» » Хачапурі по-аджарськи

Хачапурі по-аджарськи


З радістю ділюся рецептом, який у моїй родині завжди зустрічають з величезним задоволенням вже багато років. Це хачапурі по-аджарськи. Навчила мене готувати цю чудову випічку моя подруга, яка кілька років жила в Грузії та захоплювалася національною кухнею.

Хачапурі – це, напевно, чи не реінкарнація італійської піци в Грузії. Скільки ж різних рецептів цієї випічки існує на її батьківщині! Аджарці готують її з напівсирим яйцем, гурійці – з вареним, имеретинцы – зовсім без яйця, і результат виходить зовсім несхожим на те, що роблять інші народності. Здається, що грузинська кухня може задовольнити будь-який, навіть самий прискіпливий «смак» на цю випічку з сиром!

Давайте і ми спробуємо приготувати сьогодні хачапурі по-аджарськи – на мій погляд, самий святковий варіант цієї страви.

Хачапурі по-аджарськи

Хачапурі по-аджарськи

покроковий фото рецепт

Щоб спекти три хачапурі з Аджарії – знамениті аджарські човники – будемо використовувати найбільш доступні продукти, що важливо сьогодні.

Хачапурі по-аджарськи з чого приготувати

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 300 г;
  • тепла вода – 0,5 склянки;
  • сухі швидкорозчинні дріжджі – ½ чайної ложки;
  • цукор – ½ чайної ложки;
  • сіль – ½ чайної ложки;
  • ропні сир (наприклад, сулугуні) – 300 грам;
  • курячі яйця – 5 штук;
  • чорний мелений перець – 1 щіпка;
  • вершкове масло – 2 столових ложки.

Процес приготування:

Спочатку, звичайно ж, займаємося тестом. З'єднуємо воду, одне яйце, дріжджі, цукор і сіль у мисці.

Рецепт тіста для хачапурі на сухих дріжджах

підготовлені інгредієнти Перемішуємо вінчиком.

Приготування тіста для хачапурі

Частинами вводимо в рідку суміш борошно, обов'язково просіваючи її для збагачення киснем.

Приготування тіста для хачапурі човників

Як тільки частину борошна введена в тісто, все добре перемішуємо.

Рідке тісто для хачапурі

Коли вся мука додано в тісто вимішуємо його кілька хвилин, потім залишаємо настоятися 40 хвилин в теплому місці, накривши рушником, щоб тісто для хачапурі не сохло.

Тісто для хачапурі рецепт

Тим часом, подрібнюємо сир на крупній тертці.

Сир для хачапурі по-аджарськи

З'єднуємо натертий сир з одним яйцем, додаємо трохи солі і чорного перцю за смаком. Перемішуємо.

Сир з яйцем для хачапурі по-аджарськи

Настоявшийся грудочку ще раз вимішуємо і знову даємо йому настоятися, але вже протягом 15-20 хвилин. Нарешті, основу ділимо на три рівні частини.

Дріжджове тісто для хачапурі

Кожну частину тіста розкачуємо в овал, чи прямокутник з округленими кутами.

Коржик для хачапурі

По центру імпровізованого «млинця» викладаємо третину підготовленою раніше сирно-яєчної начинки.

Коржик з сиром для хачапурі

Підверніть трубочкою спочатку довгі краї тіста до начинки, а потім з'єднуємо короткі сторони, формуючи подобу човники, як на фото. Головне, щоб довгі краї аджарських човників були як можна вище щодо начинки.

Хачапурі по-аджарськи покроково

Розтопленим маслом за допомогою силіконової пензлика змащуємо краю хачапурі.

Хачапурі по-аджарськи покроковий рецепт

Формуємо з решти тіста і начинки ще два «човники». Маємо всі хачапурі на деку, змащеному вершковим маслом.

Хачапурі по-аджарськи в духовці

Випікаємо хачапурі по-аджарськи в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 25-30 хвилин. Потім виймаємо їх назовні, чистим яйцем або ложкою обережно робимо поглиблення в центрі начинки і також обережно додаємо у нього яйце, щоб жовток залишився в цьому поглибленні, а білок рівномірно розтікся по решті начинці.

Хачапурі з яйцем

Відправляємо хачапурі назад в духовку і готуємо їх там ще 5-7 хвилин, поки не схопиться білок.

Хачапурі по-аджарськи фото

Подаємо аджарські «човники» гарячими, і обов'язково з гарним настроєм!

Хачапурі човник

Поради по приготуванню:

1. Сорт сиру для начинки можна вибрати по своєму смаку. Головне в цій справі, щоб сир був не дуже вологий. Зайва вода не дасть можливості добре пропектися борошняній основі.

2. На звичайній воді тісто для хачапурі виходить чудовим. Але його можна замісити і на основі кисломолочних продуктів – кефіру, ряжанки чи грузинського мацоні.

3. Вода (кефір, ряжанка, мацоні) обов'язково повинна бути теплою. Це дозволить краще розійтися дріжджам і тісту піднятися.

4. Якщо вибраний для хачапурі сир виявився надто солоним, його можна злегка вимочити в холодній воді.

Радимо прочитати

Основа для піци рецепт простий з фото
Основа для піци рецепт простий з фото
Всім привіт. З чого складається піца? З основи, яка готується з тіста і начинки. Основа для піци – ось що вам потрібно. Чому б нам її не приготувати про запас? А вже начинку ви можете комбінувати з
Чурек – східний хліб
Чурек – східний хліб
Якщо ви читаєте цей рецепт, значить, вам цікава домашня кухня! Тоді я з величезним задоволенням поспішаю поділитися з вами своїм рецептиком (ну, як моїм, пекла сама, а ось рецепт узятий як завжди на
Помідори без стерилізації на зиму
Помідори без стерилізації на зиму
У будь-якої господині, высаживающей город, обов'язково відведено місце для помідорів. Хоча клопоту з ними багато, але зате половину літа і майже всю осінь можна їсти свіжі, вирощені на власній
Пасхальний пиріг - паска
Пасхальний пиріг - паска
Вже зовсім скоро настане сімейне свято Світлої Пасхи. Це день, коли за святковим столом збираються близькі родичі і друзі. Протягом тижня до цього свята господині готують всілякі частування. Головним
Швидке листкове тісто
Швидке листкове тісто
і дріжджове Листкове тісто – це основа всіх видів випічки. Листкове чудово підходить для тортів, печива, булочок з несолодкої начинкою і навіть піци. Дуже часто листкове тісто використовується для
Борщ у горщику в духовці
Борщ у горщику в духовці
Борщ – це національне українське блюдо, яке давно вийшло за межі цієї держави. Де тільки його не готують! Причому у кожної господині він буде різним і по-особливому унікальним. Це пояснюється тим, що

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки