Вівсяне печиво з медом і родзинками на кефірі - рецепт з фото крок за кроком

складові
- 30 гр. вершкового масла / маргарину
- 120 мл кефіру 2,5%
- 40 гр. вівсяних пластівців «Екстра»
- 40 гр. борошна вищого сорту
- 30 гр. родзинок
- 20 гр. меду
- 0,5 ч.л. ванільного цукру
Кількість порцій: 6
Час приготування: 10 хвилин + 20 хвилин
«Вівсянка, сер» ... якщо традиційна вівсяна каша Вам вже набридла, а все вишукані рецепти страв вимагають занадто багато часу і серйозних витрат, хочеться чогось нового - спробуйте спекти печиво. Причому не звичайне печиво, а корисне - з вівсяними пластівцями і родзинками.
Як приготувати вівсяне печиво з медом і родзинками на кефірі:
Для початку потрібно підготувати родзинки: промиваємо сухофрукт під проточною водою, після чого заливаємо його окропом на 30-50 хвилин для того щоб він наситився вологою і набряк.
Практично те ж саме чекає і вівсянку: її необхідно залити кефіром кімнатної температури для просочення і більш ніжної текстури печива. Якщо ж ви хочете схуднути, не чекайте розм'якшення пластівців, продовжуйте готувати відразу, адже чим більш щільна рослинна їжа, тим краще вона «чистить» кишечник і шлунок.
Як тільки вівсянка починає вбирати в себе кефір (це приблизно 10-15 хвилин), додаємо в неї мед і ретельно його розмішуємо.
Топимо вершкове масло в мікрохвильовці / водяній бані / сковорідці.
Все перераховане вище, а саме масло, родзинки і вівсянку з кефіром змішуємо в однорідну (наскільки це можливо) масу.
Додаємо по ложці просіяне борошно і уважно стежимо за станом тесту - воно повинно бути густе, але не щільне. Під час випікання воно ні в якому разі не повинно розтікатися по листу.
На застелене пергаментом деко столовою ложкою або руками, змоченими водою, викладаємо майбутнє печиво і ставимо в духовку на 20 хвилин і 1800.
Якщо в духовці печива починають пригорати на краях, але все ще залишаються сирими, накрийте їх фольгою, вимкніть духовку і залиште «доходити».
Даємо готовим печеньям охолонути і насолоджуємося небанальним і смачним блюдом з вівсянки!