» » Айва, запечена з волоськими горіхами

Айва, запечена з волоськими горіхами


Айва, запечена з волоськими горіхами
Яскрава і ароматна айва - найкращий фрукт, яким вас може порадувати пізня осінь! У ній міститься величезна кількість пектину і корисних вітамінів, так що з айви не тільки варення і компоти, але ще і пастилу, мармелад, джеми і просто запікають у духовці, присмачивши цукром і горіхами.

Безумовно, багато хто воліє запікати айву з медом, але таке блюдо не буде настільки корисно, адже мед не можна нагрівати. А ось в уже запечену айву з цукром можна додати невелику ложечку меду для ароматності!

Складові

Айва, запечена з волоськими горіхами

  • 1 велика або 2 середніх айви
  • 2-3 ст. л. цукрового піску
  • 50 г волоських або будь-яких інших горіхів

Приготування

Айва, запечена з волоськими горіхами
1. Айва - дуже щільний фрукт, тому вам доведеться дуже постаратися, щоб її розрізати навпіл, а потім - ще навпіл, відразу ж вирізаючи з четвертинок насіння. Потім четвертинки необхідно промити і нарізати НЕ тонкими часточками. Якщо ж ви хочете цілком запекти цей фрукт, то вам необхідно з одного кінця вирізати все насіння, промити отвір і всипати в нього цукор з горіхами. Замотати у фольгу і запекти.

Айва, запечена з волоськими горіхами
2. Часточки вже наріжте кубиками, щоб айва швидше запеклася. Викладіть їх в форму для запікання.

Айва, запечена з волоськими горіхами
3. Волоські горіхи подрібніть в руках, намагаючись не перетворювати їх у крихту.

Айва, запечена з волоськими горіхами
4. Поверх всієї маси в формі всипте цукровий пісок.

Айва, запечена з волоськими горіхами
5. Накрийте форму фольгою і ретельно притисніть її до країв форми. Весь пар залишиться всередині і шматочки айви пропарити, ставши м'якими і соковитими на смак. Помістіть форму в духовку на 30 хвилин при 180С.

Айва, запечена з волоськими горіхами
6. Як тільки зазначений час пройде - зніміть з форми фольгу і викладіть запечену айву в креманки або піали, подаючи до столу з листочками м'яти.

Радимо прочитати

Агрус з цукром на зиму
Агрус з цукром на зиму
Соковиту і ароматну заготовку з агрусу з цукром на зиму ви зможете створити в влітку, набуваючи ці смарагдові ягоди на ринку або збираючи на своїй ділянці.
Абрикосовий смузі
Абрикосовий смузі
Смачний і соковитий сніданок можна собі приготувати з абрикосів і кефіру - абрикосовий смузі. Такий напій і підбадьорить, і додасть сил і настрою на весь день, правда, якщо у вас в наявності є свіжі
Салат з буряка і горіхів
Салат з буряка і горіхів
Ця страва і салатом то назвати можна з натяжкою. Але, не дивлячись на свою неймовірну простоту і малокомпонентних, салат з буряка з горіхами неймовірно ефективний і корисний, та й виглядає
Цукерки з фініків
Цукерки з фініків
Багато хто з наших сучасників відпочивали в східних країнах і пробували східні десерти та ласощі. Які ж вони унікальні і смачні! Їх унікальність в тому, що найчастіше готуються вручну. Шеф-кухар
Груші фаршировані рибою
Груші фаршировані рибою
осінь Обдаровує нас своїми останніми дарами. Зібрані сливи, десертний виноград. Висять ще на деревах яблука та груші та айва пізня. Іноді думаєш: "Що приготувати незвичайне"? Варення, повидло, соки,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки