Свинячі рулетики з начинкою
З якими думками ви починаєте нову робочий тиждень? Коли в понеділок в 6 ранку дзвонить будильник, в моїй голові присутня лише одна думка: «На наступних вихідних вже точно відпочину і відісплюся». Але приходить субота, а з нею – невичерпний заряд енергію. А як може бути по-іншому! За вихідні потрібно встигнути зробити багато чого, в тому числі і відпочити. Для одного субота – це диван, пульт, телевізор, для іншого – рибалка або лазня з друзями, для мене – це особливий, смачно приготований обід або вечерю. Тому стандартні буденні страви навіть не розглядаються, вони будуть на столі протягом тижня, у вихідний день можна побалувати себе чимось таким собі. Свинячі рулетики з овочевою начинкою готуються не так вже й складно, як може здатися. Принаймні, з борщем або розсольником ви будете возитися не менше.
Свинячі рулетики з начинкою фото рецепт
найцікавіше в цих рулетах – начинка. Ви її щоразу можете змінювати на свій смак. Мені подобається вона з трохи островато-солодкуватим смаком, тому до солоденькою морквяно-цибулинна масі додала мариновані огірки. Але про все по порядку.
Інгредієнти:

- свинина м'якоть 350-400 г,
- морква – 1 великий коренеплід,
- ріпчаста цибулю – 1 голівка,
- мариновані огірки – 2 шт.,
- часник 3-4 зубчики,
- сметана – 200 г
- приправа або сіль
- соняшникова олія без запаху для пасерування і обжарювання.
Процес приготування:
Починаємо з м'яса. Свинину промиваємо, витираємо серветкою, нарізаємо на медальйони товщиною 2-2,5 см Кожний з них добре відбиваємо.

Я на свинину не кладу мішечок, а б'ю її прямо по м'ясу. З двох сторін трохи присаливаем вже відбиті шматочки, багато не потрібно, тому що головне – не пересолити. Потім кладемо видавлений часник. І поки відкладаємо в сторону.

Для начинки кришимо цибулину, тремо на середній тертці моркву. Перекладаємо в окрему сковороду. Туди ж вливаємо трохи соняшникової олії і води, солимо.

Тушкуємо на тихому вогні майже до готовності. Викладаємо на тарілку, додаємо потерті огірки. Якщо любите зелені оливки, можна і додати в начинку.

Коли все підготовлено, у сковорідку наливаємо олію і ставимо розігріватися. Перш ніж поставити рулетики з свинини в духовку, їх потрібно обсмажити у фритюрі.
Отже, на відбите м'ясо по довжині всього шматка кладемо начинку. Звертаємо в рулет і зав'язуємо ниткою.

Намагайтеся залишати довгий кінчик, щоб перед подачею на стіл, нитки було легко зняти з м'яса. Акуратно кидаємо в розпечене масло, чекаємо, коли зарум'яняться, після чого викладаємо рулети в глибоку жаростійку сковороду, гусятницю або форму.

В сметану вливаємо воду (приблизно 0,5 склянки), перемішуємо, заливаємо соусом рулети.

Ставимо в теплу духовку на 25-30 хвилин, готуємо при температурі 170 градусів.

як гарнір до цього блюда я подала картопляне пюре. Ви ж можете проявити більше фантазії і зробити що-небудь інше. Приємного апетиту!

Автор рецепта і фото: Ксюша.