» » Заварні чебуреки

Заварні чебуреки


Заварні чебуреки рецепт з фото

Якщо у вашій родині люблять смачні домашні чебуреки з м'ясом, тоді пропоную рецепт їх приготування. На відміну від класичного рецепту, тут будемо готувати заварне тісто для чебуреків з горілкою. Працювати з такою основою досить комфортно і приємно. При обсмажування у фритюрі це тісто дуже добре себе веде, воно не буде рватися і тріскатися. Покроковий фото рецепт пропонує використовувати фарш зі свинини, крім цього заварні чебуреки можна зробити з яловичиною, бараниною, куркою або індичкою. А щоб фарш вийшов соковитим, в нього додається цибулю і кефір (бульйон або вода). Кефір добре утримує м'ясні соки, і тому чебуреки виходять соковитими і смачними.

Заварні чебуреки з горілкою

Час підготовки фаршу і тіста:1 год. Час приготування:1 годину.

Свинина для чебуреків

Інгредієнти:

  • борошно пшеничне 380 г,
  • вода 230 г,
  • сіль щіпка,
  • цукор щіпка,
  • сода 0,5 ч. л.,
  • горілка 2,5 ч. л.,
  • куряче яйце,
  • рослинна олія 30 мл
  • яловичина або свинина 240 г,
  • середня цибулина,
  • кефір 180 мл
  • суміш меленого перцю,
  • спеції (мелений пажитник).

Процес приготування:

Для початку приготуйте фарш для чебуреків. Сьогодні у мене свинина, але ви можете використовувати баранину або яловичину для начинки. Наріжте шматок м'яса довільно, разом з цибулею.

М'ясо для фаршу цибулю на чебуреки

Перейдіть на м'ясорубці цибулю з м'ясом, перекладіть в глибоку ємність.

М'ясний фарш з цибулею на чебуреки

Додайте до фаршу сіль, мелений перець і щіпку пажитника або інші спеції за смаком. Поступово вливайте рідина у фарш. У мене в цей раз кефір, ви можете використовувати воду або бульйон.

Як фарш для чебуреків зробити соковитим

Накрийте фарш і залиште під кришкою в холодильнику, поки будете займатися тестом.

Рецепт фаршу для чебуреків

Доведіть воду в мисці до кипіння і переміщайте на робочу поверхню.

Всипте тепер у воду щіпку солі і цукру, півсклянки борошна.

Рецепт тіста на окропі

Ретельно розмішайте ложкою тісто, заварюючи його. Якщо з'являються грудочки, не переживайте, вони розійдуться при замішуванні.

Рецепт заварного тіста для чебуреків

Додайте в тісто жовток і продовжуйте розмішувати тісто.

Заварне тісто на жовтках

Тепер налийте 2 чайних ложки води в тісто, воно допоможе чебуреків придбати хрускіт.

Заварне тісто для чебуреків з горілкою

Перекладіть тісто у велику ємність, влийте рослинне масло і поступово вводите борошно.

Приготування заварного тіста для чебуреків з горілкою

В процесі замісу тіста на робочій поверхні буде корисним кілька разів його розрізати. Робиться це тому, що всередині тісто більш рідке і потребу в борошні. У вас вийде пластична і еластична основа, з нею добре працювати. Обмотайте її плівкою і залиште відлежатися на столі 20 хвилин.

Заварне тісто для чебуреків рецепт з фото

Ділите тісто на шматочки, розміри їх будуть залежати від того, які ви хочете отримати чебуреки. Розкачайте кожен шматочок у ковбаску.

Тісто для чебуреків заварне на окропі

Щоб чебуреки вийшли листкові, ковбаску скрутіть спочатку, а потім загорніть равликом. Таким же способом сформуйте решта шматочки тесту.

Тісто для чебуреків заварне листкове

Все тісто накрийте плівкою і діставайте по одній равлику, расплющивайте її і розгортайте тонким шаром.

Коржі для чебуреків

Краю пласта змастіть яєчним білком і викладайте фарш.

Рецепт смачних чебуреків хрустке тісто

Розподіліть на половинці коржі фарш і накривайте зверху другою половинкою. По краях чебурека можна пройтися вилкою для краси.

Як приготувати чебуреки з заварного тіста

Обсмажуйте чебуреки з заварного тіста по 2-3 хвилин до готовності з обох боків у великій кількості олії (фритюру). Подавайте гарячими з кетчупом або сметаною.

Чебуреки з заварного тіста з горілкою

Як приготувати заварні чебуреки з горілкою розповіла Ольга Бондас, рецепт і фото автора.

Радимо прочитати

Печиво через м'ясорубку
Печиво через м'ясорубку
Цей рецепт домашнього печива користується успіхом у господинь кілька десятиліть. Ще наші бабашки любили готувати печиво через м'ясорубку. Хочу запропонувати і сьогодні спекти це печиво Хризантема з
Заварні вареники з м'ясом
Заварні вареники з м'ясом
Коли до столу подають вареники, я завжди згадую про маму. Мама готує їх як-то по-особливому. Вони завжди виходять дуже смачними, навіть якщо це просто вареники з картоплею або сиром. Ще мене
Заварні млинці
Заварні млинці
Любите тонкі млинці, які залишаються смачними і на другий день після приготування? Тоді вам напевно сподобається рецепт заварних млинців на молоці і окропі!
Вареники з полуницею рецепти
Вареники з полуницею рецепти
Хочу запитати: чи любите ви вареники з полуницею? Думаю, швидше за все, відповідь буде позитивною. А якщо так, то саме зараз, коли на ринку полуничний бум, саме час побалувати себе смачними
сирні Млинці
сирні Млинці
Ну, ось і прийшла така довгоочікувана Масляна! На масляного тижня ми можемо поласувати смачними млинцями, а щоб вони не набридли, давайте будемо пекти різні млинці з начинками і без, на молоці і на

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки