Сирні кульки - рецепт з фото крок за кроком на сковороді до пива з часником
складові
- Кефір - 300 мл
- Борошно - 500 г
- яйце куряче - 2 шт.
- цукор - 3 ст. л
- сіль - 1 ч. л
- сир - 300 гр.
- розпушувач - 1 пакетик (14 г) або сода -1,5 ч. л
Сирні кульки з часником, рецепт з фото, якого представлений в цій статті, виготовляються протягом 2 годин.
Вихід 5 порцій.
Хочу розповісти, як приготувати сирні кульки в домашніх умовах. Рецепт взяла з рецептурної книги моєї бабусі. Це не класичні сирні кульки в клярі, а шматочки тіста з начинкою з сиру і часнику, які формуються у вигляді кульок і обсмажуються на сковороді у великій кількості олії. Під час смаження сир плавитися, і змішуючись з часником, просочує тісто. Тому, коли їси готовий кулька, тісто набуває відповідний смак. Сир використовувати можна різний, той який вас влаштовує за смаковими якостями.
Для приготування сирних кульок з даного рецептом треба використовувати м'який молодий сир, або плавлений сир. Так як ці сири в процесі термічної обробки розплавляться і просочать тісто. Звичайно, можна взяти і твердий сир, але він веде себе по-іншому, при нагріванні він плавиться і ставати тягучим, в тісто не вбирається. Вийти теж смачний кульку, але він буде просто маленький пиріжок з начинкою з сиру і часнику. Часник якщо хто - то не любить можна виключити, хоча, на мій погляд, часник і сир - це ідеальний варіант поєднання продуктів один з одним.
Гарячі кульки зверху можна присипати сіллю. Подаємо сирні кульки, до пива.
Як зробити сирні кульки в домашніх умовах - рецепт з фото крок за кроком
Приступимо.
Якщо кефір холодний, то його необхідно нагріти, можна в мікрохвильовці або просто додати трохи окропу, кефір повинен стати злегка теплим (це обов'язкова умова).
Додамо яйця.
Додаємо розпушувач, повинна піти реакція (з'явитися піна), сіль, цукор.
Все гарненько збиваємо, додаємо борошно, замішуємо тісто, воно повинно стати пружним і не липнути до рук. Ми залишаємо на 30 хвилин (треба прикрити рушником, щоб тісто не заветрелось).
Тісто піднялося, значить готово можна приступати до виготовлення сирних кульок.
Готуємо начинку режим дрібними шматочками сир, дрібно рубаємо часник, змішуємо.
Тісто рівномірно розгортаємо, товщиною 0,5 см і вирізаємо гуртки. Зробити це можна за допомогою звичайної горілчаної чарки.
В середину заготовки (гуртка) укладаємо начинку.
Закриваємо до верху, прищипують гарненько краю.
Формуємо кульки.
Виливаємо масло на сковороду, прогріваємо. Треба перевірити розжарений чи масло до потрібної температури, відщипуємо шматочок тесту і кладемо його на сковороду, якщо початок шипіти, то можна смажити.
Викладаємо сформовані сирні кульки на сковороду.
Обсмажуємо кульки з двох сторін, до апетитною золотистої скоринки.
Ось і готові сирні кульки, покроковий рецепт з фото нам в цьому допоміг.