» » Маффіни на молоці. Покроковий рецепт приготування

Маффіни на молоці. Покроковий рецепт приготування


Маффіни рецепт класичний
Маффіни на молоці я навчилася готувати досить давно, при цьому довелося перепробувати безліч рецептів в пошуках того самого єдиного і ідеального. І, можливо, справа у везінні, але завжди мої маффіни виходили кругленькими, смачненьким і гарненькими, при цьому рецепти були абсолютно різними.

Згодом я почала розуміти, що саме мені важливо бачити в маффин. Це смак, зовнішній вигляд і структура готового тіста. Вони не повинні були бути плоскими, занадто солодкими і занадто ніжними. На мій погляд, в маффин повинен бути присутнім якийсь «характер». Що я маю на увазі? А це дуже добре видно на першому фото. Шапочки маффинов, приготованих на молоці (вони ж класичні маффіни), мають злегка неоднорідну структуру, завдяки чому виглядають більш апетитно і цікаво.

Так ось останній мій досвід приготування класичних маффинов дуже мене порадував. Вони вийшли ідеальними. А найцікавіше в рецепті приготування класичних маффинов те, що тісто для них готується не більше 4-5 хвилин. Так би мовити, випічка на швидку руку. Обов'язково візьміть на замітку цей рецепт, він основний і на його основі можна готувати маффіни з крихтами шоколаду, ягодами, горіхами і так далі.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій - 6

Складові:

  • 1 яйце (у мене 2 жовтки)
  • 25 г вершкового масла
  • 125 г борошна
  • 30 г цукру
  • дрібка солі
  • 1 чайна ложка розпушувача (без гірки)
  • 75 мл молока
  • ванілін на кінчику ножа

Мафіни, покроковий рецепт приготування

{ad1}

Класичні маффіни прийнято готувати особливим способом. І насправді це дуже зручно і розумно. Але все по порядку. Спочатку в глибоку ємність відправляємо все рідкі інгредієнти: яйце (у мене два жовтки, а куди я справи білки ви дізнаєтеся в наступному рецепті), розтоплене вершкове масло і молоко. Злегка розбовталося рідина до більш-менш рівномірного стану.

1
В іншій ємності змішаємо все сухі інгредієнти: борошно, сіль, цукор, розпушувач і ванілін (мається на увазі порошок, а ванілін в рідкому вигляді додали б в рідкі інгредієнти). Також злегка перемішати нашу сипучу масу.

2
З'єднуємо рідке з сухим і тут починається найцікавіше. Від того, як ви з'єднаєте і розмішайте ці дві складові буде залежати зовнішній вигляд і консистенція м'якоті готових маффинов. Методом проб і помилок я для себе вибрала спосіб грубого перемішування тесту для маффінів. Тобто ви вводите сухі інгредієнти в рідину і виделкою перемішуєте тісто не більше 30 секунд, особливо не намагаючись домогтися його ідеальної гладкості. Нехай залишаться грудочки і нерівномірності, це нам тільки на руку.

3
Наповнюємо формочки для мафінів тестом за допомогою великої ложки. Щоб вийшло порівну я рекомендую розкласти тісто в кожну формочку по ложці, а потім ще по чуть чуть, поки тісто не закінчиться. Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо в неї формочку з мафінів.

Маффіни на молоці рецепт
Випікаємо маффіни приблизно 25 хвилин, час залежить від особливостей вашої духовки. Орієнтуйтеся на форму і колір. Добре піднялися і підрум'яниться маффіни свідчать про готовність. Витягуємо маффіни з форми і подаємо до столу. При бажанні їх можна прикрасити цукровою пудрою або кремом. Смачного!

маффіни рецепт

Радимо прочитати

Мафіни з шинкою і сиром
Мафіни з шинкою і сиром
Сьогодні приготувала ці апетитні закусочні маффіни з шинкою і сиром і поспішаю поділитися рецептом, так би мовити, прямо з печі, поки ще свіжі враження. Сподіваюся, що фото передає повною мірою
Бананові мафіни
Бананові мафіни
Всім любителям бананів присвячується ... Зізнатися, я готувала бананові маффіни вперше, і зовсім не розчарована. Мені сподобалося, так що рано чи пізно на сайті обов'язково з'являться ремікси цього
Панкейкі на молоці - рецепт з фото
Панкейкі на молоці - рецепт з фото
Вітаю всіх своїх читачів. Рекомендую вам обов'язково приготувати і спробувати панкейкі на молоці – повітряні і пишні оладки або американські млинці, а ще їх називають тістечка на сковорідці.
Паска на молоці
Паска на молоці
Центральне місце на багатому пасхальному столі завжди займають сирна пасха, паска та крашанки. Пропоную вам багаторазово перевірений рецепт паски на молоці — смачного, повітряного і ароматного!

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки