» » Шовковиця на зиму

Шовковиця на зиму


Любителям шовковиці пропонуємо не пройти повз і звернути увагу на сьогоднішню заготовку – ароматний ванільний джем з білої шовковиці. Шовковиця є абсолютно доступною ягодою, яку можна зустріти навіть у себе у дворі, приміром. На ринку тутовник (або тютін) коштує не дорого, тому не втрачаємо момент збору і поповнюємо наші запаси на зиму. Через брак білої, сміливо використовуйте чорну шовковицю. Також завжди можна експериментувати, приготувати варення з шовковиці не з ваніллю, а замінити її цедрою цитрусових – лаймом, лимоном, апельсином. Готовий джем підійде не тільки в якості прикуски до чаю, їм можна вкривати рулети і бісквіти, наповнювати пироги.

Шовковиця на зиму

Варення з шовковиці

рецепт джему

Перебираємо уважно тутовник, відкидаємо м'яті, зіпсовані ягоди.

Шовковиця на зиму

Інгредієнти:

  • шовковиця – 550 г,
  • цукор – 270 г,
  • ванілін – 3 р.

Процес приготування:

Перекладаємо добірну шовковицю в глибоку ємність, заливаємо прохолодною водою, видаляємо спливли сухі гілочки/листочки. Тепер акуратно промиваємо кілька разів тутовник під слабким струменем прохолодної проточної води.

Шовковиця ягоди

Злегка просушуємо ягоди.

Закладаємо білу шовковицю у сковороду або невелику каструлю з товстими стінками.

Заготівля шовковиці

Всипаємо порцію цукрового піску. Цукор, при бажанні, можна варіювати – збільшувати або зменшувати, все залежить від вашої шовковиці, точніше від її солодощі. Відправляємо сотейник з ягодами і цукром на плиту, встановивши на конфорці середню температуру. Проварюємо приблизно 7 хвилин.

Шовковиця з цукром

Подрібнюємо гаряче варення з шовковиці за допомогою заглибного блендера. Також можна скористатися звичайним блендером (з чашею), або ж м'ясорубкою, з дрібною решіткою.

Шовковиця протерта

Перетираємо отриману рідину за допомогою самого дрібного сита, щоб відсіяти якомога більше насіння. Перетерту масу відправляємо назад в сотейник. Під час всього процесу працюємо акуратно, щоб не обпалити руки. Тепер ставимо сковороду на плиту, при помірному нагріванні варимо майбутній тутовий джем протягом 7-10 хвилин.

Готовність можна перевірити «калюжкою» - капніть трохи джему на плоску тарілку/блюдце, якщо крапля залишається на своєму місці, не розтікається, джем готовий. В самому кінці вводимо порцію ваніліну, перемішуємо, знімаємо з плити.

Макуха, який залишився після перетирання шовковиці, не викидаємо. Його можна додати при варінні будь-якого компоту, поєднавши з будь-якими ягодами і фруктами.

Рецепти з шовковиці

Готовий джем з білої шовковиці розкладаємо по заздалегідь простерилизованным банках.

Рецепт варення з шовковиці

Герметично затягуємо банки кришками, перевертаємо баночки догори дном, поставивши їх у затишне місце.

Рецепт варення з тутовника

Закутуємо заготовки теплим пледом/ковдрою, залишаємо приблизно на добу до повного охолодження скла. Переставляємо ванільний джем з шовковиці на зиму на полицю прохолодного приміщення – підвал/комора/підвал. Використовуємо по мірі необхідності.

Джем з шовковиці

Приємного апетиту!

За фото рецепт заготівлі дякуємо Олену.

Радимо прочитати

М'ята на зиму
М'ята на зиму
На зиму сушити м'яту можна кількома способами: використовуючи мікрохвильову піч, електросушарки або духовку. Але найдоступніший і натуральний метод – це сушіння м'яти на зиму природним шляхом, на
Агрус заморожений
Агрус заморожений
Аґрус – популярна і доступна сезонна ягода, яка містить певний набір вітамінів (A, B, PP, С), макро і мікроелементів, дубильних речовин. Але слід пам'ятати, що саме стиглі ягоди містять всю користь в
Джем з яблук і слив
Джем з яблук і слив
Якщо монотонні однокомпонентні варення і джеми вам набридли, спробуйте урізноманітнити їх, змішуючи різні ягоди і фрукти між собою. Так можна отримати цілком несподіваний, ні на що не схожий смак і
Джем з яблук і груш
Джем з яблук і груш
Джем з яблук і груш – досить поширена заготівля на зиму. Крім того, вона смачна. Готовий продукт володіє прекрасним ароматом, що робить ласощі одним з найулюбленіших. Як і просте яблучне повидло,
Варення з йошти
Варення з йошти
Варення з йошти володіє насиченим кольором. Унікальний кислуватий смак дозволить вживати продукт з солодкими бісквітами або в додаток до сиру. Блюдо виходить смачним і оригінальним. Це варення
Варення з аличі рецепти
Варення з аличі рецепти
Аличу не можна віднести до благородних ягодам. Росте вона всюди і без особливого догляду. Не пам'ятаю осені, коли б її не було. Традиційні заготовки, які ставляться з нею практично всіма господинями,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки