Абрикосовий пиріг без випічки
Пиріг без випічки з фруктами і сиром - це прекрасна альтернатива традиційним тістечком і тортів. Його дуже приємно готувати влітку: немає необхідності включати духовку. Навпаки, в охолодженому вигляді такої пиріг із заливкою з желе допомагає впоратися зі спекою, не викликаючи при цьому тяжкість в шлунку. Абрикосовий пиріг без випічки містить мінімум калорій, а свіжі фрукти і сир роблять його не тільки смачним, але і корисним. Складові
- розсипчасте печиво - 500 г
- м'який сир - 200 г
- абрикоси - 400 г
- сметана - 150 мл
- вершкове масло - 250 г
- цукровий пісок - 200 г
- кип'ячена вода - 200 мл
- желатин - 2 ст. л.
- ванільний цукор - 1 щіпка
Приготування
1. Для пирога без випічки підійде будь-який солодке розсипчасте печиво. Класичний варіант - "Ювілейне", але можна використовувати і інше. Подрібнити печиво можна в ступці, руками, блендером або, насипавши в щільний пакет, роздрібнити качалкою. 2. Печиво необхідно розмолоти в крихту. За бажанням можна зробити її неоднорідною, залишивши невеликі шматочки побільше. 3. Вершкове масло необхідно зігріти до кімнатної температури, щоб воно стало м'яким і податливим, але не рідким. Його слід додати в крихту. 4. Масло з печивом потрібно перемішати до однорідності, крихта повинна стати жирної, вологою і липкою. Якщо маса вийшла сухою, то можна додати 1-2 ложки вареного згущеного молока або меду. 5. Круглу або прямокутну форму з бортиками висотою 4-5 см необхідно застелити харчовою плівкою або пекарської папером. У неї потрібно насипати солодку крихту і, ретельно утрамбовувавши, розподілити по дну і стінок форми. Повинен вийти корж товщиною близько 5 мм. Форму слід поставити в холодильник на 30 хвилин для застигання. 6. Тим часом потрібно підготувати абрикоси. Їх необхідно ретельно вимити. Потім на шкірці кожного абрикоса слід зробити хрестоподібні надрізи по колу. Після цього фрукти потрібно укласти в миску і залити окропом на 5 хвилин. Коли їх шкірка добре прогріється, гарячу воду слід злити, а замість неї налити крижану, щоб абрикоси НЕ розм'якли. 7. Після такої процедури шкірку можна легко очистити. Абрикоси необхідно розрізати на дві половинки і видалити кісточку. 8. Підготовлені фрукти потрібно щільно розкласти зрізами вниз на охолодженому коржі. 9. Форму слід знову поставити в холодильник і зайнятися приготуванням заливки. Желатин необхідно розчинити у воді так, як вказано на упаковці. 10. Поки він остигає, потрібно змішати сир, сметану, ванільний цукор і цукровий пісок. 11. Їх слід збити до однорідності. 12. Потім желатин і сирну масу необхідно з'єднати і ще раз збити на невеликій швидкості. У ній не повинно залишитися грудочок. 13. Отриману масу слід вилити на корж з абрикосами. 14. Пиріг з абрикосами без випічки потрібно поставити в холодильник до повного застигання желе на 1-2 години.