Бісквітний торт з вершками
Цей торт по суті є найпростішим пирогом. Різниця лише в тому, що цей пиріг був чудесним чином облагороджений кремом на основі вершків. Результат вийшов досить ошатним, що не може не радувати мене. Повинна Вам зізнатися, після з'їденого мною першого шматочка я зрозуміла, що в цьому торті все-таки чогось не дістає. У ньому не дістає кислих ягід, візьміть це на замітку :) Рецепт і багато фото далі ...
Торт з вершками рецепт з фото
Складові:
- 2 яйця
- 2/3 склянки цукру
- 100 г вершкового масла
- 2 склянки борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 200 мл жирних вершків
- 70 г цукрової пудри
- 10 г желатину
Бісквітний торт покроково
2 яйця збити з 2/3 склянки цукру.
Далі додаємо 100 г злегка підталого вершкового масла (НЕ маргарину).
Вводимо борошно. На такий обсяг продуктів нам буде потрібно неповних 2 склянки + чайна ложка розпушувача (з гіркою).
Гарненько перемішуємо всі інгредієнти до однорідного стану. Тісто для коржа повинно вийти шовковистим, абсолютно однорідним, глянсовим. Воно не тече, тому перекладаємо його в роз'ємну форму за допомогою силіконової лопатки (дуже зручно), а потім нею ж розподіляємо тісто по всьому об'єму форми.
Випікаємо корж в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою. Готовий корж охолоджуємо, потім витягуємо з форми і розрізаємо на 2 частини.
Далі готуємо крем для торта. Беремо 200 мл жирних вершків, 70 г цукрової пудри і 10 г желатину. Желатин заливаємо 1/3 склянки окропу і залишаємо на 10 хвилин. Вершки збиваємо з цукровою пудрою, потім додаємо вже розчинився желатин і ще раз збиваємо.
Далі нам знову знадобиться роз'ємна форма, в якій випікався корж. Коржі будемо мати у своєму розпорядженні розрізами назовні, це дозволить без їх обрізання домогтися ідеальної форми для готового торта. Перший корж (шапка догори) кладемо на дно форми і змащуємо його половиною крему. Потім кладемо другий корж і обмазуємо його поверхню другою половиною крему. Відправляємо торт в холодильник на 1 годину.
Бісквітний торт з вершками можна «зібрати» і по іншому, це справа ваших особистих переваг і фантазії, я ж в цей раз оформила його класичним способом, просто гладка поверхня без прикрас.
Приємного чаювання (або кавування)!