» » Кетчуп домашнього приготування. Рецепт з фото

Кетчуп домашнього приготування. Рецепт з фото


Як приготувати кетчуп
Не уявляю спагетті без кетчупу на своїй тарілці. Може я не гурман і тому маю такі пристрасті, але хороший кетчуп надає макаронних виробів особливий шарм, чи що. Старший син теж полюбив цей соус і тепер ми з ним на пару уплітає його.

Рецепт домашнього кетчупуУтворився у мене деякий надлишок помідор в холодильнику, в зв'язку з чим я вирішила приготувати домашній кетчуп, який би відповідав всім моїм вимогам і подобався моїй дитині. А вимоги у мене були цілком прості: ніжний смак, консистенція середньої густини, без шкурок і кісточок, з болгарським перцем (люблю його в печеному вигляді) і не гострий (для дитячого раціону).

Як приготувати домашній кетчуп

Інгредієнти (для отримання 500 мл кетчупу):

  • 1 кг помідорів
  • 2 великих болгарських перцю
  • 1 зубчик часнику
  • 1 неповна чайна човен солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 столова ложка оцту 9%
  • щіпка меленого перцю
  • лавровий лист
  • 1 столова ложка крохмалю

Інгредієнти для приготування домашнього кетчупуПерець відправляємо в духовку запікатися 40 хвилин при температурі 180 градусів або в рукаві 25 хвилин при температурі 230 градусів (я робила другим способом). Помідори тим часом слід занурити на 20 секунд в киплячу воду.

{ad1}

Кетчуп з помідорПотім знімемо з них шкірку. Звичайно, можна опустити цей крок, але тоді будьте готові до того, що в вашому кетчупе будуть плавати докучливі шкурки. А якщо ви вирішите пропустити готовий кетчуп через сито (як я і зробила), то ці самі шкурки дуже ускладнять вам процес. Моя вам порада - не полінуйтеся, це не займе багато часу.

Знімаємо шкірку з помідорів
Перець запікся. Дочекаємося, поки він злегка охолоне, винесемо насіннєву коробку і знімемо шкірку.

запікаємо перці
Дрібно нарізаємо овочі та перекладаємо їх в каструлю. Додаємо лавровий лист і залишаємо варитися 45 хвилин на малому вогні.

Варимо домашній кетчупЧерез 45 хвилин витягуємо лавровий лист (дуже важливо) і блендіруем овочі до однорідного стану. Додаємо сіль, перець, цукор, оцет і часник. Розводимо столову ложку крохмалю в чверті склянки холодної води і виливаємо в кетчуп. Варимо його ще 10 хвилин і вимикаємо.

Блендіруем домашній кетчуп
Я не хотіла бачити насіння від томатів в своєму кетчупе і тому перетерла його через сито. Цей процес зайняв не більше 5 хвилин, зате результат виглядав значно краще.

Перетираємо домашній кетчуп
Тепер ви, як і я, знаєте, що томатний кетчуп в домашніх умовах готується відносно просто і не дуже клопітно. При бажанні їм можна запастися на все подальше час року, але для цього слід його герметично закатати в невеликі банки. Я ж поки не вмію консервувати, тому буду насолоджуватися свіжим продуктом.

Смачний домашній кетчуп
Я помістила свій кетчуп ось в такі пляшки, що залишилися від соку. Виявилося дуже зручно.

Домашній кетчуп з томатів

Радимо прочитати

Борщ з болгарським перцем
Борщ з болгарським перцем
Так склалося, що я досить часто готую перші страви для сім'ї. Виходить, що не менше двох разів на тиждень. І в зв'язку з такою частотою мені доводиться час від часу шукати варіанти для того, щоб хоч
Кефірів соуси до курки
Кефірів соуси до курки
Що робити, якщо вам набрид і кетчуп, і майонез, а так хочеться чимось полити приготовлену курочку? Але ж є кефір! І він хороший не тільки для пиття або випічки, але з нього виходять відмінні соуси до
Томатний соус на зиму
Томатний соус на зиму
А чи любите ви томатні соуси? Мене вони завжди виручають. Промисловий кетчуп я не купую. Це не корисно і домашнє завжди смачніше. Взимку немає томатів, тому влітку я роблю заготовки запас, що
Помідори без стерилізації на зиму
Помідори без стерилізації на зиму
У будь-якої господині, высаживающей город, обов'язково відведено місце для помідорів. Хоча клопоту з ними багато, але зате половину літа і майже всю осінь можна їсти свіжі, вирощені на власній

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки