Салат Черепаха - класичні рецепти салатів Черепашки з куркою
Привіт всім моїм передплатникам і гостям блогу! Як ви дивитеся на те, щоб ваш стіл в свята сяяв чарівними і чарівними салатами? Пам'ятайте днями мою замітку про Мімозу і Наречену, там я сподіваюся ви знайшли для себе безліч ідей, як прикрасити їх і зробити неповторними. А сьогодні знову я вам буду показувати незрівнянний і ніжний салат під назвою Черепаха.
Так Так! Зазвичай коли вимовляєш ці слова, всі думають, що це такий тортик і відразу ж облизуються, адже дійсно він існує і дарує нам свій шоколадно-сметанний солодкий смак.
Сьогодні, як ви зрозуміли мова не а тортик, а про салатик. Приготувати таке чудо не складе і праці навіть недосвідченої і починає господині. Тому що інгредієнтів і основних складових в ньому мало, це звичайно ж куряче м'ясо, відварене або копчене. Але, існують варіанти і без курки.
Салат має солодкуватий смак, так як в нього входять такі продукти як яблука і чорнослив, але знову ж видів цього салату безліч і ви можете не використовувати ці фрукти, а вносити свої улюблені ласощі, наприклад внести виноград або родзинки.
Свою назву цей кулінарний шедевр отримав через свого оформлення, як ви вже напевно здогадалися.
Салат Черепаха - класичний рецепт
Найпростіший і незрівнянно смачний варіант, хоча і без курки, вирішила почати саме з нього. Він також відноситься до традиційних видів. Готується на раз два і готово. Виглядає дуже витончено і чудно.
Використовується всього 4 продукту і заливка в ролі майонезу. Так, ось так легко, що ви й не помітите, як це творіння буде готове на вашому столі. Як то кажуть класику люблять все, почнемо розбиратися разом з цими покрокові інструкції з фото, які ви бачите нижче.
Нам знадобиться:
- яблука червоні - 3 шт.
- сир твердий - 240 г
- яйця - 6-7 шт.
- майонез за смаком
- сіль за смаком
- волоський горіх для прикраси
Спосіб приготування:
1. Даний вид салату викладається і оформляється шарами. Візьміть яблука, вони повинні бути тверді, а також соковитими на смак і свіжими. Очистіть їх від шкірки, видаліть насіння, а далі гострим ножем порубати їх у вигляді соломки.
Важливо! Вибирайте сорти кисло-солодких яблук, тоді буде ще краще на смак.
2. Нарізані брусочки перекладіть в порожню чисту миску і внесіть невелику ложку майонезу, щоб вони не почали темніти. Перемішайте.
3. Сир теж наріжте смужками, як і яблучка, постарайтеся зробити так, щоб смужки були такими ж по довжині, ширині і висоті, як і яблучні брусочки.
Цікаво! Зауважте, що в цьому виді сир не треться на тертці, а ріжеться руками. І яблука теж, адже вони мають властивість давати сік.
Потім в нарізані скибочки сиру також додайте ложку майонезу. Розмішайте.
Важливо! Приблизно на око кількість яблук і сиру повинно бути однаковим.
4. Далі у вигляді ось таких пір'їнок поріжте білок від варених яєць. Одне яйце не чіпайте, воно піде на прикрасу. Жовтки приберіть в окрему ємність.
5. У білок додайте ложку майонезу і перемішайте. Жовтки натріть на дрібній тертці.
6. Першим шаром на Блюда будуть нарізані яблука (1/2 частина), викладіть їх у вигляді сонечка, трохи роблячи у вигляді гірки.
7. Потім покладіть сир (1/2 частина). Тепер все повторіть, другий шар яблук і другий шар сиру. Далі білки, як на цій картинці. Після всіх маніпуляцій присипте тертим жовтком.
8. Оформити потрібно волоськими горіхами, причому взявши тільки половинки. Візуально найбільшими горіхами зробіть лапки, уклавши їх в чотирьох місцях по колу.
9. З одного яйця зробіть головку, виріжте ротик ножем і покладіть яйце в блюдо.
10. Потім змастіть майонезом ту частину, де будуть очі, покладіть горошинки перцю. Ось така потішна черепашка вийшла. Кльова і дуже апетитна! Нямка!
Відео про те, як готувати Черепашку будинку
Ще один варіант, який ви можете подивитися очима їх цього відеосюжету, і також повторити і зробити таку ситну ласуна:
Черепаха з куркою, волоськими горіхами і яблуком - покроковий рецепт з фото
Цей вид я запозичила в одному кафе, саме там такий салат не викладається у формі черепахи, а використовується спеціальна формочка. Інгредієнти дані на 1-2 порції, ви можете зробити і більше на свій розсуд.
Нам знадобиться:
- Відварене куряче м'ясо - 1 шт.
- Варені яйця 1 - шт.
- Ріпчасту цибулю - 0,5 шт.
- Зелене яблуко - 0,5 шт.
- Твердий сир - 50 г
- Волоські горіхи 50 г
- майонез
- Сіль і перець за смаком
Спосіб приготування:
1. Відварене куряче філе подрібніть кухонним ножем, як можна дрібніше.
Цікаво! Можна курку замінити на будь-яке інше м'ясо, то які ви найбільше любите, наприклад яловичину.
2. Білок і жовток відокремте один від одного. Натріть кожен компонент в окремій мисці на дрібній тертці.
3. Яблуко очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Сир теж натріть на тертці. Волоські горіхи також порубати дрібно ножем.
Ріпчасту цибулю наріжте кубиком, а потім залийте його окропом, дайте постояти пару хвилин, щоб пішла вся гіркота. Після злийте всю рідину і відкиньте його на друшляк, потрясіть.
4. Візьміть формочку і викладіть шарами: яєчний білок - шматочки курки - цибуля - майонез - зелене яблуко -сир - яєчний жовток - майонез - волоські горіхи.
5. Потім акуратно не поспішаючи приберіть формочку.
6. Такий ніжний і пікантний варіант вийшов, їжте із задоволенням і кличте всіх в гості на дегустацію!
Дуже смачний салат з чорносливом
Любителям послаще присвячується, тому що саме в цьому варіанті використовується чорнослив + яблучка, ну і звичайно ж куряче м'ясо. Замість звичайного сиру буде використовуватися плавлений сирок. Уявляєте яке ніжне поєднання.
До того ж зовнішній вигляд буде незрівнянним. Черепашку ми посадимо на травичку, як ніби вона лежить на галявині. Вообщем буде і смачно і красиво.
Нам знадобиться:
- яйця вкрутую- 4 шт.
- чорнослив або родзинки - 60 г
- волоські горіхи - 350 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- м'ясо куряче відварне - 180 г
- яблука - 1-2 шт.
- сирок плавлений - 1 шт.
- майонез - 180 г
- зелень - пучок
Спосіб приготування:
1. Для початку жовток відокремте від білка. Білки натріть на дрібній тертці і викладіть його першим шаром на тарілку у вигляді овалу. Наступний шар - куряча грудка поріжте її на дрібні кубики.
2. Далі ріпчаста цибуля, який ріжеться дрібними півкільцями, потім майонез.
3. Яблука очистіть від шкірки за допомогою Овочечистка, а в наслідку натріть його на крупній тертці. Викладіть шаром на цибулю.
Наступний шар - на крупній тертці натріть плавлений сирок. І на завершення присипте поверхню черепашки жовтками, які можна потовкти виделкою або натерти на дрібній тертці.
4. Бока акуратно підправте ложкою і заправте майонезом. Покладіть зверху горішки ось в такій послідовності як на цьому малюнку, один за одним. Виглядає як справжній панцир у черепашки.
5. Тепер порубати будь-яку зелень ножем і її прикрасьте, оформите галявину з боків.
6. Замість голови і лапок покладіть ягідки чорносливу. Таке диво обов'язково здивує і порадує ваших родичів і не тільки. уявляєте як ніби радіти дітки від такої краси! Вау! Адже прям таки дитячий дизайн))) Витончено і принадно виглядає! Смачних вам відкриттів!
Класичний рецепт салату Черепахи з горіхами і грибами
Ще один традиційний варіант приготування цього популярного і швидкого легкого салату. Як стверджують заслужені шеф кухаря, що спочатку придуманий був цей варіант, а потім вже придумали всі інші види. У будь-якому випадку краще зробити і спробувати.
Нам знадобиться:
- куряча грудка отварная- 1 шт.
- сир - 140 г
- яйце варене - 6 шт.
- яблуко - 1 шт.
- волоські горіхи - 0,5 ст.
- чорнослив - 0,5 ст.
- гриби (шампіньйони або опеньки) - 180 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- майонез
Спосіб приготування:
1. Наріжте дрібно цибулю, а далі візьміть сковороду і налийте в неї рослинне масло. Викладіть цибулю і обсмажте його на повільному вогні до м'якості. Після гриби наріжте шматочками і внесіть до цибулі, обсмажуйте до готовності. Далі остудіть інгредієнти.
Куряче м'ясо порубати ножем на шматки. Жовтки відокремте від білків, одне яйце залиште на прикрасу в ролі декору. На великій тертці потріть в окремих мисках жовтки і білки. А також використовуючи терку яблука, очищені від шкірки і насіння і сир.
Приступите до складання. Оскільки салат буде багатошаровим, то візьміть НЕ глибоку тарілку. Перший шар - білки від яєць, майонез. Другий - гриби з цибулею, майонез. Третій - курка, майонез. Четвертий - куряче м'ясо, майонез. П'ятий - сир і майонез.
2. Шостий - чорнослив, нарізаний довільно таким чином, як вам подобається.
3. Сьомий - терті жовтки і знову майонез. Далі волоські горішки, які подрібніть в кавомолці або якщо немає, використовуйте підручні засоби, наприклад картоплем'ялку.
4. А з останків цілого яєчка зробіть голову черепахи з очками. По всьому діаметру страви намалюйте сіточку з майонезу.
5. Викладіть голову, замість лапок використовуйте волоський горіх або чорнослив.
6. Можна волоський горіх і не розтирати, а покласти цілими горіхами. Виглядає це творіння розкішно і ошатно, просто чудо, та ще й пальчики оближіть, коли спробуєте!
Черепаха з ананасом і курячим філе
А ось цей варіант мало кому відомий, а шкода. Адже він теж дуже приємний і ніжний на смак. Хоча і використовуються незвичайні інгредієнти. Читайте далі і самі все побачите.
Нам знадобиться:
- яйце варене - 1 шт.
- картопля вкрутую- 1 шт.
- ковбасний сир - 140 г
- куряче філе відварне - 140 г
- ананаси - банка 250 г
- майонез за смаком
- панірувальні сухарі - 1-2 ст.л
- огірок маринований - 1 шт.
- батон - 2-3 шматочки або ж сухарики магазинні
Спосіб приготування:
1. Насамперед візьміть два шматочки батона або хліба і поріжте їх дрібними кубиками, викладіть на деко і зробіть сухарики. Або можна їх на сухій сковороді підсмажити до хрускоту.
Тепер у висячому положенні в тарілку, в якій буде лежати салат натріть відварну картоплю, використовуючи дрібну тертку. Зробіть з нього злегка довгасту форму. Намалюйте сіточку з майонезу, чи не придавлюйте і не змащуйте.
Наступний шар дрібно порізане куряче філе кубиками і майонезна сіточка. Шматочки ананаса поріжте на дрібні брусочки + сіточка з майонезу.
Важливо! При бажанні кожен шар можна підсолити.
2. Далі на вазі потріть на дрібній тертці плавлений сир і знову ж нанесіть майонез. Натріть після куряче яйце і змастіть розрівняйте майонезом.
3. Тепер прийшла пора створити і прикрасити черепашку. Панцир вийшов досить високий. Притрусіть панірувальними сухарями, а зі шматочків обсмажених сухарів викладіть панцир. З огірочка виріжте лапки.
3. Голову зробіть з яйця. Ось така весела і потішна черепашка на ім'я Наташка вийшла! Смачного!
Незвичайна прикраса салату виноградом на Новий рік або інше свято
Рухаємося далі і готуємо це дивовижне творіння з виноградом. Ось тільки курку доведеться замінити в цьому вигляді салату на копчену і додати ще консервованої кукурудзи. Я знаю, що багато хто вже прочитавши цю, скажуть, як це мило, ням-ням. Все вірно, так воно і є))).
Нам знадобиться:
- Куряче філе (грудки) холодного копчення - 350 г
- Яйця курячі відварні - 6 шт.
- Сир твердий - 180 г
- Кукурудза консервована - 0.5 банки
- Зелень свіжа - пучок
- Виноград - червоний або зелений - 550 г
- Волоські горіхи - для оформлення
- майонез
Спосіб приготування:
1. Курячу копчену грудку порубати кубиком, викладіть на плоску форму, змастіть майонезом, далі посипте дрібно різаним зеленою цибулею. Жовтки і білки один від одного відокремлювати не потрібно, їх разом потріть на крупній тертці. Розрівняйте майонезом.
2. Викладіть шар консервованої кукурудзи. Потім йде тертий сир і звичайно ж змастіть майонезом. А потім візьміть виноград і кожну часточку розріжте навпіл, видаливши в ньому кісточки.
Голову і лапки зробіть з горішок.
3. Або можна використовувати звичайний сир для голови і лап. У будь-якому випадку, зробіть так, як ви вважаєте за потрібне. Щоб вийшов незрівнянний і чудовий зовнішній вигляд. Черепашка-нінзя, хіхі))) Удачі!
Також використовуючи дану добірку рецептів ви можете з легкістю зробити і інші варіанти прикрас і оформлень таких кумедних черепашок Тортилли, наприклад такі:
На цьому закінчую писати свій пост.Я сподіваюся, що багатьом була корисною. Беріть цю замітку до себе в закладки, адже погодьтеся свята не за горами, а тут раз ви швиденько відкрили, прочитали і пішли робити.
Пишіть свої відгуки та побажання. Всім всього самого доброго і найкращого! Бувай! До зустрічі на блозі!