Тертий пиріг: покрокові рецепти тертого пирога з варенням на маргарині
Привіт друзі! Щось захотілося солоденького, частенько у мене таке буває. Саме моє улюблене і швидке частування, яке я і мої домочадці люблять, це рецепт - тертий пиріг з варенням!
Я думаю всі знайомі з таким видом випічки. Ну, а якщо немає, то швидше за читайте статтю і печіть пиріжки, вам обов'язково сподобається! &# 128578;
Варіанти начинок для тертого пирога на маргарині або вершковому маслі
Пиріг тертий - це дуже смачні ласощі з пісочного, розсипчастого тесту, а також начинки. Чому ця солодкість називається тертої? Тому що верхній шар такого пирога натирається на тертці або мнеться руками у вигляді крихт.
Верх виглядає дуже спокусливо, і апетитно, тому що виходять прикольні завитки.
Тепер, що стосується начинки. Ох, люблю я експерименти!
Класичний рецепт пісочного тертого пірожочков має на увазі в ньому такої начинки, як варення. Варення може бути абсолютно будь-яким. Я люблю смородинове варення використовувати найбільше. Пробуйте, і знайдіть самий улюблений смак.
Але є, і інші види начинок, які раджу теж спробувати. Це такі:
- згущене варене молоко, а якщо додати ще й терті горіхи, або кокосову стружку, то я думаю, буде шалений смачно!
- фрукти або ягоди. Взимку можна використовувати в розморожених вигляді, це: смородина чорна, вишня, журавлина, малина, полуниця, вікторія, абрикоси, яблука, черешня та ін. Не забудьте до ягодам додати цукор за смаком. А для того, щоб ягоди не розтеклися, додайте крохмаль. Важливо! Робіть високі бортики у тесту.
- шикарна начинка з сухофруктів: курага, чорнослив, фініки, родзинки, для кислинки додайте вишню. У блендері або м'ясорубці перекрутити ці інгредієнти.
- сир, сир я ягодами, родзинками.
- яблучка. Поріжте їх на часточки, можна на кружечки або кубики, змішайте з цукром, якщо яблука солодкі, а не кисло-солодкі, можна зверху посипати лимонно кислотою. Також для додання смаку можна додати корицю.
- перекручений лимон з цукром і манкою. Все змішайте і трохи проваріть на плиті.
Я люблю, тертий)))), за його простоту і красу!
З'їдається в нашій родині дуже швидко!
Якщо ви жодного разу не пекли такий пиріг, то дана стаття вам в помощь! У ній ви знайдете покроковий варіант приготування тертого пирога з фото. І у вас обов'язково вийде!
назад в зміст
Класичний рецепт тертого пірoга з варeньем
Цей варіант дуже простий, мені він дістався від моєї мами. Я впевнена, що опису цієї страви передаються з покоління в покоління. Називається він «Крихітка», тому що верхівка треться на тертці або посипається тестової крихтою. Ви робите таку крихту?
Я думаю, що якщо ви навіть і не робили такий вид пирога, то обов'язково його пробували хоча б один раз. А ви ніколи не думали, чому у когось він виходить зверху з дивовижно хрусткою скоринкою, а у кого-то замість верхівки щось таке злиплі? В даному виді є одна хитрість, яку я з радістю вам розповім.
Читайте далі опису мого традиційного сімейного тертого пирога, і ви все зрозумієте. Отже, поїхали, вперед!
Нам знадобиться:
- маслo слівoчнoe - 200 г
- цукор 2/3 склянки
- борошно - 3-4 ст.
- яйця - 2 шт.
- розпушувач - 1 ч.л. (Або сода гашене оцтом)
- ванілін - на смак
- сіль - щепоточка
- варeньe - 250-300 мл
Спосіб приготування:
1. Дістаньте вершкове масло з холодильника і поставте в тепле місце на півгодини, для того щоб воно стало м'яким і еластичним.
2. Для того, щоб вийшла ніжна тестова маса потрібно масло змішати з цукром, можна за допомогою вилки або ложки. Я використовую вилку.
3. Додайте тепер в масу два курячих яйця.
4. Заважайте, поки консистенція не стане, як крем.
5. Тепер додайте борошно, сіль і розпушувач (або соду, погасіть в оцті, щоб не було неприємного присмаку). Ретельно перемішайте тісто ложкою, а потім руками. Борошно не забудьте просіяти, адже це позначиться на пирозі, наситить його киснем, і вийде ще смачніше.
6. Виходить ось таке жовтенькі тісто.
Тісто має вийти еластичне, як на цій картинці. Люблю дуріти з тестом! Ось таку пику зробила, як вона вам?
7. Розділіть тісто на 2 нерівні частини. Я завжди ріжу тісто на око.
8. Маленьку частину тесту відправте назад в миску.
9. А іншу частину тіста розкачайте і викладіть на змащене заздалегідь рослинним маслом деко. Тісто можна або розкачати, або натерти на тертці. Вибирайте самі, як вам буде зручніше. Не забудьте про бортики, приблизно 1,5 см.
10. Налийте варення на поверхню тесту. Ідеальне варення - це густе порічкове. Якщо варення рідке додайте в нього крохмаль. На малюнку використовувалося варення з цілісних абрикос.
11. Тепер перейдіть до маленького шматка тесту. Ось тут і починається найцікавіше, як зробити крихту, щоб вона була хрусткою і не злипалися.
12. На нього посипте 0,5 склянки борошна. І вимішують тісто. Тісто доведеться вимішувати із зусиллям і навіть буде здаватися, що вже вийшла крихта, але ви повинні вимісити тісто в тугий куля.
13. Тепер натріть це тісто в на тертці, як бачите тісто навіть не відправляли в холодильник, як багато хто це робить. Увага, не тріть тісто над пирогом! Натріть в ємність, а потім розподіліть рівномірно по поверхні.
14. Поставте в розігріту духовку на 180-200 гр. Якщо раптом ви забули розігріти заздалегідь духовку, то поки вона розігрівається, поставте пиріг в холодильник.
15. Випікайте в районі 20-25 хвилин, дивіться по скоринці.
16. Розріжте пиріг на скибочки у вигляді квадратиків або ромбів, трикутників і почастуєте своїх родичів смачним частуванням! Смачного! Сподіваюсь вам сподобалось!
Як приготувати пісочний тертий пиріг з варенням без яєць. Рецепт на швидку руку
Такий пиріг є бюджетним варіантом, в ньому використовуються прості інгредієнти, але за смаком він дуже ароматний. У моїй родині він готується дуже часто.
Нам знадобиться:
- борошно - 24 ст.л.
- цукор - 1 ст.
- вершкове масло - 200 г
- масло рослинне - 5 ст.л.
- сіль - на кінчику ножа
- сода - 2 ч.л.
- варення - для начинки
Спосіб приготування:
1. Візьміть глибоку миску і покладіть в неї борошно.
2. Додайте цукор і соду. Соду можна погасити оцтом, щоб не було неприємного присмаку соди.
3. Налийте в миску рослинне масло.
4. Все добре перемішайте спочатку ложкою,
а потім руками.
5. Приготуйте деко. За допомогою пензлика змастіть деко олією рослинним.
6. Розріжте отримані тісто на 2 частини.
7. Одну частину тіста за допомогою качалки розкачайте і покладіть на деко. Пальчиками добре розгладьте тісто по деку і зробіть по периметру невеликі бортики.
8. Тепер прийшов час варення. Налийте варення на тісто. Якщо варення рідкуватий, то потрусіть трохи крохмалю на нього. Варення можна взяти порічкове або абрикосове. На мій погляд краще порічкове, воно дає кислинку.
9. Рівномірно розподіліть варення по тесту.
10. Візьміть другий шматок тіста і розкачати качалкою, а потім покладіть зверху на варення. Або можна тісто потерти на тертці. Тут, для різноманітності показую варіант цільного розкатаного шматка.
12. Надішліть пиріг в духовку на 20-30 хвилин приблизно на 200 градусів. Духовку попередньо розігрійте. Ось що вийшло. Розріжте на порційні шматочки. Перекладіть шматочки в тарілочку.
13. Дуже апетитно і неймовірно смачно! Тертий пірoг бeз яєць на скoрую руку вийшов на славу! Спробуйте і ви зробити цей простий чудо-пиріг! &# 128578;
Можна скористатися іншим варіантом тертого пиріг на швидку руку без яєць.
Нам знадобиться:
- масло - 200 г
- борошно - 3 ст.
- сіль і сода - по щіпці
Спосіб приготування:
1. Почніть, як зазвичай з тіста. Для цього візьміть глибоку миску і висипте туди борошно, а також посоліть і додайте дрібку соди. Масло вийміть з холодильника і поріжте ножем на стружку. Стружку присипайте трохи борошном. Далі все масло додайте до борошна. Добре розімніть, перемішайте виделкою, не руками, зробіть крихту.
2. Тепер розділіть крихту на 2 частини. Одну частину постеліть на дно форми, а потім вилийте на неї варення. Іншу частину тестових крихт висипаючи на варення. Руками нічого не придавлюйте.
3. Поставте вкусняшку в розігріту духовку на 30 хвилин і випікайте при температурі 180 градусів. У цьому варіанті пирога верх не повинен зарум'яниться, не бійтеся, пиріг буде світлим, але пропечеться! Приємних вам чаювань! Готуйте з задоволенням!
Пісний тертий пиріг з ягодами в духовці
Тертий пиріг легко можна «подшаманить» під пісну випічку. Для цього використовуйте замість вершкового масла, рослинна. І вийде якийсь кулінарний шедевр, звичайно на вершковому маслі пиріг набагато смачніше виходить, але він не пісний.
Нам знадобиться:
- борошно - 3 ст.
- рослинне масло - 150 мл
- сіль - 1 ч.л
- цукор - 4 ст.л
- апельсиновий сік - 4 ст.л (можна і без нього)
- вода - 2 ст.л
начинка:
- ягоди за смаком будь-які - 2 ст.
- крохмаль- 2 ст.л
- цукор - 0,5-1 ст
- кориця, мускатний мелений горіх за смаком - 1 щіпка
Спосіб приготування:
1. Приготуйте всі інгредієнти. Ягоди (полуниця, смородина і малина, можна використовувати або інші, дивіться самі на свій смак) якщо вони у вас в замороженому вигляді дістаньте і розморозити.
2. Добре просійте борошно.
3. Далі візьміть 4 ложки апельсинового соку і змішайте його з 2 ложками води.
4. Туди додайте сіль і цукор, і добре перемішайте, щоб цукор і сіль розчинилися.
5. Додайте в борошно рослинне масло.
6. Далі туди ж вилийте сік. Добре все перемішайте за допомогою ложки. Коли стане важко заважати ложкою, вимісити тісто руками.
7. Форму для випікання змастіть рослинною олією.
8. У начинку-ягоди додайте крохмаль і перемішайте. Потім цукор за смаком.
9. Також туди додайте мускатний горіх, корицю і ретельно все перемішайте.
10. Одну третину частина тесту залиште для прикраси, інший частиною застелите формочку.
11. Викладіть зверху ягідну начинку.
12. Покришите за допомогою рук іншу частину тесту на ягоди.
13. Композиція готова, надсилайте ваші тортик на 190-200 градусів в духовку приблизно на 30-40 хвилин, дивіться по пирогу.
14. Ось такий чудовий пиріг вийшов! Чудо!
15. Пригощайте своїх рідних і близьких! Смачного!
Тертий пиріг з варенням на маргарині - покроковий рецепт з фото
Це варіант нагадує класичний тертий пиріг. Але, в ньому є нотка, яка додасть різні смаки цього пиріжку &# 128518; Можна додати майонез, сметану або кефір.
Експериментуйте, виходять різні смаки цієї улюбленої випічки. За моїми спостереженнями, можна охарактеризувати так, якщо ви додаєте сметану - тісто буде ніжне, майонез - дуже хрустка скоринка вийде у верхівки, ох, як я обожнюю хрустяшкі :-), на у а якщо кефір - тісто буде м'яке і нагадає вам Бісквітики. Тому вибирайте, що вам більше до душі і куховарити.
Нам знадобиться:
- борошно 400 г
- маргарин / масло вершкове 250 г
- яйця 2 шт.
- цукор 1 склянка
- сметана 2 ст.л. (Або кефір 2 ст.л, можна також замінити на майонез - 2 ст.л.)
- розпушувач 1 ч.л.
- джем / варення
Спосіб приготування:
1. Візьміть маргарин або масло вершкове. На вершковому маслі вийде смачніше. Масло попередньо потрібно буде поставити в тепле місце на 40 хвилин, щоб воно стало м'яким. Далі додайте цукор і добре розітріть дочиста.
2. Додайте спеції за смаком, це може бути ваніль, кориця, кардамон, мускатний горіх або щось інше.
3. Додайте сметану (кефір або майонез) і поступово заважаючи, всипте борошно разом з розпушувачем. Вимісити тісто.
4. Коли тісто готове, розділіть його на 2 частини.
Одну чверть відправте в холодильник, щоб швидше тісто застигло зробіть з нього невеликі тонкі коржі.
5. А іншим, застеліть дно форми і зробіть бортики. Не забудьте формочку помазати рослинним маслом.
6. Намажте варенням або можна використовувати джем.
7.А зверху варення натріть охолоджене тісто з морозильної камери.
8. Ось, що повинно приблизно вийти.
8. Випікайте тертий приблизно 40 хвилин, в залежності від вашої духовки. Як побачите, апетитну золотисту скориночку, так вважайте, що він готовий! Температура повинна бути приблизно 180-200 градусів, і духовка заздалегідь повинна бути розігріта.
9. Випікайте із задоволенням свій шедевр! Приємного апетиту, друзі!
Тертий пиріг з яблуками
Дуже оригінальний смак у такого пирога з яблуками. Виходить досить солодким, тісто розсипчасте, тане в роті. Яблучка дають пріятненько нотку кислоти. Дуже смачно!
Нам знадобиться:
- борошно - 3 ст
- цукор - 0,5 ст. або трохи більше
- розпушувач - 1 ч.л.
- ванільний цукор - 1 пак.
- яйце - 2 шт.
- маргарин або масло - 250 г
- сіль - 0,5 ч. л
Спосіб приготування:
1. Борошно заздалегідь просійте через сито. Висипати борошно в чашу і перемішайте з 1 ложкою розпушувача.
2. Додайте в борошно сіль і перемішайте.
3. Тепер отримані інгредієнти пересипте в чашу блендера.
4. Туди по черзі додавайте масло. Тобто насипте спочатку отриману суміш з борошна, потім масло, знову борошно, масло.
6. Увімкніть блендер і перетріть.
7. Вийшла крихта.
8. Тепер в чашу від міксера помістіть 2 яйця, пакетик ванільного цукру, цукор. Збийте.
9. Тепер в крихту додайте яєчну суміш.
10. Вимісити тісто.
11. Розділіть тісто на 2 частини. Одна частина тесту повинна бути менше. Та яка більше піде на низ пирога, а менша - на верх. Надішліть все тісто в холодильник, воно повинно добре замерзнути.
12. Яблука натріть на тертці. Деко змастіть вершковим або рослинним маслом.
13. Тепер вийміть тісто з холодильника і візьміть великий шматок, натріть його на деко. Притрусіть на тісто крохмаль, це робиться для того, щоб коли яблука дадуть сік, тісто не розмокнуло.
14. Далі укладіть терті яблука. Поверх яблучок, покладіть тоненькі шматочки масла для смаку. Посипте цукром.
15. Натріть маленький шматок тіста. І поставте пиріг в розігріту духовку і випікайте при температурі 230 градусів до зарум'янювання.
16. Пиріг готовий! Поріжте на шматочки. Готуйте з задоволенням. Їжте на здоров "я!
Пиріг «Каракуми» з безе і без маргарину
Найбільш несподіваний варіант тертого пирога з цікавою назвою «Каракуми». Такий вид випічки можна використовувати на святковому столі. Тут використовується одна родзинка. Читайте опису до кінця.
Нам знадобиться:
- яйця - 4 шт.
- сах. пісок - 1 ст.
- масло - 250 г
- сода - 1 ч.л
- оцет - 1 ст.л
- борошно - 3 ст.
- горіхи - 250 г
- джем, варення
Спосіб приготування:
1. Щоб зняти жовтки від білків. Далі жовтки збийте. Поступово додайте півсклянки цукру, (інші півсклянки приберіть для безе) і добре збийте міксером.
2.Во збиті жовтки додайте масло і теж добре збийте.
3. Тепер погасіть соду в оцті і додайте до отриманої суміші. Перемішайте. Поступово додайте борошно і добре збийте міксером, потім ложкою. Вимісити тісто.
4. Тісто має вийде не липким, до рук не повинно липнути. Розділіть тісто на 3 половинки. Дві половинки приберіть в холодильник-морозильник.
5. Поки тісто в холодильнику приготуйте безе. Для цього добре збийте білки з цукром, за допомогою міксера.
6. Тепер першу половинку тіста руками розподіліть по формі. Не забудьте зробити бортики!
7. Покладіть на тісто рівномірно варення-джем і посипте горіхами, заздалегідь подрібненими.
8. Вийміть з морозилки шматочки тіста і натріть на крупній тертці по всьому пирогу, використовуючи тільки один шматок.
9. Тепер викладіть безе.
10. На безе розподіліть залишилися горішки.
10. Далі візьміть ще один шматок тіста і потріть на безе.
11. Надішліть пиріг в розігріту духовку і випікайте 40 хвилин при температурі 180-200 градусів.
12. Вийшло дуже красиво, пиріг розсипчастий і тане в роті! Пальчики оближеш! Для прикраси використовуйте цукрову пудру. Їжте і готуйте із задоволенням!
Лимонний тертий пиріг - відео
Я думаю, що вам цей докладний варіант теж дуже сподобається, так як лимон робить цю вкусняшки ще краще.
Цей вид я знайшла в мережі інтернет, дивіться це відео і робіть на здоров'я і пеки таку ласуна:
Смачного!
Як приготувати тертий пиріг в мультиварці?
Даний вид робиться також як і варіант класичного тертого пирога в цій статті.
Цей десерт не вимагає додатково змащувати чашу маслом. Основу тесту покладіть в мультиварку так, щоб дно повністю заповнилася і зробіть невеликі бортики
Викладіть на тісто, наприклад смородину і цукор і посипте тестової натертої крихтою. Готуйте на режимі «Випічка» 40 хвилин, а потім ще хвилин 20 підтримайте в режимі підігріву. Смачного!
Поради та рекомендації, щоб тертий пиріг вдався
1. Найсмачніше і більш ніжніше цей пірожочек вийде, якщо всі такі будете використовувати вершкове масло, а не маргарин.
2. Даний вид борошняного виробу готується в основному з варенням, тому в тісто можна додати менше цукру.
3. Змащуйте формочку для випікання рослинним маслом, а не вершковим.
4. Наш пиріжок виявляється хоч і дуже смачний, але і калорійний одночасно &# 128127; . Калорійність цього пирога така: на 100 г-371 ккал, білки - 7 г, жири - 16 г, вуглеводи - 52 г Тому, якщо ви боїтеся зайвих кілограмів, то з'їдайте трохи, приблизно 1 шматочок такого пирога в день або за раз.
5. Обов'язково духовку розігрівайте заздалегідь, щоб тісто не вийшло жорстке. А крихти, якщо ви поставите в погано розігріту духовку або зовсім не розігріту распливутся.
6. Якщо варення, рідке, додайте в нього крохмаль або борошно і тоді пиріг не втече. Якщо ви проти борошна або крохмалю, то тоді варення можете доварити до густої консистенції на своїй пліте.Есть таке солодке виріб рекомендується, тоді, коли воно охолоне. Так як начинка може розтектися від жару. Тому їжте даний десерт, коли він зовсім охолоне.
7. Уважно перевіряйте пачку масла або маргарину на вагу, тому що якщо ви готуєте за рецептом то важливо, щоб маргарин або масло відповідали цим критеріям вазі. Я не знаю, як у вас, але часто стикаюся з тим, що на пачці пишуть 200 грам, а насправді, коли зважую, там 160 грам виявляється. Тому якщо ви не доповісте масло, то пиріг не вийде вдалим чи не вийде пісочним.
8. Склянка використовуйте гранований з обідком, а то багато хто бере будь-яку кухоль і потім кажуть, що не вийшло.
Як і з чим краще подавати тертий пиріг з варенням до чаю?
Пісочний пиріг подається до столу, після того, як він охолоне в листі. Але на шматочки його краще порізати в гарячому вигляді, коли він не охолов. Якщо ви почнете вживати цю смачну випічку в гарячому вигляді, то варення або ягоди можуть поплисти. Після охолодження він зробиться сипучим і смачнішим, ніж в гарячому вигляді.
Для краси ви можете прикрасити його цукровою пудрою. Пийте з чаєм або кавою цей солодкий і смачний десерт.
Я думаю прочитавши цю статтю, вам захочеться спробувати різні варіанти цього тертого пиріжка. Експериментуйте з начинками. Відчуйте себе майстром тертого) Смачний вам пирогів і смачного!
P.S Минулого тижня я знову пекла такий пиріжок. Вийшло дуже смачно, з'їли майже за раз.
Сьогодні хочу спробувати, зробити іншу посипушку зверху. Для цього буду використовувати штрейзель - посипання. Чули, коли-небудь про таку? Якщо немає, то скоро вийде моя нова стаття «Посипання для тортів і пирогів» Не пропустіть, підпишіться на мою розсилку.
Сподобалася стаття, поділіться в соц. мережах. &# 128559;
З повагу, Катерина Манцурова.