» » Агрус з цукром на зиму

Агрус з цукром на зиму


Агрус з цукром на зиму
Соковиту і ароматну заготовку з агрусу з цукром на зиму ви зможете створити в влітку, набуваючи ці смарагдові ягоди на ринку або збираючи на своїй ділянці. Крім яскравого смаку, «живе» варення ще й дуже корисно, адже в ньому практично повністю зберігаються всі вітаміни і мікроелементи - обов'язково давайте по 1 ч. Л. заготовки дітям, особливо в зимовий час, як профілактику від сезонних захворювань.

Єдине попередження - зберігати варення потрібно тільки на холоді, в умовах зниженої вологості, тому холодильники з крапельної заморожуванням для цього не підходять, так як заготівля покривається пліснявою! Тільки добре вентильований льох, підвал або сучасні холодильники! Можна спробувати заготовити варення з подвійною порцією цукрового піску, наприклад 1: 2, але навіть при цьому ніхто не застрахований від його псування при зберіганні в неналежних умовах.

Складові

Вам будуть потрібні на 0,5 л ємність:

Агрус з цукром на зиму

  • 300 г агрусу
  • 200 г цукрового піску

Приготування

Агрус з цукром на зиму
1. Ягоди агрусу очистимо від черешків і хвостиків за допомогою ножиць, висиплю в глибоку ємність і промиємо кілька разів, міняючи воду.

Агрус з цукром на зиму
2. пересиплю ягоди в чашу кухонного комбайна, заповнюючи її не до кінця, щоб вони могли рухатися, інакше не зможуть подрібнити.

Агрус з цукром на зиму
3. Подрібнимо протягом 2-3 хвилин, перетворюючи агрус в ароматне пюре з кісточками. Довше пюрировать не потрібно, щоб не подрібнити і кісточки.

Агрус з цукром на зиму
4. Переллємо пюре в глибоку ємність, всипати цукровий пісок і ретельно перемішати. Трохи цукру залишимо для створення пробки. Норму солодкого інгредієнта визначайте самостійно - в рецепті вказана норма для створення класичного «живого» варення. До речі, якщо у вас добре вентильований льох або підвал, то замість цукрового піску ви можете додати в пюре з агрусу мед в такій же пропорції - заготівля вийде більш корисною і ароматною, смачною.

Агрус з цукром на зиму
5. Переллємо варення в сухі, чисті ємності, злегка не доливаючи до верху.

Агрус з цукром на зиму
6. Всиплемо зверху залишок цукрового піску, запечатуючи заготовку - солодка пробка вбере в себе зайву вологу.

Агрус з цукром на зиму
7. закупорити банки кришками і перенесемо на місце зберігання до зими. Живе варення обов'язково необхідно перевіряти два рази на місяць, щоб воно не зіпсувалося або не припала цвіллю.

Радимо прочитати

Желе з агрусу на зиму рецепт з фото
Желе з агрусу на зиму рецепт з фото
Ми вже заготовили на зиму смородинове желе, тепер черга за агрусом. Так от, желе з агрусу ми з вами будемо готувати на зиму трохи інакше. Але запевняю вас, що десерт вийде відмінний і взимку буде
Шовковиця на зиму
Шовковиця на зиму
Любителям шовковиці пропонуємо не пройти повз і звернути увагу на сьогоднішню заготовку – ароматний ванільний джем з білої шовковиці. Шовковиця є абсолютно доступною ягодою, яку можна зустріти навіть
Малина з цукром на зиму
Малина з цукром на зиму
Жаркий липень - розпал ягідного сезону. Очі просто розбігаються від кольорового розмаїття поспевших ароматних ягід. Саме зараз потрібно встигнути насолодитися щедрими гостинцями літа, і зробити
Агрус заморожений
Агрус заморожений
Аґрус – популярна і доступна сезонна ягода, яка містить певний набір вітамінів (A, B, PP, С), макро і мікроелементів, дубильних речовин. Але слід пам'ятати, що саме стиглі ягоди містять всю користь в
Ожина з цукром на зиму
Ожина з цукром на зиму
останнім часом люблю заготовляти на зиму варення без варіння, тобто яке не вимагає термічної обробки. Завдяки цьому способу всі корисні властивості і вітаміни зберігаються в баночках. Весь процес
Варення з йошти
Варення з йошти
Варення з йошти володіє насиченим кольором. Унікальний кислуватий смак дозволить вживати продукт з солодкими бісквітами або в додаток до сиру. Блюдо виходить смачним і оригінальним. Це варення

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки