Млинці на молоці


Приготування млинців на молоціСьогодні я розповім вам про те, як готую млинці. Заняття це, скажу я вам, дуже цікаве, відволікаєшся від усього геть і забуваєш про все, крім них, цих самих млинців. Так що особисто для мене це заняття вже давно асоціюється з антистрес.

У перший час, ще на зорі мого кулінарного захоплення, приготування млинців завжди супроводжувалася таким цікавим феноменом, який в народі називають «перший млинець грудкою». І я навіть змирилася з цим фактом. Але з досвідом прийшло розуміння того, що кому зовсім не обов'язковий, і навіть зайвий, оскільки на цей ком, хай їй грець, йде дорогоцінний тісто, час і найголовніше - нерви.

Перший млинець грудкою?

По-перше, я зрозуміла що велику роль відіграє сковорода. Оптимальний варіант - млинці сковорода. Але якщо такої немає, то підійде будь-яка інша. Чому для млинців? Зручний діаметр і величина ваги. Нею легко маніпулювати, що дуже важливо при приготуванні саме млинців.

Другий секрет полягає в правильному прогріванні сковороди. Її необхідно розжарити до максимуму, на сильному вогні протягом 2-3 хвилин.

Третє - правильне змазування поверхні сковороди. Раніше я користувалася шматочком сала. Просто наколюють його на вилку і змащувала їм поверхню сковороди. Варіант відмінний, але з часом я для себе знайшла ще краще. При змащення салом млинці виходили зі злегка сухими краями, що мені не дуже подобалося. Тому тепер я користуюся соняшниковою олією і силіконової кулінарної пензлем. Просто змочую її в маслі і гарненько промаслюється сковороду. І так перед кожним новим млинцем. Тоді вони виходять більш ніжні, а їхні краї виглядають ажурно за рахунок мініатюрного малюнка з дірочок.

{ad1}

Найголовніше правило - тісто правильної консистенції. Занадто густе не встигатиме розтікатися і млинці вийдуть товщиною з підошву чобота. Занадто рідке не дозволить привернути млинець, він просто буде рватися. Правильне тісто ви навчитеся робити методом проб і помилок.

Рецепт смачних млинців на молоці

Складові:

  • 500 мл молока
  • 3 ложки цукру
  • 2 яйця
  • склянка борошна (з гіркою)
  • соняшникова олія

Приготування млинців на молоці

Приготування млинців на молоці

Цукор змішаємо з яйцями.

Приготування млинців на молоці Додамо молоко.

Приготування млинців на молоціПотім борошно.

Приготування млинців на молоціІ три ложки соняшникової олії.

Приготування млинців на молоціПечемо млинці на молоці з двох сторін до приємного золотистого кольору поверхні.

Приготування млинців на молоціТепер залишилося тільки з'їсти їх, цих красенів :)

Приготування млинців на молоці

Радимо прочитати

Житні млинці на кефірі
Житні млинці на кефірі
Хто ж відмовиться від апетитних пишних рум'яних млинців! На чому їх тільки не заводять: на воді або молоці, на дріжджах або на соді. Та й борошно беруть то пшеничне, то гречану, то житнє. Я довго не
Млинці з зеленню
Млинці з зеленню
Тонкі млинці з зеленню – апетитне блюдо, яке можна приготувати не тільки до Масниці. Млинці – улюблена їжа для всієї родини. Їх готують солодкими, соленими, з будь яким начинками. Якщо у вас є час,
Млинці на сироватці
Млинці на сироватці
Традиційно млинці готуються на молоці, але в холодильнику воно буває далеко не завжди. Якщо від приготування домашнього сиру у вас залишилася молочна сироватка, спечіть на неї тонкі млинці. Тонкі і

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки