Салати на Новий рік за новими рецептами. Готуємо цікаво і смачно до святкового столу
Привіт всім моїм передплатникам і читачам! Сьогодні буде досить святкова новорічна статейка, яку я з задоволенням дарую вам, нехай вона привнесе на ваш стіл тільки найцікавіші і нові варіанти салатів.
Адже дуже скоро наше улюблене свято, а значить потрібно бути у всеозброєнні заздалегідь))), щоб всі ваші гості були просто захоплені вашої кулінарної кмітливістю і винахідливістю. Я постаралася зробити цю добірку яскравою, оригінальною і незабутньою саме для Вас. Так, що додавайте замітку в закладки, щоб вона завжди була у вас під рукою. До речі, у мене на сайті купа інших досить смачних рецептів, а головне доступних і бюджетних.
Пам'ятайте, мої попередні шедеври, як вони вам, сподобалися? Робили салати, які обійшли Шубу і Олів'є? Ну а якщо ви божевільний шанувальник курячих салатиків, то і для вас є ідеї))).
Цікавий новорічний салат Ялинка
Яке свято без ялинки? Якщо ви ще таку не поставили в своїй квартирі, пропоную Вам зробити таку у вигляді салату. Така ідея справді буде казковою, вона подарує веселе і гарний настрій за святковим столом.
Салат досить простий, інгредієнти доступні і в той же час вони добре доповнюють один одного.
Нам знадобиться:
- крабові палички - 200 г
- морква - 1 шт.
- рис відварний - 0,5 ст.
- яйце куряче - 3 шт.
- печериці - 150 г
- ріпчаста цибуля - 1 шт.
- рослинне масло для обсмажування - 2-3 ст.л
- майонез за смаком
- кріп для прикраси
- зерна граната і консервована кукурудза для прикраси
Спосіб приготування:
1. Насамперед вам потрібно буде порізати дрібно печериці, взяти ви їх можете хоч свіжі, хоч мариновані, обсмажте їх на сковороді з рослинним маслом. Туди ж внесіть дрібно порубаний лук і терту на тертці моркву. Перемішайте і смажте до готовності на невеликому вогні поки, цибуля не став золотим і м'яким. Трошки за смаком присолите.
Важливо! Спочатку обсмажити цибулю з морквою, приблизно 2-3 хвилини, а потім вже вносите печериці.
2. Рис попередньо потрібно буде відварити в підсоленій воді, прибрати всю рідину. Крабові палички і курячі відварені яйця поріжте кубиками. Всі інгредієнти розподіліть по окремим мисочка і в кожну додайте майонез. Розмішайте.
Після того, як охолонуть гриби разом з овочами внесіть туди майонез, розмішайте.
3. Тепер залишається зібрати блюдо, першим шаром викладіть рис, ось так, у вигляді ялинки. Придавлюючи столовою ложкою готовий продукт викладіть на тарілку, можна скористатися трафаретом з паперу, але взагалі тут складного нічого немає, все тепер складеться.
4. Після викладіть різані крабові палички, яйця і звичайно ж обсмажені грибочки.
5. Нарубаєте гострим ножем дрібно кріп, використовуйте його у вигляді прикраси. Присипте ними блюдо, ось так як показано на фото. Потім у пачки майонезу відріжте куточок і намалюйте забавну гірлянду.
6. Прикрасьте бусиками і вогниками у вигляді кукурудзи і гранту. Можна скористатися болгарським перцем або помідорами. Що у вас є, то і застосовуйте для декору. Смачного! Зберігайте салат в прохолодному місці, а потім їжте на здоров'я!
Святковий рецепт салату Ніжність
Я думаю, що всі знайомі з цим варіантом, але не всі знають, що його подати можна дуже класно, суперски я б сказала, в вигляді кошичків, та ще й хрустких, вообщем і салат і закуска 2 в 1.
Погодьтеся круто виглядає, чи не так? А ви робите щось подібне? Пишіть, я з радістю буду читати))).
Салат з курки з гранатом
Що ж поїхали далі, хочете чогось новенького і цікавого? Тоді зробіть цей кулінарний шедевр, який всіх підкорить без винятку. А готує ми будемо гранатовий браслет, ось тільки трохи у видозміненому амплуа. Замість яловичини потрібно буде взяти куряче м'ясо, качине або м'ясо індички і вийде абсолютно новий вишуканий смак.
Найголовніше, що вам належить зробити, так це не забути купити в магазині потрібні продукти за списком, оскільки список великий. Звичайно, якщо по грошах, то салат виходить досить накладним, але він того вартий, ну я думаю, на улюблене свято один раз на рік собі можна дозволити його зробити.
Нам знадобиться:
- м'ясо качки - 300 г
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- картопля - 2 шт.
- яйце куряче - 4 шт.
- морква - 1 шт.
- буряк - 1 шт.
- родзинки - 0,5 ст.
- волоські горіхи - 0,5 ст.
- часник - 2 зубчики
- гранат - 1 шт.
Спосіб приготування:
1. Відваріть всі овочі до готовності, моркву і картоплю, а також курячі яйця до стану крутих. Очистіть. М'ясо качки або курки відваріть в підсоленій воді до готовності, остудіть.
Подрібніть досить дрібно м'ясне готове філе у вигляді брусків. Потім на крупній тертці потріть очищену морквину в окрему миску. Після натріть на тертці картопля, яйця і буряк теж розподіліть по окремим мисках.
Ріпчасту цибулю потрібно буде порізати на кубики і ошпарити або підтримати в окропі кілька хвилин, потім непотрібну воду злийте. Волоські горіхи наріжте дрібно ножем.
Цікаво! Лук можна замаринувати, для цього просто залийте цибулю водою і оцтом 6% (пропорції 1: 1), 1 ч.л солі і 1 ч.л. цукру, перемішайте і витримайте 5-10 хвилин.
2. В тарілочку з буряком додайте волоські горіхи і пару зубчиків часнику пропущеного через Часничниці, розмішайте. У терту моркву внесіть родзинки і розмішайте, вже дуже вони добре дружать між собою))).
Приступите до формування гранатового кільця. Візьміть для цієї мети будь-стаканчик і переверніть його в центрі тарілки, першим шаром викладіть навколо склянки м'ясо качки, після змастіть майонезом. Далі викладіть цибулю, спробуйте його на смак.
Порада! Якщо хочете швидше викласти всі верстви, перед тим як формувати салат, кожен підготовлений інгредієнт змішайте в мисці з майонезом.
На шар цибулі викладіть картопляний шар. Не забувайте змащуйте майонезом, якщо ви попередньо це не зробили. Наступним шаром укладіть терті яйця. Акуратно розрівняйте.
3. Після нанесіть шар з моркви та родзинок + майонез. Ну і залишилося тепер покласти буряковий шар і майонез.
Важливо! Ізюм перед приготуванням замочіть в гарячій воді на 5-10 хвилин, щоб він набряк.
4. І тепер самий шикарний шар, раскидайте зерна гранту. Після закінчення приготування крутять рухами витягніть стакан.
5. Божественно! А якщо ще зробити такі квіточки з яєць і серцевини з моркви, то взагалі наряд вразить усіх ваших гостей. Щоб салат краще просочився, поставте його в холодильник на пару годин. Так, забула прикрасьте браслет листочками петрушки або селери.
Рецепт простого салату на новорічний стіл
Рухаємося далі і робимо блюдо, яке виглядати буде як соснові шишки. Досить прикольно виглядає, ну і звичайно естетично. Поєднання продуктів досить незвичайне через мигдалю.
Нам знадобиться:
- М'ясо копчене або шинка - 180 г
- Картопля - 2 шт.
- Яйця - 3 шт.
- Огірки солоні - 2 шт.
- Сир плавлений - 2 шт. (180 г)
- Мигдаль - 180 г
- Майонез - 200 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
1. Подрібніть всі інгредієнти. Поріжте копчене м'ясо або шинку на дрібні шматочки. Кубиком наріжте солоні огірки.
2. Картопля і курячі яйця відваріть, остудіть, очистіть і натріть після на дрібній тертці.
3. Сир плавлений найкраще спочатку заморозити, а потім натріть його на дрібній тертці. Дрібно, так як вам зручно поріжте ріпчасту цибулю.
Що ж, тепер все інгредієнти повністю готові.
4. Тепер викладіть шарами у вигляді двох шишок: спочатку картопля, трохи присолите і присмачити майонезом. Далі шар м'яска шинки і майонез.
5. Після ріпчасту цибулю, солоні різані огірки, змастіть майонезом, курячі яйця + майонез, і завершальний шар це плавлений сир, який розподіліть по всій поверхні.
6. І тепер залишився мигдаль, яка все таки краса. А для запаху поруч покладіть соснові гілочки. Вуаля! Потрясно і класно вийшло!
Новий рецепт салату на різдвяний вечір 2018
Я думаю, що у багатьох це свято асоціюється відразу ж з мандаринами і апельсинами, насправді це дуже здорово. Пропоную Вам оформити оригінальним способом досить примітивний салат з крабових паличці в шкірці апельсина.
Виглядати це буде нарядно, красиво і привабливо. Так, до того ж і порційно, вийде шість порцій, тому, якщо у вас гостей більше, то всі продукти подвійте в потрібній пропорції.
Нам знадобиться:
- апельсин - 3 шт.
- куряча грудка - 1 шт.
- крабові палички - 1 упаковка 200 г
- яйце - 3 шт.
- сир твердий - 140 г
- волоський горіх - 90 г
- сіль і майонез за смаком
Спосіб приготування:
1. Щоб приготувати новорічний салат з апельсинів, потрібно видалити з них серцевину, тобто м'якоть. Для цього візьміть маленький гострий ніж і по колу у вигляді зигзага зробіть розріз. Доведеться трішечки повозитися, щоб половинка апельсина була поустойчівее, денце акуратно подрежьте.
М'якоть всю видаліть звичайної чайною ложкою, оскільки вона м'яка зробити це досить легко і просто.
2. А потім її поріжте дрібними шматками у вигляді кубиків (візьміть м'якоть 1 апельсина).
Щоб з апельсинів стік сік, покладіть шматочки в ситечко або друшляк і потрясіть.
3. Курячі грудки поріжте тоненькими шматочками і обсмажте на оливковій або рослинному маслі на сковороді до готовності. Потім дайте охолонути, покладіть на паперову серветку, щоб весь зайвий жир пішов.
Крабові палички і волоські горіхи поріжте на шматочки. Все змішайте в глибокій мисці. Додайте в салат одну другу частину сиру, натріть його на тертці. Заправте все майонезом або йогуртом. Розмішайте.
4. Начините начинкою приготовані формочки.
5. Присипте сиром зверху і покладіть пару зерняток гранту і гілочку петрушки. З наступаючим! Смачного!
Дуже смачний фруктовий салат в ананасі
Безумовно до такого заходу всі готуються заздалегідь, купують собі красиві наряди і т.п., головними маленькими гостями вважаються наші дітлахи. Тому для них давайте приготуємо вітамінний салат за допомогою ананаса. Традиційно ананас завжди стоїть на столі і їм все милуються.
Якщо ж ви хочете всіх приємно здивувати, тоді розріжте його навпіл, вийміть м'якоть і використовуйте замість оригінальної і чудний тарілочки, в неї запросто можна покласти різні нарізані фрукти або ж щось створити. Ще більше смачних фруктових салатів ви можете знайти тут, там ціла величезна добірка).
Нам знадобиться:
Спосіб приготування:
1. Ви можете взяти абсолютно будь-які фрукти і навіть цукати. Але для початку видаліть з ананаса всю соковиту жовту м'якоть.
2. Потім поріжте на шматочки банан, ківі, апельсин, яблуко і хурму. Само собою звичайно ж м'якоть ананаса. Заправте все йогуртом абсолютно будь-яким, можна взяти без смаку, а можна присмачити фруктовим йогуртом.
3. На верхівку для естетичності покладіть вишеньку або черешню, полуницю, у мене завжди такі ягідки є в морозильній камері. А у вас, робите такі запаси? Смачного!
Салат з морепродуктів і червоної ікри
Тепер зробимо салат з дарами моря, зазвичай я роблю салат з кальмарів, ух і смачний він однако. Сьогодні пропоную Вам трохи ускладнити завдання і взяти не тільки кальмари, але і креветки разом з морським коктейлем. Ну, а червона ікра буде ще тієї дивиною, взагалі дивитися не зжерти заздалегідь.
Варіант дорогий, але дуже корисний і смачненький, нагадує Нептун.
Нам знадобиться:
- креветки в розсолі - 1 банка 240 г
- морський коктейль в заливці - 1 банка - 200 г
- тушка кальмара - 1 шт.
- яйце куряче варене - 4-5 шт.
- крабові палички - 250 г
- червона ікра - 50 г
- майонез
Спосіб приготування:
1. Салат відразу скажу буде листкове, тому ви можете взяти спеціальну форму і викладати відразу ж в неї всі продукти. Або ж вступити в інший спосіб, якщо немає спеціального кільця.
Для початку підготуйте всі інгредієнти до роботи. Жовтки відокремте від білків. Білки поріжте на смужки, желточкі приберіть в сторону, вони не знадобляться, зробіть з них Мімозу. Крабові палички заздалегідь розморозити і порубати кубиком.
З креветок і морського коктейлю злийте всю рідину.
2. Тушку кальмара размороженного відваріть, як це робити ви можете подивитися тут, головне не переварити, щоб він не став гумовим. До речі, не забудьте прибрати плівку спочатку або наприкінці варіння). Після його остудіть і поріжте соломкою.
Візьміть велику миску і покладіть в неї крабові палички, кальмари, половину креветок, білки і морський коктейль. Розмішайте все ретельно, заправте майонезом. Тепер всю масу помістіть в формочку (кулінарне кільце) або ж візьміть ще одну глибоку чашку і застеліть її целофановим мішечком або харчовою плівкою. Помістіть туди всі продукти і утрамбуйте ложкою.
3. А після переверніть. І почніть прикрашати, це зробити дуже просто, викладіть по колу креветки і в серединку укладіть икорку. Привабливий і чарівний вид у цього кулінарного шедевра, а головне впорається навіть новачок або починаюча домогосподарка.
4. У салат можна додати маслинки або оливки, щоб привнести якусь пікантність. Не забудьте, що салат повинен зберігатися до застілля в холодильнику. Смачних відкриттів!
Новорічний салат з копченою куркою і грибами
Досить популярним рецептом у всіх користується саме цей варіант, звичайно копченості завжди давали якийсь аромат страви, тому я пропоную його подивитися в цьому відеосюжеті:
Салат для новорічної ночі з кальмарів і крабових паличок
Ви любите ялинкові іграшки, звичайно відповідь очевидна. Так! Так! А хочете, зробити таку красу в формі іграшки для ялинки. Простий класичний салат, який доповнений цікавими інгредієнтами, вообщем пробуйте зробити, тим більше морепродукти вже дуже багаті вітамінами, які нам так необхідні для життєдіяльності.
Нам знадобиться:
- Відварені кальмари - 2 тушки
- Відварені креветки - 250 г
- Крабові палички - 200 г
- Яйця курячі відварені - 5 шт.
- Огірок свіжий - 1 шт.
- Зелена цибуля
- майонез
- Кріп, болгарський перець і пару жовтків для прикраси
Спосіб приготування:
1. Поріжте свіжі огірки на кубики. Ріжте акуратно, не дрібнити. Креветки і кальмари відваріть, головне не переварити. Потім також порубати на дрібні шматочки.
2. Всі інші інгредієнти подрібніть (яйця курячі, цибуля порей, крабові палички). Єдино жовтки натріть на тертці, і не додавайте в загальну чашку.
3. У чаші все підготовлені продукти перемішайте і заправте майонезом. Потім у вигляді горочки, горбка укладіть на блюдо сервіровки.
4. Потім ось так, як тут показано, в центрі зробіть доріжку з жовтків, а з боків присипте різаним кропом.
5. З болгарського перцю зробіть ковпачок, а з пір'їнки зеленої цибулі ниточку. Чудово!
Гарний салат на застілля з креветками та червоною рибою
Куди ж без риби, а тим більше без червоної, звичайно в основному її роблять і падають у вигляді закусок, а можна застосувати і в салатик. Підійде абсолютно будь-яка, наприклад форель або лосось.
Витворяти це диво можна в вигляді Морський зірки, буде виглядати яскраво і барвисто.
Нам знадобиться:
- червоне м'ясо риби лосось малосольний- 300 г
- крабове м'ясо - 200 г
- креветки - 200 г
- огірок свіжий - 1 шт.
- яйце куряче - 3 шт.
- майонез
- спеції за смаком
- картопля - 3 шт.
- лавровий лист
- оливки
Спосіб приготування:
1. Відваріть креветки з додаванням лаврового листочка і чорного перцю горошком буквально 3-4 хвилини, потім остудіть і очистіть їх, картопля і яйця також зваріть в каструлі. Дайте всім інгредієнтам охолонути.
Червону солону рибу потрібно буде порізати у вигляді тонких смужок, приблизно 3-4 см по ширині і в довжину 10-15 см. Вони знадобляться для оформлення салату.
У вас повинно вийти 5 смужок, решту рибку потрібно порізати дрібними шматочками. За бажанням ви можете поперчити і внести будь-які спеції.
2. Після того, як картопля і яйця відварити, очистіть їх і натріть на крупній тертці в окремі мисочки. З крабовим м'ясом поступите також, якщо у вас немає крабового м'ясо, можна взяти звичайні крабові палички.
Огірки порізати тоненькими пластиками, такими ж як ви різали червону рибу, повинно вийти 5 шт. Залишки огірочків порубати на кубики.
3. Тепер залишається укласти нашу зірочку на тарілку. Першим шаром покладіть смужки огірка, на них викладіть терту картоплю і майонез. Потім шматки червоної рибки.
Після крабові м'ясо + майонез, шар яєць і майонезу. На яйце покладіть акуратно порізані огірочки, потім креветки. Зайві шматочки, які падали на тарілку приберіть паперовою серветкою.
4. І останній шар це пластики червоної риби. Прикрасьте оливками, їх можна порізати на кільця, а також присипте креветками. Ось така сервіровка вийшла!
Також хочу поділитися з вами своєю знахідкою, використовувати можна сьомгу або форель, салат без майонезу, але зі сметаною, беріть на замітку.
Королівський новорічний салат 2018
У кожної господині в своїй скарбнички є те, чим вона завжди може здивувати інших, ось наприклад таке бурякове блюдо, яке гості з'їдять за столом одним з перших. Тому що воно виглядає чарівно прекрасно, а смак у нього незрівнянний.
А головне те, що інгредієнти все досить звичайні. Їх так мало, що ви з легкістю можете його готувати, до того ж він ще й корисний. Читайте самі і зрозумієте))).
Нам знадобиться:
- буряк варена - 4 шт.
- волоські горіхи - 100 г
- чорнослив - 100 г
- часник - 4 зубчики;
- масло рослинне - 3 ст. л
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
1. Відварену буряк натріть на дрібній тертці. Порада така, щоб руки не забарвилися, використовуйте спеціальні целофанові рукавички або ж мішечки))). Потім дрібно порубати волоські горіхи. У крихту робити не потрібно, шматочки повинні відчуватися в роті. Трохи залиште для прикраси. А всю іншу масу висипте до буряка.
2. На слайси поріжте чорнослив, а потім подрібніть на кубики. Пару штук залиште для оформлення салату і порубати їх у вигляді соломки. Весь чорнослив додайте в миску до буряка.
Також до буряка залишилося додати рубаний часник або ж можна пропустити його через прес. Як вам буде зручніше, так і зробіть. Розмішайте. Трошки присолите і додайте рослинне нерафінована олія. Викладіть на блюдо гіркою і прийміть за прикраси.
3. Краї салату прикрасьте горішками, а також внесіть їх в серединку у вигляді серединки, а з боків викладіть брусочки чорносливу. Такий ошатний квіточку. Їжте на здоров'я, від такого пишноти ви не видужаєте, його можна вживати людям, які сидять на дієтах і стежать за своєю фігурою.
Відео огляд рецептів, що можна приготувати нове і цікаве в рік собаки
Блукаючи по мережі інтернету, я знайшла ще чудові збірки того, що можна зробити на Новий рік і здивувати всіх. Сподіваюся, вам вони теж сподобаються:
Цей варіант взагалі економічний і досить примітивний, але зате як виглядає, чудово і класно, а що ще треба для званного вечері або веселощів:
А в цьому відео автор вас нереально здивує, дивіться все самі і посміхайтеся, всі секрети і фішки того, як можна невигадливо і швидко накрити «галявину»:
Ну що ж, сподіваюся вам сподобалися ідеї салатиків і ви з радістю додасте цю сторінку в закладки, будете ділитися з друзями, пишіть свої відгуки та коментарі. До новий зустрічей! З наступаючим всіх! Бувай!