» » Молочний кисіль

Молочний кисіль


Бажаючи потішити себе корисним десертом, не потрібно перебирати в розумі всілякі екзотичні інгредієнти, досить і звичайних продуктів: молока, яєць і крохмалю. Всього за 20 хвилин з них можна приготувати смачні ласощі – молочний кисіль, ніжна консистенція якого і божевільний ванільний аромат перевершать всі ваші очікування.

Молочний кисіль

Молочний кисіль

покроковий фото рецепт приготування густого киселю з молока і яєць

Рецепт киселя з молока з крохмалем

Примітка: киселя, приготованого з вказаної кількості інгредієнтів, вистачить тільки на двох, а якщо бажаючих їм поласувати більше, то норми продуктів треба пропорційно збільшити.

Інгредієнти:

  • молоко – 350 мл
  • картопляний крохмаль – 2 чайних ложки,
  • цукор – 2 столові ложки,
  • свіже яйце – 1 штука,
  • ванілін – щіпка.

Процес приготування:

В невелику каструльку вилити 300 мл холодного молока, а до нього додати цукор, ванілін і сире яйце. Яйце для зручності перед з'єднанням з молоком збити в однорідну масу.

Рецепт киселя з молока з яйцем

З допомогою віночка або великий вилки злегка збити цю молочно-яєчну суміш, а потім поставити каструлю на плиту і на слабкому вогні прогріти її вміст 3-4 хвилини. Після прогрівання бажано пропустити суміш через дрібне сито, щоб вже точно не залишилося в ній ні одного яєчного згустку.

Молочний кисіль з яйцем

50 мл холодного молока вмішати картопляний крохмаль.

Крохмаль у кисіль з молоком

Одразу ж, поки крохмаль не осел, перелити молоко з ним в гарячу молочно-яєчну суміш і на дуже слабкому вогні, постійно помішуючи, варити кисіль до загустіння.

Як приготувати молочний кисіль

Готового десерту дати повністю охолонути і молочний кисіль розлити по креманках або склянках.

Густий молочний кисіль

Автор рецепта і фото: Світлана Сорока

Радимо прочитати

Листкове тістечко з кремом Патисьер
Листкове тістечко з кремом Патисьер
Дуже люблю кондитерські вироби зі заварним кремом, але його не завжди зручно використовувати, так як для деяких виробів він рідкуватим і може витікати. А от якщо додати в нього трохи крохмалю, то за
Майонез без яєць
Майонез без яєць
У багатьох сім'ях майонез на обідньому столі присутній практично завжди. З холодним соусом і м'ясо смачніше, і будь салатик виходить краще і ситніше. Єдине, соус промислового виробництва – продукт
Кисіль з яблук
Кисіль з яблук
У літній час на ринку і прилавках супермаркетів з'являється місцевий яблучний урожай. Пропонуємо скористатися нагодою і зварити смачний і корисний кисіль з яблук. Для приготування рекомендується

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки