Маффіни на молоці. Покроковий рецепт приготування
Маффіни на молоці я навчилася готувати досить давно, при цьому довелося перепробувати безліч рецептів в пошуках того самого єдиного і ідеального. І, можливо, справа у везінні, але завжди мої маффіни виходили кругленькими, смачненьким і гарненькими, при цьому рецепти були абсолютно різними.
Згодом я почала розуміти, що саме мені важливо бачити в маффин. Це смак, зовнішній вигляд і структура готового тіста. Вони не повинні були бути плоскими, занадто солодкими і занадто ніжними. На мій погляд, в маффин повинен бути присутнім якийсь «характер». Що я маю на увазі? А це дуже добре видно на першому фото. Шапочки маффинов, приготованих на молоці (вони ж класичні маффіни), мають злегка неоднорідну структуру, завдяки чому виглядають більш апетитно і цікаво.
Так ось останній мій досвід приготування класичних маффинов дуже мене порадував. Вони вийшли ідеальними. А найцікавіше в рецепті приготування класичних маффинов те, що тісто для них готується не більше 4-5 хвилин. Так би мовити, випічка на швидку руку. Обов'язково візьміть на замітку цей рецепт, він основний і на його основі можна готувати маффіни з крихтами шоколаду, ягодами, горіхами і так далі.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій - 6Складові:
- 1 яйце (у мене 2 жовтки)
- 25 г вершкового масла
- 125 г борошна
- 30 г цукру
- дрібка солі
- 1 чайна ложка розпушувача (без гірки)
- 75 мл молока
- ванілін на кінчику ножа
Мафіни, покроковий рецепт приготування
{ad1}Класичні маффіни прийнято готувати особливим способом. І насправді це дуже зручно і розумно. Але все по порядку. Спочатку в глибоку ємність відправляємо все рідкі інгредієнти: яйце (у мене два жовтки, а куди я справи білки ви дізнаєтеся в наступному рецепті), розтоплене вершкове масло і молоко. Злегка розбовталося рідина до більш-менш рівномірного стану.
В іншій ємності змішаємо все сухі інгредієнти: борошно, сіль, цукор, розпушувач і ванілін (мається на увазі порошок, а ванілін в рідкому вигляді додали б в рідкі інгредієнти). Також злегка перемішати нашу сипучу масу.
З'єднуємо рідке з сухим і тут починається найцікавіше. Від того, як ви з'єднаєте і розмішайте ці дві складові буде залежати зовнішній вигляд і консистенція м'якоті готових маффинов. Методом проб і помилок я для себе вибрала спосіб грубого перемішування тесту для маффінів. Тобто ви вводите сухі інгредієнти в рідину і виделкою перемішуєте тісто не більше 30 секунд, особливо не намагаючись домогтися його ідеальної гладкості. Нехай залишаться грудочки і нерівномірності, це нам тільки на руку.
Наповнюємо формочки для мафінів тестом за допомогою великої ложки. Щоб вийшло порівну я рекомендую розкласти тісто в кожну формочку по ложці, а потім ще по чуть чуть, поки тісто не закінчиться. Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо в неї формочку з мафінів.
Випікаємо маффіни приблизно 25 хвилин, час залежить від особливостей вашої духовки. Орієнтуйтеся на форму і колір. Добре піднялися і підрум'яниться маффіни свідчать про готовність. Витягуємо маффіни з форми і подаємо до столу. При бажанні їх можна прикрасити цукровою пудрою або кремом. Смачного!