Молочний кисіль
Бажаючи потішити себе корисним десертом, не потрібно перебирати в розумі всілякі екзотичні інгредієнти, досить і звичайних продуктів: молока, яєць і крохмалю. Всього за 20 хвилин з них можна приготувати смачні ласощі – молочний кисіль, ніжна консистенція якого і божевільний ванільний аромат перевершать всі ваші очікування.
Молочний кисіль
покроковий фото рецепт приготування густого киселю з молока і яєць
Примітка: киселя, приготованого з вказаної кількості інгредієнтів, вистачить тільки на двох, а якщо бажаючих їм поласувати більше, то норми продуктів треба пропорційно збільшити.
Інгредієнти:
- молоко – 350 мл
- картопляний крохмаль – 2 чайних ложки,
- цукор – 2 столові ложки,
- свіже яйце – 1 штука,
- ванілін – щіпка.
Процес приготування:
В невелику каструльку вилити 300 мл холодного молока, а до нього додати цукор, ванілін і сире яйце. Яйце для зручності перед з'єднанням з молоком збити в однорідну масу.
З допомогою віночка або великий вилки злегка збити цю молочно-яєчну суміш, а потім поставити каструлю на плиту і на слабкому вогні прогріти її вміст 3-4 хвилини. Після прогрівання бажано пропустити суміш через дрібне сито, щоб вже точно не залишилося в ній ні одного яєчного згустку.
50 мл холодного молока вмішати картопляний крохмаль.
Одразу ж, поки крохмаль не осел, перелити молоко з ним в гарячу молочно-яєчну суміш і на дуже слабкому вогні, постійно помішуючи, варити кисіль до загустіння.
Готового десерту дати повністю охолонути і молочний кисіль розлити по креманках або склянках.
Автор рецепта і фото: Світлана Сорока