Чахохбілі з курки по-грузинськи - покроковий рецепт з фото
складові
- курка або курячий набір для чахохбілі - 1 кг;
- ріпчаста цибуля - 1 велика або 2 поменше головки;
- помідори у власному соку - 400 г;
- часник - 3-4 зубчики;
- морква - 1 шт .;
- червоний солодкий болгарський перець - 1 шт .;
- гостра аджика - ½ ч.л .;
- соняшникова рафінована олія - 3 ст.л .;
- приправа «Хмелі-сунелі» - 1 ч.л .;
- свіжа петрушка - 1 пучок;
- сушений базилік і сіль - за смаком.
Час приготування: 1 година.
Вихід: 5 порцій.
Чахохбілі з курки - одне з найпоширеніших і улюблених страв грузинської кухні. Ароматне, з пікантними нотами і насиченим смаком м'ясне блюдо стане відмінним доповненням до улюбленого гарніру і особливо припаде до душі любителям гостренького. Як приготувати чахохбілі в домашніх умовах вам розповість наступний простий рецепт чахохбілі з курки.
Автентичний рецепт чахохбілі з курки по-грузинськи (з фото покроково який тут представлений) має на увазі використання декількох особливих інгредієнтів: справжньою готової аджики і, звичайно, великої кількості кінзи. Однак остання має досить специфічний аромат, який може не всім припасти до смаку, тому в даному рецепті, незважаючи на те, що це класичний рецепт чахохбілі з курки (з фото) саме ця зелена приправа виключена.
Приготування чахохбілі з курки - процес досить нескладний в принципі, але його можна ще більше спростити, якщо зробити чахохбілі з курки (класичний рецепт) в мультиварці. Ця кухонний помічниця дозволить без зайвого клопоту і максимально швидко згасити м'ясо, не втративши при цьому жодного тонкого аромату використовуваних приправ і спецій.
Як приготувати чахохбілі з курки - покроковий рецепт з фото
Для початку необхідно підготувати інгредієнти.
Морква нарізати кубиками або соломкою.
Подрібнити цибулю необхідно приблизно рівними з морквою частками.
Часник дрібно порубати, або пропустити через прес.
Чахохбілі з курки, рецепт з фото якого описується, має на увазі використання червоного болгарського перцю, але можна приготувати страву і з болгарським перцем різних кольорів, найважливіше, щоб перець був солодким. Отже, нарізати перець шашечками приблизно 1х1 см.
Курку обробити на порційні шматки (якщо використовується саме курка), промити. Скласти шматки курки в чашу мультиварки (або попередньо розігріту Скоровода з товстим дном), влити в неї соняшникова рафінована олія і готувати птицю таким чином, вибравши режим «Жарка» або «Випічка», якщо відсутній режим смаження. Періодично перевертаючи, обсмажити куряче м'ясо до золотистого кольору протягом 10-15 хвилин.
соус
Соус до чахохбілі з курки з автентичного рецептом повинен бути виготовлений зі свіжих стиглих томатів, які слід подрібнити до пюреобразного стану. Однак з метою економії часу і сил подібну процедуру можна цілком замінити застосуванням вже готових консервованих томатів у власному соку. Рецепт чахохбілі з курки в мультиварці з фото, який тут представлений, від цього анітрохи не програє. Отже, далі йде приготувати сам соус. Для цього довести томати до стану пюре.
Можна також для приготування соусу використовувати дещо інший рецепт чахохбілі з курки - з томатною пастою. В такому випадку слід взяти 2-3 ст.л. пасти і розвести її водою до загального об'єму рідини 300 мл. Це і буде основою для соусу.
Далі слід додати до обсмаженої курки подрібнені раніше морква, цибуля і болгарський перець. Перемішати і продовжувати обсмажувати ще протягом 5 хвилин.
Спеції для чахохбілі з курки
Один з найважливіших пунктів у приготуванні чахохбілі в мультиварці з курки - це, звичайно ж, вибір певних приправ і вірна їх дозування. В цілому спеції можуть бути різноманітними з усього спектра грузинської і в цілому кавказької кухні, але це блюдо точно не обійдеться без найосновнішою пряної суміші. Ця приправа чахохбілі з курки - уцхо-сунелі або хмелі-сунелі.
Скільки додавати хмелі-сунелі в чахохбілі можна визначити тільки в залежності від індивідуальних переваг і смаків. Ця приправа має дуже яскравий, виражений смак і терпкий аромат, тому додавати її краще в кількості, що не перевищує 1 ч.л. на 1 кг курки.
Отже, до курячо-овочевої суміші в чашу мультиварки влити томатне пюре, додати подрібнений часник, хмелі-сунелі, аджику, сіль і сушений базилік. Якщо любите по-гостріше, то аджики можна додати цілу чайну ложку. Перемішати вміст чаші.
Готувати в режимі «Гасіння» протягом 30-40 хвилин. Петрушку вимити й обсушити, нарізати.
Додати подрібнену зелень в готову страву. Можна також посипати рубаною петрушкою чахохбілі вже при подачі страви на стіл.
Перемішати чахохбілі і вимкнути мультиварку.
Чахохбілі з курки, рецепт з фото крок за кроком в мультиварці якого був представлений вище, готово!
гарнір
Гостре і з густим пряним томатним соусом, чахохбілі з курки стане відмінним доповненням, мабуть, до будь-якого гарніру. Але все ж ідеальний гарнір до чахохбілі з курки повинен володіти нейтральним смаком, щоб не конкурувати з птахом, тому найкраще підійде на цю роль рис, макарони, булгур або кус-кус.
Приємного вам апетиту!