Картопля в духовці з гомілкою курки
Ну як же без курки з картоплею, приготованих в духовці :) Це рецепт картоплі в духовці з гомілкою курки так щільно увійшов в кулінарний побут багатьох сімей, що без нього вже не обійтися. Смачно, просто, не дорого. Та й поєднання курка-картопля просто геніально.
Блюдо то просте, але не знаючи азів його приготування можна пересушити курку, та й картоплю. Ну а якщо все приготувати ідеально, то на виході отримаємо ніжне куряче м'ясо і картопля, яка розсипається від одного тільки дотику. Звучить ну дуже навіть смачно, чи не так?
Особисто мені картопля, приготована в духовці з гомілкою курки, дуже до душі. Не потрібно ламати голову над черговим обідом або вечерею, а якщо приготувати побільше, то на наступний день можна звільнити себе від обов'язкового щоденного приготування їжі. Але цей мій рецепт не такий простий, як вам могло здатися на перший погляд. У складі рецепта курки з картоплею в духовці є один маленький секрет - це соус або маринад, називайте як хочете. Саме він надає страві ту саму ніжність, соковитість і легку пікантність. А найцікавіше, що присутній в рецепті соус абсолютно не бачимо в готовій страві, він повністю всмоктується картоплею. Але більш докладно про це я розповім по ходу приготування курки з картоплею в духовці.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій - 4Складові:
- приблизно 700 г картоплі
- 1/2 курки
- 4 столові ложки сметани
- 1 столова ложка гірчиці
- 1 чайна ложка солі
- 1/4 чайної ложки меленого чорного перцю
Картопля з куркою в духовці, смачний рецепт
Курку або її частини моєму і рубаємо на порційні шматки. Картоплю ж чистимо, миємо й нарізаємо. Як нарізати картоплю для цієї страви? У мене була картопля класичного середнього розміру, трохи крупніше курячого яйця. Я просто розрізала кожен бульба на дві половини. До речі, це блюдо буде дуже смачно приготувати з картоплею в шкірці. Нарізати його також необхідно, просто попередньо слід помити кожну картоплину за допомогою щітки або грубої губки у великій кількості води.
{ad1}
Готуємо соус або маринад для приготування курки з картоплею в духовці. Для цього змішаємо 4 столові ложки сметани зі столовою ложкою гірчиці, додамо сіль і перець. Все добре перемішати. У мене була домашня жирна сметана, але підійде будь-яка.
Змішуємо з соусом курку і картоплю. Краще це робити руками.
Перекладаємо інгредієнти у велику форму для запікання. Красиво розподіляємо шматочки курки серед скибочок картоплі.
Накриваємо форму литом фольги, ретельно закріпивши її краю. Відправляємо форму з куркою і картоплею в розігріту до 200 градусів духовку на 45 хвилин. Потім дістанемо форму і знімемо фольгу. Завдяки курці утворився бульйон, який змішався з нашим соусом і за рахунок фольги рідина не випарувалася, а частково вбралася в інгредієнти страви. Тепер залишилося довести курку з картоплею до логічного завершення, поки що вони ще не готові. Повертаємо форму з блюдом в духовку ще на 30 хвилин, протягом яких вам належить ще хоча б раз дістати форму і перемішати всі інгредієнти, щоб вони рівномірно пропеклися і подрумянились.
Ось і готова курка з картоплею в духовці. Курка, безумовно, смачна, її складно зіпсувати, ну а картопля вийшла така гарна, дуже відрізняється від просто запеченої в духовці картоплі.
Залишилося тільки відкрити баночку запасених на зиму маринадів і приступити до трапези, поки курка з картоплею ще прямо з печі. Смачного!
Арто