножа.

7. Візьміть курагу, і поріжте її на шматочки кулінарним ножем. Можна замість кураги використовувати родзинки.

Важливо! Щоб родзинки або курага були м'якими в цьому запеченому страві замочіть їх на 15-20 хвилин в теплій воді. Не забудьте добре спочатку помити ці ягоди, а краще обдати окропом.

8. Помаранчеві шматочки додайте в сирну масу.

9kuraga s tvorogom

9. Для пікантності в цьому виді використовується цедра лимона, візьміть лимончик і натріть його на дрібній тертці. Використовуйте тільки жовту кожурку. Не забудьте добре вимити лимон.

10. Висипати цедру і перемішайте, щоб маса стала однорідною.

11. Тепер приготовлену суміш розподіліть рівномірно в силіконову формочку. Її можна навіть не змащувати маслом.

12vikladivaem v formy

12. Зверху помажте сметаною. Можна помазати кефіром, якщо вам так хочеться.

13. Випікайте в духовці. Температура запікання становить 180 градусів, а час запікання - 30-40 хвилин.

14stavim v duhovku

14. По закінченню часу витягніть формочку з духовки, використовуючи при цьому силіконові рукавички, з ним досить безпечно.

15. Ось така красива зірочка вийшла! Вкуснотіщщщщщща!

16. Як же аппетітненько виглядає, чи не так? Просто і смачно!

17. Приємних смачних історій! Якщо ви спантеличені питанням, ніж змастити зверху запіканку з сиру? То я даю вам готову відповідь, можна полити ягідним варенням, згущеним молоком, або спеціальної солодкої підливою. Для тих, хто віддає перевагу кислинку, подавайте зі сметаною.

Рецепт запіканки з сиру, але без манки і борошна

Існує саме такий варіант, без таких здавалося б важливих інгредієнтів. Так би мовити економ варіант, якщо вже раптом зібралися піч, а у вас немає таких продуктів, як манна крупа або борошно. Адже такі випадки трапляються в нашому повсякденному житті або ви хочете зробити цей десерт низькокалорійним.

Вживати такий сирник можна хоч в гарячому, хоч в холодному вигляді. Кому як більше подобається, мені в теплому, а вам?

Нам знадобиться:

  • Сир жирністю 6-9% -1 кг
  • Сметана жирністю 20% - 4 ст.
  • Яйця - 8 шт.
  • Крохмаль - 4 ст. л з гіркою
  • Цукор - 10 ст. л з гіркою
  • Ванільний цукор - 1 ч. Л
  • Курага або родзинки - 100 г
  • Цукрова пудра - 4 ст. л
  • Апельсин - 1 шт (знадобиться тільки цедра)
  • Сіль - щіпка
  • Вершкове масло - 40 г

Спосіб приготування:

1. З красивого апельсинчика зніміть за допомогою терки цедру, весь апельсин абсолютно не знадобиться.

2. Курагу замочіть у воді. Вода повинна використовуватися гаряча, краще використовувати окріп. Якщо у вас родзинки, його теж попередньо замочіть, через деякий час він обов'язково розбухне і стане м'яким.

3. Яйця розділіть на жовтки і білки. Білки, обов'язково холодні, збийте з дрібкою солі за допомогою міксера в повітряну піну.

Важливо! Відокремлюйте жовтки від білків. В цьому і полягає секрет пишною запіканки.

4. З'єднайте цукор, і жовтки з сирком. Перемішайте. Далі додайте сметану і крохмаль з ваніллю.

Важливо! Крохмаль додається для того, щоб сирна запіканка була рідкої, це і є відповідь на питання, чому це блюдо іноді виходить рідким.

5. Збийте ці інгредієнти за допомогою погружного блендера. Як же повітряно вийшло, ви не знаходите?

6. Та ще до того ж і красиво.

7. Як і в попередньому варіанті наріжте курагу на шматочки і додайте в чашу. Далі внесіть збиті білки і цедру лимона. Перемішайте.

8. Форму змастіть розтопленим вершковим маслом. Форму годі й змащувати, дивіться по своїй, як вона себе до цього вела. 

9. Вилийте тісто в підготовлену форму.

10. Надішліть в розігріту духовку до 180-200 градусів і випікайте приблизно 40 хвилин.

11. Дістаньте вийшла сирний тортик з форми. Дайте запіканці охолонути, хоча іноді це важко зробити, тим більше, коли вас чекає голодний чоловік або діти).

Після прикрасьте її цукровою пудрою! Така найсмачніша і дуже красива творінка, схожа на сирний кекс вийшла! Солодкого чаювання вам мої дорогі передплатники та читачі!

12. Сподіваюся, що вам сподобався цей шедевр. Лакомка вийшла повітряна і легка, це навіть видно на малюнку.

Ось ще один варіант, який ви можете подивитися в цьому відео ролику, дивіться і випікайте із задоволенням!

У наступних статтях ви побачите інші цікаві варіанти приготування, а зараз пропоную підписатися на мою групу в контакті!

До речі, можна спекти ще запіканку з яблуками, я вже описувала в статті про такий відомий пиріг, як Шарлотка, хто ще не бачив дивіться тут.

Класичний рецепт з родзинками

Цей цікавий варіант буде з борошном і з манкою. Якщо сир сухий, то використовуйте менше муки. Традиційний варіант готується без різних ягід, використовувати можна тільки родзинки, ви можете додати улюблені ваші сухофрути, адже все таки ми готуємо для будинку, а не для виставки))).

Нам знадобиться:

  • сир - 1 кг
  • борошно - 3 ст.л (або 6 ст.л, якщо готуєте без манки)
  • манна крупа - 3 ст.л
  • яйце - 4 шт.
  • цукор - 8 ст.л або за смаком
  • ванілін за смаком

Спосіб приготування:

1. Сир і яйця перемішайте в одній мисці.

2. Присипте борошном і манкою. Далі Відведіть туди ж ванілін. Перемішайте.

3. На деко покладіть спеціальний папір і викладіть отриману суміш, рівномірно розподіляючи ложкою по всій поверхні.

5tvorog

4. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів 40 хвилиночок. Прикрасьте ягодами або фруктами. Мої дітки люблять таку вживати спільно з киселем або вишневим компотом. Смачних вам спогадів дитинства!

Вчимося готувати пишну запіканку, як в садку

Ну що ж, напевно все з дитинства пам'ятають цей найсмачніше смак. Готовим дома, використовуючи діючий ГОСТ, і згадуємо смак цього молочного продукту. Багато хто стверджує, що краще за цим варіантом брати дитячий сирок, можливо, хтось пробував приготувати з нього?

Я перепробувала багато видів цієї солодкої випічки, все шукала, той схожий і неповторний смак, який був в дитсадівському віці і ось нарешті диво сталося, ділюся з вами.

Нам знадобиться:

  • Сир 18% - 250 г
  • Цукор - 50 г
  • Манка - 50 г
  • Молокo - 0,2 ст.
  • Масло вершкове - 25 г.
  • Яйце - 1 шт.
  • Ванільний цукор - 1 ч.л.
  • Панірувальні сухарі і шматочок слівочногo масла для змащування форми

Спосіб приготування:

1. Масло дістаньте з холодильника і потрібно, щоб воно стало кімнатної температури.

2. Білки і жовтки відокремте один від одного. Сподіваюся, що ви знаєте, для чого це робиться. Білки збийте з цукром за допомогою міксера в окремій ємності до стійких піків.

Важливо! Білки беріть холодні, так їх легше збити!

3. В іншій ємності змішайте сирок, розм'якшене масло вершкове, ванілін на кінчику ножа. Молоко потрібно буде підігріти трохи, щоб воно стало теплим. Додайте туди ж.

4. Розмішайте так, щоб вийшла однорідна маса, можна використовувати електричний блендер для цієї мети.

5. Тепер внесіть білок збитий. Перемішайте. І ось вже тут можна помітити, що сирна маса стала повітряної, пухнасті і легкої, а також більш ніжною.

6. Далі присипте суміш манною крупою. Дайте трохи постояти і розбухнути манки. Приблизно 40 хвилин повинно пройти після того, як ви внесли манку і перемішали. Не забудьте накрити масу кришкою або плівкою, щоб вона не засохла зверху.

7. Форму або лист змастіть вершковим маслом і присипте панірувальними сухарями. Замість панірування можна використовувати манку. Уявляєте, я особисто так завжди роблю, коли печу будь тортик, кексік або пиріг. Випічка легко потім відходить від форми і робиться хрусткою.

8. Розподіліть суміш рівномірно по всій поверхні формочки і поставте в духовку на 40 хвилин випікатися при температурі 180 градусів.

Важливо! Для того, щоб вийшла рум'яна гарна скоринка верх змастіть сметаною або яєчним жовтком.

9. Подавайте таку красу з лісовими ягодами, і з теплим чаєм. Приємного))). Як на мене так можна таку давати на вечерю або сніданок, навіть тих, що худнуть, я не думаю, що від одного шматочка щось станеться, зате користі буде набагато більше.

Запіканка на швидку руку з манкою

Ще один варіант з родзинками, який теж вас порадує. Хочете швиденько навчитися готувати на свій кухні? Тоді беріть цей вид і творіть цей кулінарний шедевр, тим більше нічого складного він в собі не таїть, будь-який новачок або починаюча господиня впорається з ним на відмінно.

Нам знадобиться:

  • Сир (5-9% жирності) - 800 м, якщо ви берете знежирений, то буде сухувато
  • Цукор - 4 ст. л
  • Ізюм - 150 г.
  • Яйця - 4 шт.
  • Сода - 1 ч. Л
  • Сіль -1 ч.л
  • Манна крупа - 8 ст. л
  • Сметана - 8 ст. л

Спосіб приготування:

1. Візьміть сир і розімніть його виделкою, родзинки попередньо вимочіть у воді, щоб він став м'який. Залийте окропом на 15 хвилин, а потім злийте воду і висушіть, умочіть паперовим рушником, можна потрясти на друшляку. Замість родзинок ви можете використовувати інші ягоди або навіть цукатікі.

2. Внесіть ванільний сахарок, використовуйте його для смаку. Перемішайте.

3. Потім можна додати цукровий пісок, або його не додавати зовсім, якщо ви сидите на дієті. Сметану теж налийте в цю суміш.

4. Розбийте туди яйця і перемішайте. Посоліть для того, щоб не була прісним ця випічка. Існує думка, що яйця ні в якому разі не можна збивати, так як в духовці маса дуже добре підніметься, а після впаде і не буде пишною і повітряної. Я роблю завжди, чи не збиваючи. А як робити будете ви?

5. Всипте манку і 1 ч.л. розпушувача. Манну крупу висипайте обережно, якщо сир сирої, то її доведеться підсипати трохи більше зазначеної норми, якщо ж навпаки сухенький, то значно менше. Тут потрібно пристосуватися.

6. Перемішайте все силіконової лопаткою. Ось що вийшло. Зауважте, густа суміш, яка не спіткнеться з ложки, на вигляд, як густа сметанка.

7. Киньте ізюмчік. Перемішайте акуратно і не поспішаючи. Залиште в такому вигляді хвилин на тридцять, щоб манна крупа розійшлася і практично зникла.

8. Шматочок маслечка розтопіть на водяній бані або використовуйте для цього мікрохвильову піч.

8maslo

9. Змастіть деко і обсипте після панірувальними сухарями. Беріть паніровці без всяких смакових добавок.

А якщо немає сухарів присипте борошном або манкою. Я завжди використовую манну крупу.

10. Вилийте тісто і рівномірно розподіліть його по формі.

10mazhem

11. Щоб вийшла рум'яна і апетитна скоринка, змастіть поверхню сметаною, а потім вершковим маслом. Якщо ви не чим не змащуєте поверхню, то не дивуйтеся тому, що верхівка може бути надто твердою або хрусткою.

12. У духовці повинна вона пектися приблизно 40 хвилин, за умови, що задана температура випічки становитиме 180 градусів. Готовність ви побачите по коричневої скоринці.

Ось таке смачне і пористе чудо вийшло. Найкраще вживати такий десертик в холодному вигляді, правда в нашій родині він до такого стани не долежівается, тому що мої домочадці відразу наминали його ще гарячим з варенням.

Дієтичне сирне ласощі в духовці

Любіть банани? Тоді чому б їх не внести в наше сьогоднішнє запечене блюдо. Вийде дуже яскравий, ароматний смак. Так ще і як стверджують дієтологи, така диво-красуня не зашкодить вашій фігурі. Єдино, сир використовуйте знежирений. Так що, їжте на здоров'я!

Нам знадобиться:

  • сир знежирений - 600 г
  • цукор ванільний - 1 ч.л
  • банани - 4 шт.
  • манка - 4 ст.л
  • куряче яйце - 4 шт.
  • молоко - 100 мл

Спосіб приготування:

1. Бананчик очистіть від лушпиння, потовчіть їх виделкою.

2. В молоко внесіть манку. Манка повинна набрякнути. Час розбухання приблизно 30-40 хвилин.

3. Сир виделкою розімніть, додайте яйця і ванільний цукор. Перемішайте.

4. Покладіть до маси розм'якшені бананчики і манку. Знову все змішайте в чашці. Помістіть в форму для випікання, попередньо змастивши її олією. Випікайте 40 хвилин, температура - 180 градусів.

5. Ну ось, що вийшло, присипте цукровою пудрою, з пудри можна зробити різні візерунки і малюнки. Запіканка з бананом дуже ніжна і дуже смачна, спробуйте і ви!

Відеосюжет про те, як приготувати запіканку з сиру і яблук

Підійшли ми ще до одного досить цікавого і оригінальним рецептом, як ви дивитеся на те, щоб в запіканку з сиру внести яблучка? Я особисто позитивно, адже в сирну шарлотку ми їх додавали, думаю, що і тут, якщо додати, то буде фантастичні смачненько, а виглядати це ще буде красиво і зі смаком. Як говориться буде дешево і сердито:

Готуємо швидко і смачно сирну запіканку зі згущеним молоком

Цей вид найпростіший, в ньому використовується всього лише три інгредієнта. Здогадалися які?

Для дітей цей варіант цілком може теж підійти. Але зловживати не раджу, тому що на мій смак виходить трохи солодкувато, але діти ласуни наминали тільки шум стоїть.

Нам знадобиться:

  • згущене молоко - 1 банка
  • сир - 600 г
  • яйце - 3 шт.
  • сіль - щіпка
  • ванільний цукор - 1 пакетик

Спосіб приготування:

1. Яйця злегка збийте міксером.

2. Не перестарайтеся. Додайте сіль, цукор і ванілін. Ну і звичайно ж тонкою цівкою влийте згущене молоко. Продовжуйте збивати міксером, щоб стало все однорідно.

3. Сир розімніть, щоб був гладким і без грудок.

4. Потім внесіть його в солодку яєчно-згущене суміш. Розмішайте міксером.

5. Вийшло досить рідко. Не лякайтеся, так і повинно бути.

6. Форму змастіть вершковим маслом і присипте зверху борошном.

7. Вилийте сирну масу.

8. Випікайте, духовка повинна бути заздалегідь розігріта до 160 градусів. Приблизно 40-50 хвилин.

9. Готовність можна перевірити так, натисніть пальцями на запіканку, якщо вона продавлюється, то вона ще не готова, пальці не повинні потопати, маса повинна бути пружною.

10. Така ніжність вийшла. Як маєте доступ до цього сирний пиріг прекрасно тримає форму, хоча немає ні борошна, ні манки.

11. Прикрасьте джемом або варенням. Краще використовувати щось кисле, наприклад порічкове кисле варення. Смачного!

Рецепт сирників від Юлії Висоцької

Любіть цю телеведучу і її розповіді про їжу? Тоді з легкістю беріть на замітку собі ось цей класний спосіб приготування від Юлії, дивіться і вчіться, я бажаю щоб у вас все вийшло і ваші гості були в шоці від такого солодкого десерту:

На цьому у мене все, я була рада поділитися з вами своїми напрацюваннями та дуже сподіваюся, що була вам корисною. Всім поки і до зустрічі завтра на цьому блозі. Додавайте сайт в закладки і вчіться різним премудростям разом зі мною. На свазі, як завжди була господиня цього блогу. Бувай.

Радимо прочитати

Сирна запіканка з макаронами
Сирна запіканка з макаронами
Ех, люблю я просту їжу, яку можна приготувати швидко і без особливих проблем. А ще люблю «багатофункціональну» їжу, тобто ту, яка може виступати як сніданком, так і вечерею. А якщо вона в якійсь мірі
Сирна запіканка в духовці з манкою
Сирна запіканка в духовці з манкою
Ця запіканка з сиру за смаком нагадує пиріг, проте для її приготування не використовується борошно. Сирна запіканка в духовці з манкою виходить легка і дуже смачна, тому сподобається людям всіх
Грибна запіканка
Грибна запіканка
Грибні страви завжди смачні і ситні, використовуючи гриби в якості основного інгредієнта в запіканці, додавши сир, можна приготувати відмінний обід або вечерю, витративши зовсім небагато часу.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки