Пісні млинці на мінералці - рецепти тонких млинців на мінеральній воді з дірочками
Доброго вам дня! Сьогодні взяла незвичайну тему, а саме будемо готувати з вами млинці на мінеральній воді, навчимося їх піч тоненькими і румяненькімі, щоб всім вони дуже сильно сподобалися і відразу вбили наповал всіх бажаючих.
А ви взагалі коли-небудь готували цю страву на звичайній воді? Я поки немає, але ось на мінералці вже випробувала, ось і вам раджу в ці вихідні настряпать побільше таких ласунів і серед своїх домочадців влаштувати дегустаційний вечір.
А якщо раптом у вас вдома не виявилося такої водички, то ви з легкістю і швидкістю можете спекти молочні або кефірів млинці. Як то кажуть, було б бажання, а з чого знайдете).
Готуємо швидко і смачно млинці на мінеральній воді
Будь-яка господиня завжди прагне до того, щоб нагодувати свою сім'ю смачно, але і щоб витрат за часом було зовсім мало. Це один з таких невибагливих варіантів, який відомий досить давно.
Причому ви з нього можете збагнути відразу два види, якщо прийшов час посту, то ви тоді не вносите курячі яйця, а якщо вона не наступила ця пора, то робіть з ними.
Нам знадобиться:
- Мінеральна вода (газована) Боржомі, Єсентуки або інша - 2,5 ст.
- Сіль - 1 ч.л.
- Цукор - 2 ст.л
- Яйце - 1-2 шт.
- Соняшникова олія - 3-4 ст.л
- Борошно - 3-4 ст.
Спосіб приготування:
1. Дістаньте їх холодильника мінеральну воду, дайте постояти і зігрітися, щоб вона стала кімнатної температури. У неї додайте сіль, цукровий пісок і пару ложечок рослинного рафінованого масла, якщо ви додасте нерафінована, то з'явиться запах. Розмішайте.
2. Розбийте після курячі яйця, найкраще, щоб вони були свіжими.
3. Збийте вінчиком до невеликої пінки, і тільки після цього всипте маленькими частинами борошно. Заважайте поки маса не стане однорідною.
Важливо! Борошно найкраще просіяти через сито, щоб вона наситилася киснем.
4. Тут ще є одна важлива умова, не потрібно давати тесту відпочивати. Приступайте до смаженні відразу, як досягнете потрібної консистенції.
5. Смажте з двох сторін, при цьому розподіляйте рівно і тонким шаром млинці по розпеченій добре поверхні, змащену попередньо вершковим маслом. Потім викладіть їх на тарілочку і їжте на здоров'я! Смачного!
Тонкі млинці на мінералці і кефірі
З великою радістю вам пропоную варіант таких млинців, тому що він вважається дієтичним, для багатьох це знахідка, тому пробуйте його на практиці. Вони подарують вам красу на вашому столі, так як вони виглядають ажурними і досить тонкими.
У цьому рецепті використовується замість рослинного масла вершкове розтоплене, не спроста, щоб вони вийшли досить вологими, здобними, а не сухими.
Нам буде потрібно:
- кефір - 1 ст.
- газована вола - 1 ст.
- яйце куряче - 2 шт.
- борошно - 165 г
- вершкове масло - 90 г
- цукор - 45 г
- сіль морська - щіпка
Спосіб приготування:
1. Злегка можна підігріти кефір на плиті, або дістаньте його заздалегідь, щоб він Степл. Після цього влийте в цю рідину вершкове розтоплене масло. Потім вбийте два курячих яйця, посахаріте і посоліть, збийте масу ручним віночком.
Тепер почніть маленькими порціями вносити борошно, кожен раз помішуючи, робіть це не поспішаючи, щоб не утворювалися згустки і грудки. Після влийте теплу мінеральну воду кімнатної температури і все ретельно розмішайте, суміш повинна вийти трохи з жовта і мати рідку консистенцію.
2. Потім за допомогою ополоника розлийте суміш по сковороді. Сковорідку розжарити на середньому вогні, щоб вона добре прогрілася, змастіть невеликою кількістю вершкового масла і вилийте один ополоник тесту.
3. Випікайте з обох сторін, стежте за тим, щоб всі добре пропеклося. А потім кличте всіх до столу і насолоджуйтеся солодким чаюванням з відмінною веселою компанією і солодкими ласощами, які ви зробили буквально за пів години. Успіхів!
Пісні млинці на мінералці - рецепт в Великий пост
Ну, а тепер ми з вами розглянемо ідеальний варіант, який ви зможете зробити прямо зараз на своїй кухні, якщо дозволите цей ролик і повторіть всі дії за цим блогером. Причому ви можете використовувати електромлинниці, адже у багатьох такий прилад є і не треба про нього забувати. Так, що чудові і ніжні кулінарні витвори будуть радувати і вас, якщо все зробите так, як потрібно.
Між іншим в одній зі своїх заміток, я з вами вже ділилася покроковими фото, і ви навчилися пекти млинці абсолютно красивими і з різними візерунками, у вигляді сніжинок, і т.п. пам'ятаєте? Якщо забули, переходите ось сюди.
Готуємо без яєць і молока
Рецепт досить простий, а млинці вийдуть досить тоненькими і матимуть маленькі дірочки, впорається навіть новачок, причому продуктів тут буде дуже мало. Головною складовою буде сильногазована водичка, яку придбайте заздалегідь в магазині або супермаркеті.
Вообщем робіть пісний варіант, який добре буде поєднуватися з солодкою або м'ясною начинкою, навіть вегетаріанці оцінять його по достоїнству.
Нам буде потрібно:
• борошно - 240 г
• вода газована - 490 мл
• масло рослинне - 70 мл
• цукор - 2 ст.л
• сіль - 1 ч.л
Спосіб приготування:
1. У просіяне борошно внесіть сіль і цукор, а потім наступні дії, візьміть газовану воду Сильногазований.
2. Однією рукою вам належить збивати, а інший виливати тонкою цівкою воду.
Вийде щільна маса, газовану воду беріть кімнатної температури, щоб добре розчинився цукор і сіль.
3. В самому кінці внесіть рослинне масло, адже маса вже стала зовсім однорідною.
4. Перемішайте всю суміш великий ополоником. А далі добре розігрійте сковорідку і змастіть серветкою з рослинним маслом, так зробіть все один раз, щоб перший блинок не прилип до поверхні, всі інші випікайте на сухому посуді. Смажте з двох сторін, перевертайте акуратно, використовуючи лопаточку.
Добре смажити такі ласощі відразу ж на двох сковорідках з тефлоновим антипригарним покриттям, а також на чавунній з товстим дном.
5. Не забудьте полити чимось смачненьким, наприклад вареним згущеним молоком або рідким повидлом. Вийшло 15 штучок, на маленьку компанію, якраз піде)).
Млинці, тонкі з дірочками - рецепт на мінеральній воді з яйцями
Традиційно млинці випікаються на молоці, це самий напевно популярний і відомий усіма варіант. Але, що буде якщо до такого виду внести газовану воду, як це вплине на ажурність і тонкість? Давайте спробуємо і зробимо, причому не будемо вносити соду, щоб смак вийшов більш молочним і приємним. Рецепт один з простих, так що беріть блокнотик і ручку і записуйте.
Для того, щоб кулінарні вироби вийшли більш ніжними і солодкими, кожен блинок посипте цукровою пудрою або змастіть розтопленим вершковим маслом.
Нам буде потрібно:
Спосіб приготування:
1. Висипте ласка в чисту миску сухі інгредієнти, це сіль і цукровий пісок, до них додайте три яйця. Після цього вам потрібно збити звичайним ручним віночком до пишної маси, щоб з'явилася невелика пінка. Далі поступово всипте борошно, частинами, заважайте до тих пір, поки не зникнути грудочки.
Тісто має вийде густим і нагадувати оладьевое.
Після того, як ви побачите, що маса стала однорідною влийте дві столові ложки рослинної олії рафінованої без запаху. І ось тільки тепер налийте в стакан мінеральну воду і внесіть до тесту. Перемішайте віночком, тісто розчинити.
Важливо! Чим густіше тісто, тим відповідно товщі млинець, враховуйте це.
А ось саме мінералка дає в готовому виробі пухирчастої і невимовну дірчасту красу, тобто той самий ажурний малюнок.
2. Після того, як тісто готове, змастіть сковороду рослинною олією за допомогою силіконової кисті або звичайною серветки. Сковороду сильно розжарити, а потім вилийте розподіляючи круговими рухами масу. Випікайте з двох сторін, як побачите, що край коржі починає рум'янитися, переверніть.
3. Через кілька секунд ви побачите, як по млинцю побіжать дірки і він стане золотистого кольору, якщо його перевернути, це сталося, значить ви впоралися з поставленою метою. Якщо у вас блинок прилип, то ви погано покається сковорідку.
4. Готове кулінарний виріб перенесіть на блюдо і присипте цукровою пудрою. Смажте так, до всього витрачення тесту.
5. Подавайте з солодким варенням з абрикосів або ж з будь-яким джемом або зі сметаною.
Печемо солодкі ласощі на газованій воді і молоці
Ну і тепер ще один вид, який буде з розпушувачем, якщо у вас його немає під рукою, то можна взяти ложечку соди.
У цього готового блюда буде молочний ніжний смак, взагалі буде смачно, а приготуєте ви це диво дуже швидко.
Нам буде потрібно:
Спосіб приготування:
1. У чашу блендера налийте молоко кімнатної температури, потім влийте газовану воду і три яйця. Збийте вінчиком. Додайте сіль і цукор, збовтайте блендером протягом 30 секунд.
2. Тепер за допомогою столової ложки покладіть борошно і розпушувач, розмішайте. Ви побачите грудки, які доведеться розбити, використовуйте для цього блендер або міксер. Після всього додайте рослинне масло.
3. Маса повинна стати однорідної консистенції, нагадувати рідку сметану.
Оскільки в цьому рецепті використовується всього одна ложка цукрового піску, тому такі ласощі ніколи вас не засмутять і не підгорять. Тому цей варіант універсальний, так що пробуйте.
4. Смажте до рум'яної скоринки з обох сторін, а потім можна кожен змастити вершковим розтопленим маслом, щоб вони не злиплися між собою.
5. Ось такі красені вийдуть, і будуть чекати своїх дегустаторів біля столу. Смачного!
На цьому все, як завжди бажаю всім чудового дня і безвітряної погоди, у нас останнім часом хуртовини, намело вже купу снігу. А сьогодні морозець -38 С. Гарного настрою і позитиву. Бувай!