Кетчуп домашнього приготування. Рецепт з фото
Не уявляю спагетті без кетчупу на своїй тарілці. Може я не гурман і тому маю такі пристрасті, але хороший кетчуп надає макаронних виробів особливий шарм, чи що. Старший син теж полюбив цей соус і тепер ми з ним на пару уплітає його.
Утворився у мене деякий надлишок помідор в холодильнику, в зв'язку з чим я вирішила приготувати домашній кетчуп, який би відповідав всім моїм вимогам і подобався моїй дитині. А вимоги у мене були цілком прості: ніжний смак, консистенція середньої густини, без шкурок і кісточок, з болгарським перцем (люблю його в печеному вигляді) і не гострий (для дитячого раціону).
Як приготувати домашній кетчуп
Інгредієнти (для отримання 500 мл кетчупу):
- 1 кг помідорів
- 2 великих болгарських перцю
- 1 зубчик часнику
- 1 неповна чайна човен солі
- 1 столова ложка цукру
- 1 столова ложка оцту 9%
- щіпка меленого перцю
- лавровий лист
- 1 столова ложка крохмалю
Перець відправляємо в духовку запікатися 40 хвилин при температурі 180 градусів або в рукаві 25 хвилин при температурі 230 градусів (я робила другим способом). Помідори тим часом слід занурити на 20 секунд в киплячу воду.
{ad1}Потім знімемо з них шкірку. Звичайно, можна опустити цей крок, але тоді будьте готові до того, що в вашому кетчупе будуть плавати докучливі шкурки. А якщо ви вирішите пропустити готовий кетчуп через сито (як я і зробила), то ці самі шкурки дуже ускладнять вам процес. Моя вам порада - не полінуйтеся, це не займе багато часу.
Перець запікся. Дочекаємося, поки він злегка охолоне, винесемо насіннєву коробку і знімемо шкірку.
Дрібно нарізаємо овочі та перекладаємо їх в каструлю. Додаємо лавровий лист і залишаємо варитися 45 хвилин на малому вогні.
Через 45 хвилин витягуємо лавровий лист (дуже важливо) і блендіруем овочі до однорідного стану. Додаємо сіль, перець, цукор, оцет і часник. Розводимо столову ложку крохмалю в чверті склянки холодної води і виливаємо в кетчуп. Варимо його ще 10 хвилин і вимикаємо.
Я не хотіла бачити насіння від томатів в своєму кетчупе і тому перетерла його через сито. Цей процес зайняв не більше 5 хвилин, зате результат виглядав значно краще.
Тепер ви, як і я, знаєте, що томатний кетчуп в домашніх умовах готується відносно просто і не дуже клопітно. При бажанні їм можна запастися на все подальше час року, але для цього слід його герметично закатати в невеликі банки. Я ж поки не вмію консервувати, тому буду насолоджуватися свіжим продуктом.
Я помістила свій кетчуп ось в такі пляшки, що залишилися від соку. Виявилося дуже зручно.