» » Рецепт здобного дріжджового тіста

Рецепт здобного дріжджового тіста


Тісто для пиріжків на молоціЯк не крути, а підібрати оптимальний рецепт тесту для пиріжків і здобних пирогів не так вже й просто. Простіше, якщо такий рецепт перейшов вам у спадок. Але що робити, якщо спадковий рецепт був загублений або забувся? В інтернеті можна знайти безліч рецептів тесту на будь-який смак, але далеко не всі вони дійсно вдалі і перевірені. З моїм найулюбленішим рецептом тіста ви можете ознайомитися тут, але воно не підходить для випічки пиріжків і пирогів, а тільки для приготування пельменів, вареників і чебуреків. Але кращого тесту я не зустрічала.

Ділюся своїм рецептом здобного дріжджового тіста, який є сімейним і дістався мені у спадок. Моя бабуся і мама донині готують пиріжки саме на такому тесті, і вони (пиріжки) завжди виходять відмінними.

Здобне тісто для пиріжків

Складові:

  • 250 мл молока
  • 1,5 ч.л. сухих дріжджів
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. солі
  • 2 яйця
  • 40 г вершкового масла
  • 3 ст.л. соняшникової олії
  • борошно (приблизно 3 склянки)

Молоко повинно бути теплим, але не гарячим (не більше 40 градусів). Розчиняємо в склянці молока (250 мл) столову ложку цукру і відправляємо туди ж 1,5 ч.л. сухих дріжджів. Ми залишаємо стакан в спокої на 10-15 хвилин. За цей час дріжджі активуються.
{ad1} Здобне тісто для пиріжків дріжджове
У ті 10-15 хвилин, поки дріжджі прокидаються, підготуємо інгредієнти для тіста. Змішаємо яйця з цукром, що залишився (1 ст.л.), сіллю (1 ч.л.), вершковим і соняшниковою олією.

Здобне тісто рецепт з фотоДодамо до отриманої рідкої масі молоко з дріжджами.

Дріжджове тісто на молоціВводимо борошно. Почніть з однієї склянки, потім розмішайте. Вийде рідке тісто. Додавши другий стакан вже вийде тісто густіше.

Далі слід вводити борошно з великою обережністю. Якщо додати борошна більше, ніж слід, отримаємо туге тісто і в результаті щільні пиріжки.

Тісто має бути дуже м'яким і липким, але при цьому його слід ретельно вимісити. Це завдання не з легких, але цілком здійсненна. Для того, щоб полегшити цей процес, можна змастити стіл і руки соняшниковою олією.

додаємо борошноПісля того, як тісто буде готове (а про це свідчить його однорідна консистенція), його слід перекласти в змащену олією каструлю.

Накриваємо тісто серветкою і залишаємо в теплому місці (на сонячному підвіконні, наприклад) на 1,5 години.

замішуємо тісто
А ось так виглядає результат, готовий до подальшого використання. Тісто зросла більш ніж в два рази. Воно має дуже приємний вершковий аромат і ніжну консистенцію. А ще дуже примітно, що після вистоювання воно більше не липне до рук і можна з легкістю формувати з нього пиріжки.

Рецепт здобного дріжджового тіста фото

Радимо прочитати

Тісто на кефірі для пиріжків
Тісто на кефірі для пиріжків
Мешканці будинків, в яких панує чарівний аромат випічки, виглядають більш щасливими і життєрадісними, ніж ті, які відмовляють собі в насолоді поласувати час від часу смачними домашніми пиріжками.
Пиріжки з рисом і яйцем
Пиріжки з рисом і яйцем
Начинок для пиріжків безліч, є кілька класичних рецептів і їх варіації. Пиріжки з рисом і яйцем знаходяться на перших рядках в списку найпопулярніших. За бажанням ви можете додати (або ні) в начинку

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки