Заварні чебуреки
Якщо у вашій родині люблять смачні домашні чебуреки з м'ясом, тоді пропоную рецепт їх приготування. На відміну від класичного рецепту, тут будемо готувати заварне тісто для чебуреків з горілкою. Працювати з такою основою досить комфортно і приємно. При обсмажування у фритюрі це тісто дуже добре себе веде, воно не буде рватися і тріскатися. Покроковий фото рецепт пропонує використовувати фарш зі свинини, крім цього заварні чебуреки можна зробити з яловичиною, бараниною, куркою або індичкою. А щоб фарш вийшов соковитим, в нього додається цибулю і кефір (бульйон або вода). Кефір добре утримує м'ясні соки, і тому чебуреки виходять соковитими і смачними.
Заварні чебуреки з горілкою
Час підготовки фаршу і тіста:1 год. Час приготування:1 годину.
Інгредієнти:
- борошно пшеничне 380 г,
- вода 230 г,
- сіль щіпка,
- цукор щіпка,
- сода 0,5 ч. л.,
- горілка 2,5 ч. л.,
- куряче яйце,
- рослинна олія 30 мл
- яловичина або свинина 240 г,
- середня цибулина,
- кефір 180 мл
- суміш меленого перцю,
- спеції (мелений пажитник).
Процес приготування:
Для початку приготуйте фарш для чебуреків. Сьогодні у мене свинина, але ви можете використовувати баранину або яловичину для начинки. Наріжте шматок м'яса довільно, разом з цибулею.
Перейдіть на м'ясорубці цибулю з м'ясом, перекладіть в глибоку ємність.
Додайте до фаршу сіль, мелений перець і щіпку пажитника або інші спеції за смаком. Поступово вливайте рідина у фарш. У мене в цей раз кефір, ви можете використовувати воду або бульйон.
Накрийте фарш і залиште під кришкою в холодильнику, поки будете займатися тестом.
Доведіть воду в мисці до кипіння і переміщайте на робочу поверхню.
Всипте тепер у воду щіпку солі і цукру, півсклянки борошна.
Ретельно розмішайте ложкою тісто, заварюючи його. Якщо з'являються грудочки, не переживайте, вони розійдуться при замішуванні.
Додайте в тісто жовток і продовжуйте розмішувати тісто.
Тепер налийте 2 чайних ложки води в тісто, воно допоможе чебуреків придбати хрускіт.
Перекладіть тісто у велику ємність, влийте рослинне масло і поступово вводите борошно.
В процесі замісу тіста на робочій поверхні буде корисним кілька разів його розрізати. Робиться це тому, що всередині тісто більш рідке і потребу в борошні. У вас вийде пластична і еластична основа, з нею добре працювати. Обмотайте її плівкою і залиште відлежатися на столі 20 хвилин.
Ділите тісто на шматочки, розміри їх будуть залежати від того, які ви хочете отримати чебуреки. Розкачайте кожен шматочок у ковбаску.
Щоб чебуреки вийшли листкові, ковбаску скрутіть спочатку, а потім загорніть равликом. Таким же способом сформуйте решта шматочки тесту.
Все тісто накрийте плівкою і діставайте по одній равлику, расплющивайте її і розгортайте тонким шаром.
Краю пласта змастіть яєчним білком і викладайте фарш.
Розподіліть на половинці коржі фарш і накривайте зверху другою половинкою. По краях чебурека можна пройтися вилкою для краси.
Обсмажуйте чебуреки з заварного тіста по 2-3 хвилин до готовності з обох боків у великій кількості олії (фритюру). Подавайте гарячими з кетчупом або сметаною.
Як приготувати заварні чебуреки з горілкою розповіла Ольга Бондас, рецепт і фото автора.