Млинці на молоці
Сьогодні я розповім вам про те, як готую млинці. Заняття це, скажу я вам, дуже цікаве, відволікаєшся від усього геть і забуваєш про все, крім них, цих самих млинців. Так що особисто для мене це заняття вже давно асоціюється з антистрес.
У перший час, ще на зорі мого кулінарного захоплення, приготування млинців завжди супроводжувалася таким цікавим феноменом, який в народі називають «перший млинець грудкою». І я навіть змирилася з цим фактом. Але з досвідом прийшло розуміння того, що кому зовсім не обов'язковий, і навіть зайвий, оскільки на цей ком, хай їй грець, йде дорогоцінний тісто, час і найголовніше - нерви.
Перший млинець грудкою?
По-перше, я зрозуміла що велику роль відіграє сковорода. Оптимальний варіант - млинці сковорода. Але якщо такої немає, то підійде будь-яка інша. Чому для млинців? Зручний діаметр і величина ваги. Нею легко маніпулювати, що дуже важливо при приготуванні саме млинців.
Другий секрет полягає в правильному прогріванні сковороди. Її необхідно розжарити до максимуму, на сильному вогні протягом 2-3 хвилин.
Третє - правильне змазування поверхні сковороди. Раніше я користувалася шматочком сала. Просто наколюють його на вилку і змащувала їм поверхню сковороди. Варіант відмінний, але з часом я для себе знайшла ще краще. При змащення салом млинці виходили зі злегка сухими краями, що мені не дуже подобалося. Тому тепер я користуюся соняшниковою олією і силіконової кулінарної пензлем. Просто змочую її в маслі і гарненько промаслюється сковороду. І так перед кожним новим млинцем. Тоді вони виходять більш ніжні, а їхні краї виглядають ажурно за рахунок мініатюрного малюнка з дірочок.
{ad1}Найголовніше правило - тісто правильної консистенції. Занадто густе не встигатиме розтікатися і млинці вийдуть товщиною з підошву чобота. Занадто рідке не дозволить привернути млинець, він просто буде рватися. Правильне тісто ви навчитеся робити методом проб і помилок.
Рецепт смачних млинців на молоці
Складові:
- 500 мл молока
- 3 ложки цукру
- 2 яйця
- склянка борошна (з гіркою)
- соняшникова олія
Приготування млинців на молоці
Цукор змішаємо з яйцями.
Додамо молоко.
Потім борошно.
І три ложки соняшникової олії.
Печемо млинці на молоці з двох сторін до приємного золотистого кольору поверхні.
Тепер залишилося тільки з'їсти їх, цих красенів :)