» » Чахохбілі з курки по-грузинськи - покроковий рецепт з фото

Чахохбілі з курки по-грузинськи - покроковий рецепт з фото


Чахохбілі з курки по грузинськи

складові

  • курка або курячий набір для чахохбілі - 1 кг;
  • ріпчаста цибуля - 1 велика або 2 поменше головки;
  • помідори у власному соку - 400 г;
  • часник - 3-4 зубчики;
  • морква - 1 шт .;
  • червоний солодкий болгарський перець - 1 шт .;
  • гостра аджика - ½ ч.л .;
  • соняшникова рафінована олія - ​​3 ст.л .;
  • приправа «Хмелі-сунелі» - 1 ч.л .;
  • свіжа петрушка - 1 пучок;
  • сушений базилік і сіль - за смаком.

Час приготування: 1 година.

Вихід: 5 порцій.

Чахохбілі з курки - одне з найпоширеніших і улюблених страв грузинської кухні. Ароматне, з пікантними нотами і насиченим смаком м'ясне блюдо стане відмінним доповненням до улюбленого гарніру і особливо припаде до душі любителям гостренького. Як приготувати чахохбілі в домашніх умовах вам розповість наступний простий рецепт чахохбілі з курки.

Автентичний рецепт чахохбілі з курки по-грузинськи (з фото покроково який тут представлений) має на увазі використання декількох особливих інгредієнтів: справжньою готової аджики і, звичайно, великої кількості кінзи. Однак остання має досить специфічний аромат, який може не всім припасти до смаку, тому в даному рецепті, незважаючи на те, що це класичний рецепт чахохбілі з курки (з фото) саме ця зелена приправа виключена.

Приготування чахохбілі з курки - процес досить нескладний в принципі, але його можна ще більше спростити, якщо зробити чахохбілі з курки (класичний рецепт) в мультиварці. Ця кухонний помічниця дозволить без зайвого клопоту і максимально швидко згасити м'ясо, не втративши при цьому жодного тонкого аромату використовуваних приправ і спецій.

Як приготувати чахохбілі з курки - покроковий рецепт з фото

Для початку необхідно підготувати інгредієнти.

Чахохбілі з курки по грузинськи: фото 1

Морква нарізати кубиками або соломкою.

Чахохбілі з курки по грузинськи: фото 2

Подрібнити цибулю необхідно приблизно рівними з морквою частками.

Чахохбілі з курки по грузинськи: фото 3

Часник дрібно порубати, або пропустити через прес.

Чахохбілі з курки по грузинськи: фото 4

Чахохбілі з курки, рецепт з фото якого описується, має на увазі використання червоного болгарського перцю, але можна приготувати страву і з болгарським перцем різних кольорів, найважливіше, щоб перець був солодким. Отже, нарізати перець шашечками приблизно 1х1 см.

Чахохбілі з курки по грузинськи: фото 5

Курку обробити на порційні шматки (якщо використовується саме курка), промити. Скласти шматки курки в чашу мультиварки (або попередньо розігріту Скоровода з товстим дном), влити в неї соняшникова рафінована олія і готувати птицю таким чином, вибравши режим «Жарка» або «Випічка», якщо відсутній режим смаження. Періодично перевертаючи, обсмажити куряче м'ясо до золотистого кольору протягом 10-15 хвилин.

Чахохбілі з курки по грузинськи: фото 6

соус

Соус до чахохбілі з курки з автентичного рецептом повинен бути виготовлений зі свіжих стиглих томатів, які слід подрібнити до пюреобразного стану. Однак з метою економії часу і сил подібну процедуру можна цілком замінити застосуванням вже готових консервованих томатів у власному соку. Рецепт чахохбілі з курки в мультиварці з фото, який тут представлений, від цього анітрохи не програє. Отже, далі йде приготувати сам соус. Для цього довести томати до стану пюре.

Чахохбілі з курки по грузинськи: фото 7

Можна також для приготування соусу використовувати дещо інший рецепт чахохбілі з курки - з томатною пастою. В такому випадку слід взяти 2-3 ст.л. пасти і розвести її водою до загального об'єму рідини 300 мл. Це і буде основою для соусу.

Далі слід додати до обсмаженої курки подрібнені раніше морква, цибуля і болгарський перець. Перемішати і продовжувати обсмажувати ще протягом 5 хвилин.

Чахохбілі з курки по грузинськи: фото 8

Спеції для чахохбілі з курки

Один з найважливіших пунктів у приготуванні чахохбілі в мультиварці з курки - це, звичайно ж, вибір певних приправ і вірна їх дозування. В цілому спеції можуть бути різноманітними з усього спектра грузинської і в цілому кавказької кухні, але це блюдо точно не обійдеться без найосновнішою пряної суміші. Ця приправа чахохбілі з курки - уцхо-сунелі або хмелі-сунелі.

Скільки додавати хмелі-сунелі в чахохбілі можна визначити тільки в залежності від індивідуальних переваг і смаків. Ця приправа має дуже яскравий, виражений смак і терпкий аромат, тому додавати її краще в кількості, що не перевищує 1 ч.л. на 1 кг курки.

Отже, до курячо-овочевої суміші в чашу мультиварки влити томатне пюре, додати подрібнений часник, хмелі-сунелі, аджику, сіль і сушений базилік. Якщо любите по-гостріше, то аджики можна додати цілу чайну ложку. Перемішати вміст чаші.

Чахохбілі з курки по грузинськи: фото 9

Готувати в режимі «Гасіння» протягом 30-40 хвилин. Петрушку вимити й обсушити, нарізати.

Чахохбілі з курки по грузинськи: фото 10

Додати подрібнену зелень в готову страву. Можна також посипати рубаною петрушкою чахохбілі вже при подачі страви на стіл.

Чахохбілі з курки по грузинськи: фото 11

Перемішати чахохбілі і вимкнути мультиварку.

Чахохбілі з курки по грузинськи: фото 12

Чахохбілі з курки, рецепт з фото крок за кроком в мультиварці якого був представлений вище, готово!

гарнір

Гостре і з густим пряним томатним соусом, чахохбілі з курки стане відмінним доповненням, мабуть, до будь-якого гарніру. Але все ж ідеальний гарнір до чахохбілі з курки повинен володіти нейтральним смаком, щоб не конкурувати з птахом, тому найкраще підійде на цю роль рис, макарони, булгур або кус-кус.

Приємного вам апетиту!

Чахохбілі з курки по грузинськи: фото 13

Радимо прочитати

Курка тушкована з рисом
Курка тушкована з рисом
Вітаю всіх у себе на блозі. Курка тушкована з рисом, саме цим смачним рецептом я хочу поділитися з вами зараз. Приготоване блюдо підійде для сімейного обіду.
Суп з куркою
Суп з куркою
Важливо для всієї родини смачно і правильно харчуватися. Наша кухня передбачає обов'язковим вживання гарячих перших страв. Пропонуємо сьогодні зварити до обіду смачний суп з курки з локшиною.
Помідори у власному соку на зиму
Помідори у власному соку на зиму
Будь-які продукти, вміючи, можна перетворити в чудеса кулінарії. Особливо в сезон, коли свіжих дарів природи – ягід, фруктів, овочів, зелені – просто море.
Новорічна закуска Шишки
Новорічна закуска Шишки
Не за горами Новий 2017 рік! Цей веселе свято з нетерпінням чекають не тільки наші діти, але і дорослі. Тільки на наших плечах, дорогі господині, складання новорічного меню, приготування і оформлення
Аджика без варіння
Аджика без варіння
Традиційна кавказька аджика - це гостра солона приправа з червоного або зеленого гострого перцю, по текстурі - аджика, швидше паста, ніж соус, але зараз існує кілька різновидів гострих соусів,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки