» » Батон з сиром і часником в духовці

Батон з сиром і часником в духовці


Батон з сиром і часником в духовці
Ароматний і смачний батон з сиром і зеленню можна приготувати як в домашніх умовах, так і на природі, при цьому подаючи його і до перших страв, і просто як закуску. Вам не буде потрібно власноруч місити тісто і випікати хліб - досить просто придбати готове хлібобулочні вироби в магазині або на пекарні, шматочок сиру, трохи зелені і часник. Через 15 хвилин у вас на столі буде ароматний, що пахне часником, м'який запечений батон. Для його начинки вибирайте сир твердих сортів: голландський, російський і т. Д. Єдиний момент - зелень кропу або петрушки додається безпосередньо після запікання, щоб вона не підгоріла. Таким чином можна надавати новий смак і аромат як батону, так і круглого хліба або цеглинці.

Складові

Батон з сиром і часником в духовці

  • 1 батон
  • 150 г твердого сиру
  • 0,5 пучка свіжої зелені кропу або петрушки
  • 20 мл рослинного масла
  • 2-3 зубчики часнику

Приготування

Батон з сиром і часником в духовці
1. Насамперед натремо сир на тертці з дрібними отворами в глибоку ємність. Переважно використовувати терку з дрібними осередками, так як крупно подрібнений сир менше розплавляється і залишиться тільки на поверхні хліба, тоді як подрібнений при запіканні заповнить собою все прорізи на хлібі.

Батон з сиром і часником в духовці
2. Очистимо зубчики часнику, промиємо їх у воді і спрессуем в ємність до подрібненого сиру. Акуратно перемішати і залишити на 10 хвилин, щоб вся маса оповилась часниковим ароматом.

Батон з сиром і часником в духовці
3. Батон наріжемо спочатку по вертикалі, злегка не дорізаючи до кінця, щоб дно вироби залишилося недоторканим. Після цього також проріджені по горизонталі, залишаючи приблизно по 2 см між надрізами.

Батон з сиром і часником в духовці
4. Часниково-сирну масу розподілимо між горизонтальними розрізами, злегка вдавлюючи її всередину.

Батон з сиром і часником в духовці
5. Загорнемо хлібобулочний виріб в фольгу і викладемо на деко, а його - отруїмо в розігріту духову шафу на 10-15 хвилин при 200 градусах. Якщо будемо запікати батон на багатті або мангалі, то зробимо це безпосередньо після обсмажування м'яса або риби при мінімумі спека, щоб хліб не підгорів знизу.

Батон з сиром і часником в духовці
6. В цей час подрібнити промиту свіжу зелень кропу або петрушки і змішаємо її з рослинним маслом.

Батон з сиром і часником в духовці
7. витягти гарячий батон з духовки, знімемо фольгу і змажемо його маслом із зеленню, розкриваючи надрізи по довжині і викладаючи трохи зелені і в них.

Батон з сиром і часником в духовці
8. Відразу ж подамо страву до столу, поки розплавлений сир тягнеться. Дуже смачний такий батон з українським борщем, солянкою, щами і іншими першими стравами.

Радимо прочитати

Брускетта. Рецепт з помідорами
Брускетта. Рецепт з помідорами
Я дуже люблю всякі грінки і бутерброди, це завжди простий і доступний спосіб підкріпити сили. А ще дуже смачно подавати грінки замість хліба до перших страв. Тут і тут я вже розповідала про деякі з
Оладки з сиром
Оладки з сиром
Болгарська або білоруська бринза продається у нас майже повсюдно. Це смачний вид сиру, який багато господинь готують навіть у домашніх умовах. Мені подобається багато страви, приготовані з
Класична шарлотка з хліба
Класична шарлотка з хліба
Всім добре відомо, що класична шарлотка – це солодка випічка, неодмінною складовою якої є фрукти і ягоди – яблука, груші або сливи. Основу пирога, як правило, становить пшеничний хліб, бісквітне

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки