Чудовий салат "Коханка": смачна страва з родзинкою
Існує чимало страв, в яких, здавалося б, непоєднувані інгредієнти дають разюче насичений, ні з чим не порівнянний смак. Салат «Коханка» - одне з таких частувань. Тут яскрава морква відмінно уживається з бурштиновим родзинками, соковита буряк - з ароматними волоськими горіхами, пікантний часник - з солодким чорносливом.
Салат «Коханка»: покроковий рецепт
Я належу до тієї групи людей, які на кожне свято обов'язково готують хоча б одне нове блюдо. Саме тому за кілька тижнів до чергового торжества починаються перегляди численних кулінарних сторінок в інтернеті і друкованих виданнях. І ось одного разу я натрапила на рецепт салату «Коханка». Назва страви здалося незвичайним, а склад дуже цікавим. Як виявилося в реальності, салат не тільки смачний і апетитний, але і дуже легко готується.
Складові:
- 400 г вареної буряків;
- 200 г моркви;
- 150 г твердого сиру;
- 100 г ядер волоських горіхів;
- 70 г родзинок;
- 70 г чорносливу;
- 3 зубчики часнику;
- 200-250 г сметани;
- сіль за смаком.
Етапи приготування:
- Підготуйте продукти.
Щоб зробити салат швидко, відваріть буряк за день до приготування
- Ізюм і чорнослив без кісточок промийте, помістіть в невеликі ємності, залийте теплою водою і залиште на півгодини.
Для салату використовують сухофрукти без кісточок
- Сир натріть на крупній тертці і змішайте з подрібненим часником.
Часник можна пропустити через прес, натерти на дрібній тертці або порубати ножем
- Очищену від шкірки сиру моркву натріть на дрібній тертці.
- Ізюм і чорнослив відкиньте на сито або злегка відіжміть руками.
- Змішайте родзинки з тертої морквою.
Додавайте в салат добре обсушену родзинки
- Варену буряк очистіть від шкірки, натріть на крупній тертці.
- Чорнослив і ядра волоських горіхів порубати ножем.
- Змішайте буряк з горіхами і чорносливом. Додайте в отриману масу дрібку солі, перемішайте.
Кількість солі в салаті регулюється на смак
- Кожну частину салату (сир з часником, морква з родзинками і буряк з горіхами і чорносливом) змішайте з невеликою кількістю сметани.
- Використовуючи велику формувальне кільце або роз'ємну форму для випічки, сформуйте салат.
- Першим шаром викладіть буряк.
Для заправки салату можна використовувати сметану, майонез, кефір або натуральний йогурт
- Другий шар - сирно-часникова маса.
Ретельно розрівнюйте кожен шар, злегка ущільнюючи його ложкою
- Останній шар - морква з родзинками.
- Прикрасьте салат за допомогою будь-якого інгредієнта, що входить до складу страви (в даному випадку це буряк).
Прикрашайте салат овочами, сиром, горіхами, сухофруктами або свіжою зеленню
- Поставте салат в холодильник на 30 хвилин.
- Акуратно зніміть форму і подавайте страву на стіл.
Перед подачею на стіл салат слід витримати в холодильнику не менше півгодини
Відео: приготування салату «Коханка»
Салат «Коханка» - відмінне блюдо для святкового столу або вечері в романтичній обстановці. Якщо ви вже знайомі з цим прекрасним блюдом, обов'язково поділіться своїми секретами приготування в коментарях нижче. Бон профіт!