» » Простий і смачний кекс на кефірі

Простий і смачний кекс на кефірі


Кекс покроково на кефірі
Простий і смачний кекс на кефірі - домашня випічка з розряду «на швидку руку». Мінімум метушні з тестом, ніяких проблем з випіканням - ось, мабуть, перше, що спадає на думку при згадці цього рецепта.

Смак і консистенція домашнього кексу на кефірі трохи відрізняється від класичного кексу, але візуально практично немає ніяких відмінностей. Кекс на кефірі неймовірно м'який, ніжний, пористий, дуже легкий і повітряний. І ароматний. І гарний :) Мені сподобалося його готувати, наступного разу спробую додати в тісто сухофрукти і горіхи. Ну а сьогодні - зустрічайте рецепт приготування простого і смачного кексу на кефірі.

Складові:

  • 100 г м'якого вершкового масла
  • 2 великих або 3 невеликих яйця
  • 150 г цукру
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 1 чайна ложка соди
  • 0,5 склянки кефіру
  • 2 неповних склянки борошна
  • 1 столова ложка цукрової пудри

Рецепт домашнього кексу на кефірі

Отже, перш за все для приготування простого кексу на кефірі потрібно вибрати відповідну ємність для замішування тіста, (а також включити розігріватися духовку до 170 градусів), у мене це великий скляний салатник (або миска). Відправляємо в миску вже неабияк підтале до цього моменту вершкове масло, рівно 100 грам. Для того, щоб масло до потрібного моменту було м'яким, його слід дістати з холодильника за 1 годину до початку приготування тіста для кексу на кефірі.

1
В м'яке вершкове масло додаємо 150 г цукру і 3 яйця. Якщо ви для цього рецепта використовуєте великі курячі яйця, то буде досить і двох. На цьому ж етапі приготування тіста для кексу на кефірі додаємо в миску половинку чайної ложки солі. Вона тут потрібна для того, щоб збалансувати смак майбутнього кексу на кефірі.

Ну і, звичайно ж, кефір. Його нам знадобиться рівно половина склянки. Наливаємо його в миску до решти інгредієнтів.

2
Віночком, виделкою або міксером (як я) змішуємо всі відправлені в миску інгредієнти для приготування кексу на кефірі. Якщо ви вирішили скористатися для цього міксером, до для цієї мети досить буде 2-3 хвилин. Віночком або вилкою вам доведеться потрудитися довше, хвилин п'ять.

{ad1}

В результаті цих праць ми отримаємо однорідну рідку масу. Дуже важливо домогтися повного розчинення кристалів цукру в масі.

3
Далі черга борошна. Додаємо в тісто два неповних склянки борошна. Неповні буквально на 2 см від верху. Тобто практично повні. Бажано борошно перед додаванням в тісто просіяти. Після додавання борошна вводимо в миску з тестом соду (погасити оцтом). У тесті міститься кефір, і він, по ідеї, повинен погасити соду, але краще не ризикувати і перестрахуватися.

4
Знову беремо в руки міксер (або вручну віночком) і замішуємо тісто для кексу на кефірі. Робимо це до тих пір, поки в тесті не зникнуть всі борошняні грудочки. На це буде потрібно від 2 до 4 хвилин. Тісто має вийти гладким, по густоті нагадує згущене молоко.

5
Підбираємо форму для випікання кексу на кефірі. У мене для цієї мети класична форма для випікання хліба «цегли». В принципі, підійде будь-яка форма. Але від вибору форми (а, отже, товщини шару тесту, в ній перебуває) буде залежати час випікання кексу на кефірі. Змащувати форму нічим не потрібно. У тесті є достатня кількість вершкового масла, воно то і не дозволить кексу намертво прилипнути до форми.

Переливаємо тісто для кексу на кефірі в форму і відправляємо все це справа в заздалегідь розігріту до 170 градусів духовку.

6
На моєму годиннику минуло 45 хвилин. Перевіряю кекс на готовність довгою дерев'яною шпажкою, яку штовхаю прямо в центр кексу на кефірі, в саму товсту його частина. Шпажка виходить з кексу абсолютно сухий, значить він готовий.

Вам може знадобитися трохи більше або менше часу, все залежить від властивостей вашої духовки і використовуваної форми для випічки. У будь-якому випадку цей кекс на кефірі складно зіпсувати або недопечь. Тісто дуже легке і пористе і пропікається досить швидко. Не забуваємо про насичену рум'яної скоринки - візитну картку будь-якого кексу. Її колір також натякне вам про готовність кексу.

Кекс на кефірі рецепт з фото
Найчастіше домашні кекси дають велику шапку при випіканні, мій кекс на кефірі видав мені просто якусь гору на своїй верхівці, чому виглядав ще миліше і симпатичніше.

Перш, ніж витягувати кекс з форми, йому слід дозволити хоча б трохи охолонути. Він дуже ніжний і при добуванні слід постаратися не пошкодити його. Просто проходимся ножем між стінками форми і кексом, як би відокремлюючи його від форми. Після чого перевертаємо кекс на кефірі догори дном (він все ще в формі) і злегка постукаємо по днищу форми дерев'яною лопаткою. Після чого кекс на кефірі можна буде легко витягти з форми.

Присипаємо випічку цукровою пудрою. Простий і смачний кекс на кефірі готовий, залишається нарізати його на порційні шматочки і подати до столу з чаєм, кавою, молоком. Смачного!

Простий і смачний кекс на кефірі

Радимо прочитати

Кекс столичний з родзинками по ГОСТу. Покроковий рецепт з фото
Кекс столичний з родзинками по ГОСТу. Покроковий рецепт з фото
Як, виявляється, легко готувати випічку за суворими і зрозумілим рецептами ГОСТу. Всьо чотко вимер, прораховано, результат завжди передбачуваний. Адже дуже важливо знати, що твої труди напевно
Кекси на кефірі
Кекси на кефірі
Тут представлені рецепти різних кексів на кефірі: Увага! Це стара добірка рецептів, з тих пір на сайті в каталозі «страви з кефіру» з'явився окремий розділ з рецептами кексів на кефірі, який
Великодній сирний кекс
Великодній сирний кекс
Наближається світле свято, Великдень, а це значить, що пора почати замислюватися, що ж поставити на святковий стіл у це велике свято. Кожен рік господині з нетерпінням чекають на це свято і

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки