» » Заливний пиріг з абрикосами на кефірі - рецепт з фото крок за кроком

Заливний пиріг з абрикосами на кефірі - рецепт з фото крок за кроком


Заливний пиріг з абрикосами на кефірі

складові

  • свіжі абрикоси - 400 г;
  • яйця - 2 шт .;
  • кефір - 250 мл;
  • цукор - 180 г;
  • масло вершкове - 50 г;
  • борошно - 250 г;
  • сода - 0,5 чайн. ложки;
  • ванілін - щіпка;
  • сіль - щіпка.

Час приготування - 1 година.

Вихід - 6 порцій.

Влітку, в розпал сезону свіжих фруктів, можна тішити свою сім'ю і друзів самими різними пирогами з фруктовою начинкою. Спробуйте спекти смачний і простий пиріг з абрикосами. Рецепт з фото докладно описує весь процес і тонкощі його приготування. Абрикосовий пиріг порадує вас соковитою і ароматною начинкою і м'яким, в міру солодким тестом. Готувати такий пиріг зовсім не складно і досить швидко. Спробуйте - і переконаєтеся в цьому самі!

Як приготувати заливний пиріг з абрикосами - рецепт з фото крок за кроком

Спочатку потрібно підготувати і заздалегідь дістати з холодильника всі продукти, перераховані в списку інгредієнтів. Кефір підійде будь-якої жирності. Яйця - середнього розміру. Абрикоси бажано брати не занадто соковиті, і такі, у яких добре відділяється кісточка.

Заливний пиріг з абрикосами на кефірі: фото 1

Почати приготування швидкого пирога з абрикосами, рецепт з фото якого викладено нижче, потрібно з підготовки начинки. Для цього абрикоси треба помити і просушити. Порізати їх спочатку навпіл, видалити кісточку, а потім кожну половинку розрізати ще на 2 або 3 шматочки (в залежності від розміру фруктів).

Заливний пиріг з абрикосами на кефірі: фото 2

Коли начинка готова, можна приступати до підготовки наливної тесту для абрикосового пирога. Простий рецепт приготування такого тесту дозволяє називати його тестом-п'ятихвилинкою. Перед початком приготування вершкове масло треба викласти в невелику каструльку, розтопити і охолодити до кімнатної температури. Тим часом кефір (теж кімнатної температури) вилити в глибоку ємність і вбити туди ж яйця. Потім насипати потрібну кількість цукру і влити тепле розтоплене масло.

Заливний пиріг з абрикосами на кефірі: фото 3

Після цього ретельно перемішати все рідкі компоненти до повного розчинення цукру. Це можна зробити віночком або міксером, кому як зручніше. Потрібну кількість борошна просіяти, змішати з содою, сіллю, ваніліном і поступово насипати суху суміш в рідку. Щоразу після додавання порції борошняної суміші все ретельно розмішувати, щоб не залишалося грудочок. Консистенція готового тіста повинна бути схожою на сметану 15% жирності.

Заливний пиріг з абрикосами на кефірі: фото 4

Прийшов час включити духовку для розігріву. Виставити в ній температуру 180 градусів. Форму для випічки змастити шматочком вершкового масла. Якщо ви використовуєте силіконову форму, то її змащувати не потрібно. На дно форми вилити приблизно одну третю частину тіста. Зверху розкласти третину абрикос.

Заливний пиріг з абрикосами на кефірі: фото 5

Так повторити ще двічі, тобто повинно вийти 3 шари тесту і 3 шари начинки. Таке укладання необхідна для того, щоб фруктові шматочки рівномірно розподілилися в пирозі, а не опустилися під час випічки на дно. Встановити форму в нагріту духовку, на середній рівень, і випікати пиріг протягом 30 хв. Потім переставити його на рівень вище, щоб верх пирога добре підрум'яниться, і залишити його ще на 15 хв.

Після цього вогонь потрібно вимкнути, дверцята духовки трохи відкрити і дати пирогу поступово охолонути (хвилин 15-20). Потім витягнути його з духовки, остаточно остудити у формі, після чого перекласти на блюдо.

Заливний пиріг з абрикосами на кефірі: фото 6

Остиглий пиріг можна нарізати на порції і насолоджуватися смаком і ароматом пирога з абрикосами, простий рецепт на кефірі якого ви дізналися.

Бажаємо приємного апетиту!

Радимо прочитати

Заливний пиріг на кефірі
Заливний пиріг на кефірі
Цей чудовий, соковитий і не жирний пиріг на кефірі може бути приготований з будь-якої начинки. Щоб приготувати заливний пиріг на кефірі знадобляться: кефір - півлітра яйця - пару штук сіль - чайна

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки