Котлети з начинкою з сиру. Покроковий рецепт з фото
У моєму домашньому меню досить часто присутні всілякі котлети. І все завдяки дітям, саме вони є головними любителями цього смачного м'ясного блюда. А я цьому тільки рада, тому що давно знаю як легко і швидко готуються котлети.
Що можна сказати про котлетах крім того, що вони соковиті, смачні, м'ясні і завжди доречні? Напевно, варто додати той факт, що котлети (і котлети з начинкою з сиру також не є винятком) люблять абсолютно всі. При наявності в вашому холодильнику котлет не доведеться ламати голову над обідом або вечерею. Досить просто доповнити їх гарніром з будь-якої каші, картоплі, тушкованих овочів, ну і салатом, як водиться :)
Котлети з сирною начинкою - це окрема і зовсім унікальна глава в книзі під назвою «котлети». Котлети з сиром - це щось неймовірно соковите, ароматне, з новими смаковими нотками. Сир, що знаходиться в котлети, в процесі її обсмажування на сковороді плавиться і просочує котлету своїм смаком. Також до звичного аромату свіжоприготованих котлеток приєднується ще і витончений сирний аромат. Так що я вам розповідаю. Для того, щоб дійсно склалося хоч якесь уявлення про це неймовірно смачне блюді, його слід приготувати і особисто спробувати. А я в свою чергу запевняю вас, що якщо ви зважитеся втілити рецепт котлет з сиром, то точно залишитеся ситі і задоволені.
Складові:
- 800 г фаршу (у мене свинина)
- 1/5 білого батона
- 100 мл молока
- 1 цибулина
- 1/3 чайної ложки чорного меленого перцю
- 1/2 столової ложки солі
- 1/2 склянки панірувальних сухарів
- 100-150 г твердого сиру
- соняшникова олія для обсмажування
Котлети з сиром, рецепт покроково
Насамперед визначаємося з основою для будь-яких котлет - з м'ясом. Підійде свинина, яловичина, індичатина і навіть курятина (або суміш двох-трьох видів м'яса). У мене був шматок свинини вагою в 800 г, з якого я приготувала фарш.
Кладемо м'ясний фарш у велику ємність, в якій будуть відбуватися подальші приготування.
Приблизно п'яту частину білого батона замочуємо в молоці. Робимо це так: У глибоку тарілку кладемо цілий шматок батона або ламаємо його на більш дрібні частини. Потім доливаємо в тарілку половину склянки молока і чекаємо 5 хвилин. За цей час батон вбере в себе все молоко і розм'якне.
Цибулину чистимо і дуже дрібно нарізаємо або рубаємо в блендері. Чим дрібніше порубати цибулю - тим смачніше будуть котлети.
Додаємо в миску до фаршу розм'яклий шматок батона, цибулю, сіль і перець.
Ретельно замішуємо фарш руками і залишаємо його в холодильнику на 10-15 хвилин. Завдяки такому вистоювання фарш набуває велику клейкість і котлетки ліпити буде простіше.
Тим часом підготуємо сир. Будь-який твердий сир (вага шматочка приблизно 100-120-150 г) нарізаємо кубиками або натираємо на крупній тертці, як вам зручніше.
Дістаємо з холодильника фарш. В окрему глибоку тарілку насипаємо панірувальні сухарі. За допомогою ложки набираємо порцію фаршу, яку кладемо в тарілку з сухарями.
Рукою розплющуємо фарш в коржик, в центр якої кладемо порцію сиру.
Залишається тільки акуратно взяти корж з сиром в долоню і скріпити краю. Потім обвалюють котлетну заготовку в сухарях з усіх боків і кладемо на підготовлену дошку.
Дошка сповнена поки ще сирих котлет з сирною начинкою. Останні три котлетки з вм'ятинами - це ті, яким не вистачило сиру. Я їх так позначила для себе.
Ну і приступаємо до останнього етапу приготування котлет з начинкою з сиру - до обсмажуванні. Гарненько розігріваємо сковороду (а інакше котлети будуть приставати до її поверхні) і додаємо трохи соняшникової олії (3-4 столові ложки). Кладемо котлетна заготовки в сковороду і обсмажуємо їх на помірному вогні по 4-5 хвилин з кожного боку, до яскраво вираженого золотистого кольору. Потім накриваємо сковорідку кришкою і на найменшому вогні тримаємо котлети ще 5-7 хвилин.
Іноді сир під час смаження котлет якимось незбагненним чином знаходить вихід назовні. Але не турбуйтеся. Це мізерна кількість сиру, яке не вдалося утримати котлети всередині себе, з легкістю відвалюється від неї після невеликого охолодження.
Котлети з начинкою з сиру готові. З 800 г м'яса у мене вийшло 14 зовсім маленьких котлет.
А ось так котлети з начинкою з сиру виглядають в розрізі. Поки вони гарячі (або хоча-б теплі) - сир м'який, розплавлений. Зізнаюся, це дуже приємне смакове відчуття, коли відкушуєш котлету, а вона просякнута зсередини сиром.
Залишається тільки побажати всім читачам приємного апетиту і вдалого кулінарного досвіду!