» » Заварні вареники з м'ясом

Заварні вареники з м'ясом


Коли до столу подають вареники, я завжди згадую про маму. Мама готує їх як-то по-особливому. Вони завжди виходять дуже смачними, навіть якщо це просто вареники з картоплею або сиром. Ще мене заворожує робота її рук. Вона так дбайливо працює з тестом, що можна написати цілий розповідь. Як-то я у мами запитала рецепт тіста для вареників і сильно здивувалася. Мені не вірилося, що без яєць, використовуючи борошно і окріп можна приготувати заварні вареники з абсолютно будь-якою начинкою, і успіх гарантований. Тісто виходить повітряне, ніжне, легке. Вареники на воді без яєць добре проварюються і швидко спливають. Сьогодні я пропоную приготувати вареники з м'ясом курки і смаженою цибулею на заварному тісті.

Заварні вареники рецепт з м'ясом курки

Заварні вареники

Це тісто без яєць на воді підходить майже для будь-якої начинки. На основі його можна приготувати вареники: з грибами, з лівером, з картоплею, з картоплею та грибами, з сиром, з сиром і зеленню, ягодами і фруктами. Якщо ви будете готувати заварні вареники з солодкою начинкою краще в тісто додати трохи цукру і зменшити вміст солі в тесті, але сіль класти обов'язково. Страва без солі менш смачне.

Українська Кухня Кількість порцій - 6 Час приготування - 30 хвилин.

приготування вареників на воді

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - 3 склянки
  • кухонна сіль - 1 ч. ложка,
  • вода окріп - 1 стакан (250 мл),
  • рослинне масло - 4 ст. ложки
  • куряче м'ясо відварне - 500 г,
  • цибуля ріпчаста - 2 шт.,
  • спеції - за смаком.

Процес приготування:

Для приготування тіста в глибоку миску просійте борошно. Додайте 1 чайну ложку солі. Закип'ятіть склянку води.

Тісто для вареників без яєць

В середині гірки борошна зробіть поглиблення, влийте 2 ст. ложки рослинної олії і розмішайте, щоб борошно прийняла масло.

Борошно рослинна олія

Тонкою цівкою влийте окріп, при цьому помішуйте, щоб воно рівномірно заварилася. Тісто збереться в кому. Дайте йому трохи охолонути. Тісто на цій стадії буде дуже гарячим, щоб працювати з ним руками. Даємо тісту 5-10 хвилин полежати і охолонути, а після руками вимішайте до однорідності. Тісто для вареників на окропі має стати щільним, гладким і дуже еластичним.

Заварне тісто для вареників

Розділіть на 2 половинки. З кожної частини скачайте ковбаску. Розділіть її на сегменти і кожен сегмент розкачайте.

Розрізати тісто на шматочки

Всі шматочки тіста найкраще розкачати в рівний круг. Якщо не вдається це зробити так, щоб вони були рівними, розкачайте тісто в пласт, склянкою видавіть кола.

Гуртки з тіста

Паралельно готується м'ясна начинка для вареників. Відварити куряче м'ясо до готовності (варити з сіллю), відокремте кістки.

Ріпчасту цибулю слід нарізати невеликими кубиками. На рослинній олії обсмажити до рум'яності.

Ріпчасту цибулю кубиками обсмажити

В чашу блендера помістіть відварене куряче м'ясо і обсмажену цибулю. Збийте до однорідності. Повинна вийти майже однорідна маса. Якщо м'ясна начинка буде погано змішуватися, влийте столову ложку води або курячого бульйону.

Обсмажену цибулю куряче м'ясо

На коло тесту покладіть столову ложку начинки.

Начинка для вареників

Защипайте краю кола і сформуйте вареник. Так приготуйте всі вареники. У мене вийшло 40 штук. Що робити з заготовками тепер? Вареники можна відразу відварити в підсоленій киплячій воді до готовності. Час варіння 3 хвилини з моменту закипання.

Приготування вареників

Вареники можна заморозити і зберігати в морозилці як напівфабрикат. Заморожувати вареники потрібно кожен окремо. Найзручніше обернути обробну дошку плівкою і викласти на дошку вироби з тіста на відстані один від одного. Помістити в морозилку. Зберігати заморожені вареники слід у закритому пакеті. Готову страву можна подати зі сметаною і зеленню.

Вареники з зеленню

Приємного апетиту!

Вареники зі сметаною

Як приготувати вареники з заварного тіста на окропі без яєць розповіла Варвара Сергіївна, рецепт і фото автора.

Радимо прочитати

Рецепт смачних котлет з ліверу
Рецепт смачних котлет з ліверу
Здрастуйте, дорогі читачі! Записна книжка Анюти надихає мене на нові страви, чому несказанно раді члени моєї сім'ї. Заходжу я тут якось на сайт, а на головній - вареники з картоплею і лівером. Часу
Начинка з капусти для пиріжків
Начинка з капусти для пиріжків
Навіть у такій простій справі, як начинка з капусти для пиріжків або пирогів, у кожної господині свій підхід, тому вона у всіх виходить різною. Я, наприклад, дуже люблю пиріжки з капустою, але рідко
Ліниві вареники з сиром
Ліниві вареники з сиром
Ліниві вареники з сиром і маком – це простий, швидкий у приготуванні і ситне блюдо. Дуже зручно те, що можна заготовлювати такі вареники запас, заморозивши їх в морозилці. А потім просто кинути в
Заварні чебуреки
Заварні чебуреки
Якщо у вашій родині люблять смачні домашні чебуреки з м'ясом, тоді пропоную рецепт їх приготування. На відміну від класичного рецепту, тут будемо готувати заварне тісто для чебуреків з горілкою.
Заварні млинці
Заварні млинці
Любите тонкі млинці, які залишаються смачними і на другий день після приготування? Тоді вам напевно сподобається рецепт заварних млинців на молоці і окропі!
Вареники з полуницею рецепти
Вареники з полуницею рецепти
Хочу запитати: чи любите ви вареники з полуницею? Думаю, швидше за все, відповідь буде позитивною. А якщо так, то саме зараз, коли на ринку полуничний бум, саме час побалувати себе смачними

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки