Заварні вареники з м'ясом
Коли до столу подають вареники, я завжди згадую про маму. Мама готує їх як-то по-особливому. Вони завжди виходять дуже смачними, навіть якщо це просто вареники з картоплею або сиром. Ще мене заворожує робота її рук. Вона так дбайливо працює з тестом, що можна написати цілий розповідь. Як-то я у мами запитала рецепт тіста для вареників і сильно здивувалася. Мені не вірилося, що без яєць, використовуючи борошно і окріп можна приготувати заварні вареники з абсолютно будь-якою начинкою, і успіх гарантований. Тісто виходить повітряне, ніжне, легке. Вареники на воді без яєць добре проварюються і швидко спливають. Сьогодні я пропоную приготувати вареники з м'ясом курки і смаженою цибулею на заварному тісті.
Заварні вареники рецепт з м'ясом курки
Це тісто без яєць на воді підходить майже для будь-якої начинки. На основі його можна приготувати вареники: з грибами, з лівером, з картоплею, з картоплею та грибами, з сиром, з сиром і зеленню, ягодами і фруктами. Якщо ви будете готувати заварні вареники з солодкою начинкою краще в тісто додати трохи цукру і зменшити вміст солі в тесті, але сіль класти обов'язково. Страва без солі менш смачне.
Українська Кухня Кількість порцій - 6 Час приготування - 30 хвилин.
приготування вареників на воді
Інгредієнти:
- борошно пшеничне - 3 склянки
- кухонна сіль - 1 ч. ложка,
- вода окріп - 1 стакан (250 мл),
- рослинне масло - 4 ст. ложки
- куряче м'ясо відварне - 500 г,
- цибуля ріпчаста - 2 шт.,
- спеції - за смаком.
Процес приготування:
Для приготування тіста в глибоку миску просійте борошно. Додайте 1 чайну ложку солі. Закип'ятіть склянку води.

В середині гірки борошна зробіть поглиблення, влийте 2 ст. ложки рослинної олії і розмішайте, щоб борошно прийняла масло.

Тонкою цівкою влийте окріп, при цьому помішуйте, щоб воно рівномірно заварилася. Тісто збереться в кому. Дайте йому трохи охолонути. Тісто на цій стадії буде дуже гарячим, щоб працювати з ним руками. Даємо тісту 5-10 хвилин полежати і охолонути, а після руками вимішайте до однорідності. Тісто для вареників на окропі має стати щільним, гладким і дуже еластичним.

Розділіть на 2 половинки. З кожної частини скачайте ковбаску. Розділіть її на сегменти і кожен сегмент розкачайте.

Всі шматочки тіста найкраще розкачати в рівний круг. Якщо не вдається це зробити так, щоб вони були рівними, розкачайте тісто в пласт, склянкою видавіть кола.

Паралельно готується м'ясна начинка для вареників. Відварити куряче м'ясо до готовності (варити з сіллю), відокремте кістки.
Ріпчасту цибулю слід нарізати невеликими кубиками. На рослинній олії обсмажити до рум'яності.

В чашу блендера помістіть відварене куряче м'ясо і обсмажену цибулю. Збийте до однорідності. Повинна вийти майже однорідна маса. Якщо м'ясна начинка буде погано змішуватися, влийте столову ложку води або курячого бульйону.

На коло тесту покладіть столову ложку начинки.

Защипайте краю кола і сформуйте вареник. Так приготуйте всі вареники. У мене вийшло 40 штук. Що робити з заготовками тепер? Вареники можна відразу відварити в підсоленій киплячій воді до готовності. Час варіння 3 хвилини з моменту закипання.

Вареники можна заморозити і зберігати в морозилці як напівфабрикат. Заморожувати вареники потрібно кожен окремо. Найзручніше обернути обробну дошку плівкою і викласти на дошку вироби з тіста на відстані один від одного. Помістити в морозилку. Зберігати заморожені вареники слід у закритому пакеті. Готову страву можна подати зі сметаною і зеленню.

Приємного апетиту!

Як приготувати вареники з заварного тіста на окропі без яєць розповіла Варвара Сергіївна, рецепт і фото автора.