» » Кекс столичний з родзинками по ГОСТу. Покроковий рецепт з фото

Кекс столичний з родзинками по ГОСТу. Покроковий рецепт з фото


Кекс столичний з родзинками по ГОСТу 6
Як, виявляється, легко готувати випічку за суворими і зрозумілим рецептами ГОСТу. Всьо чотко вимер, прораховано, результат завжди передбачуваний. Адже дуже важливо знати, що твої труди напевно увінчаються успіхом.

У моїй кулінарній життя були випадки, коли блюдо, приготоване по здавалося б зрозумілому рецептом, йшло у відро для сміття. Зазвичай в такому рецепті десь закралася помилка або автор неправильно розрахував пропорції. Але рецепти по ГОСТу цим не грішать. Розроблені провідними фахівцями в кулінарії, перевірені десятиліттями і особистим досвідом мільйонів людей, такі рецепти заслуговують опинитися на перших сторінках усіх кулінарних книг. Ось і я не змогла пройти повз :)

Зрозуміла, що дозріла приготувати цей легендарний «Столичний» кекс з родзинками, як раз і форма відповідна є (довго ж вона чекала свого зоряного часу). Прикинувши свої сили і наявність часу, метнувшись в найближчий магазин за пачкою масла і родзинками я приступила до чарівництва.

Складові:

  • 175 г підталого вершкового масла
  • 175 г цукру
  • 3 яйця
  • 175 г родзинок
  • 240 г борошна
  • ванільний цукор
  • дрібка солі
  • 1 чайна ложка розпушувача (без гірки)

Як приготувати кекс «Столичний» з родзинками

Духовку включаємо розігріватися до 160 градусів. Поки суть та діло - вона і нагріється. Масло має бути підталим, м'яким. Кладемо в глибоку ємність 175 г масла і стільки ж цукру, а також щіпку солі. У мене пачка масла вагою 180 г, тому пішла цілком. Починаємо працювати міксером і з'єднуємо масло з цукром в пишну білу масу.

{ad1}

Кекс столичний з родзинками по ГОСТу 1
Потім додаємо яйця, по одному.

Кекс столичний з родзинками по ГОСТу 2
Ізюм слід ретельно помити і вимочити 10 хвилин в гарячій воді. Потім зливаємо воду, а родзинки додаємо в тісто і перемішуємо.

Кекс столичний з родзинками по ГОСТу 3
Просіваємо борошно, додаємо розпушувач і половинку чайної ложки ванільного цукру. Міксером продовжуємо замішувати тісто до гладкості і однорідності.

Кекс столичний з родзинками по ГОСТу 4
За допомогою силіконової лопатки перекладаємо тісто в форму для кексу. Класичний варіант - форма у вигляді буханця хліба. Форму я не змащувала, адже тісто містить в своєму складі майже пачку масла (а таке тісто не липне до форми). Відправляємо форму з тестом в духовку, але перш за пройдемося лопаткою уздовж тесту по самому центру, намалювавши борозну. У цьому місці у готового кексу буде розташовуватися фірмовий «хребет». Випікаємо кекс «Столичний» при температурі 160 градусів протягом 80-100 хвилин. Готовність кексу перевіряємо зубочисткою, проткнув його в самому товстому місці. Абсолютно суха зубочистка - кекс готовий.

Кекс столичний з родзинками по ГОСТу 5
Рум'яна кірочка, плями родзинок і неймовірно ніжна розсипчаста ароматна м'якоть - це все, що вам потрібно знати про кексі по ГОСТу, щоб прийняти рішення і почати його готувати. Ну і звичайно цукрова пудра, багато цукрової пудри, що покриває поверхню кексу. Смачного!

Кекс столичний з родзинками по ГОСТу 7

Радимо прочитати

Кекси на кефірі
Кекси на кефірі
Тут представлені рецепти різних кексів на кефірі: Увага! Це стара добірка рецептів, з тих пір на сайті в каталозі «страви з кефіру» з'явився окремий розділ з рецептами кексів на кефірі, який
Великодній сирний кекс
Великодній сирний кекс
Наближається світле свято, Великдень, а це значить, що пора почати замислюватися, що ж поставити на святковий стіл у це велике свято. Кожен рік господині з нетерпінням чекають на це свято і

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки