Батон з сиром і часником в духовці
Ароматний і смачний батон з сиром і зеленню можна приготувати як в домашніх умовах, так і на природі, при цьому подаючи його і до перших страв, і просто як закуску. Вам не буде потрібно власноруч місити тісто і випікати хліб - досить просто придбати готове хлібобулочні вироби в магазині або на пекарні, шматочок сиру, трохи зелені і часник. Через 15 хвилин у вас на столі буде ароматний, що пахне часником, м'який запечений батон. Для його начинки вибирайте сир твердих сортів: голландський, російський і т. Д. Єдиний момент - зелень кропу або петрушки додається безпосередньо після запікання, щоб вона не підгоріла. Таким чином можна надавати новий смак і аромат як батону, так і круглого хліба або цеглинці. Складові
- 1 батон
- 150 г твердого сиру
- 0,5 пучка свіжої зелені кропу або петрушки
- 20 мл рослинного масла
- 2-3 зубчики часнику
Приготування
1. Насамперед натремо сир на тертці з дрібними отворами в глибоку ємність. Переважно використовувати терку з дрібними осередками, так як крупно подрібнений сир менше розплавляється і залишиться тільки на поверхні хліба, тоді як подрібнений при запіканні заповнить собою все прорізи на хлібі. 2. Очистимо зубчики часнику, промиємо їх у воді і спрессуем в ємність до подрібненого сиру. Акуратно перемішати і залишити на 10 хвилин, щоб вся маса оповилась часниковим ароматом. 3. Батон наріжемо спочатку по вертикалі, злегка не дорізаючи до кінця, щоб дно вироби залишилося недоторканим. Після цього також проріджені по горизонталі, залишаючи приблизно по 2 см між надрізами. 4. Часниково-сирну масу розподілимо між горизонтальними розрізами, злегка вдавлюючи її всередину. 5. Загорнемо хлібобулочний виріб в фольгу і викладемо на деко, а його - отруїмо в розігріту духову шафу на 10-15 хвилин при 200 градусах. Якщо будемо запікати батон на багатті або мангалі, то зробимо це безпосередньо після обсмажування м'яса або риби при мінімумі спека, щоб хліб не підгорів знизу. 6. В цей час подрібнити промиту свіжу зелень кропу або петрушки і змішаємо її з рослинним маслом. 7. витягти гарячий батон з духовки, знімемо фольгу і змажемо його маслом із зеленню, розкриваючи надрізи по довжині і викладаючи трохи зелені і в них. 8. Відразу ж подамо страву до столу, поки розплавлений сир тягнеться. Дуже смачний такий батон з українським борщем, солянкою, щами і іншими першими стравами.