Сирні коржики за 15 хвилин
Сирні коржики - досить вдала заміна приївся хліба. Та й рецепт розрахований на невелику кількість часу, що важливо для зайнятих господинь.
Всі ми знаємо, що багато народів не вживають дріжджовий хліб навіть зараз, в сучасному світі. А два-три століття тому коржі і зовсім були основою повсякденної їжі. Кожна народність готувала коржі по-своєму, зі своїх інгредієнтів, іноді з начинкою, а іноді порожні. В Африці, Азії, у північних народів донині збереглася ця давня традиція і коржі там є обов'язковим атрибутом вживання їжі.
Захотілося й мені їх скуштувати, тому не довго думаючи зібрала я себе в купку і відправилася на кухню з фотоапаратом в руках.
Сирні коржики за 15 хвилин
Складові:
- 150 мл кефіру
- 215 г пшеничного борошна вищого сорту в тісто + ще трохи
- 0,5 ч.л. солі
- 0,5 ч.л. соди
- 1 ч.л. цукру
- 100 г твердого сиру
- вершкове або рослинне масло для змазування готових коржів
Коржик з сиром рецепт
готується ця коржик з сиром на сковороді, дуже швидко на швидку руку. У кефір відправляємо соду, сіль і цукор, гарненько перемішати до повного їх розчинення.
Додаємо 2/3 порції борошна, замішуємо тісто. Поступово вводимо борошно, що залишилося.
{ad1}Має вийти дуже м'яке і ніжне тісто. Вимішувати його слід не менше 3-4 хвилин, при чому робити це слід досить інтенсивно.
Тісто ділимо на 8 рівних частин. Як поділити порівну без ваг? Спочатку ділимо на 2 однакові частини (це не важко). Потім кожну з двох частин ще на 2 частини. Разом у нас вже 4 частини. Ну і тепер кожну з 4-х частин ділимо ще раз. Результат - 8 абсолютно однакових куль тесту, кожен з яких наша майбутня коржик.
Сир тремо на крупну тертку. Для зручності ділимо його на тарілці на 8 частин.
Шматочок тесту розгортаємо в пласт, в центр якого накладаємо порцію сиру.
Збираємо краю коржі таким чином, щоб весь сир виявився закритим всередині.
Потім розгортаємо корж ще раз, але вже з начинкою в середині.
Підготуємо інші 7 коржів. Потім обсмажити кожну на сухій сковороді під кришкою по 2,5-3 хвилини з кожного боку (помірний вогонь).
Готові коржі складаємо на тарілку і змащуємо шматочком вершкового масла або проходимся пензлем, змоченою в рослинним маслі. А можна і зовсім опустити цей крок.
Коржі з сирною начинкою чудо як гарні гарячими, поки сир ще знаходиться в розплавленому вигляді.
(сирні коржики фото)
Їжте їх просто так, з кавою. Або подавайте в якості доповнення до перших страв, в будь-якому з варіантів коржі будуть до речі :)