» » Сирні коржики за 15 хвилин

Сирні коржики за 15 хвилин


Коржик з сиром на сковороді

Сирні коржики - досить вдала заміна приївся хліба. Та й рецепт розрахований на невелику кількість часу, що важливо для зайнятих господинь.

Всі ми знаємо, що багато народів не вживають дріжджовий хліб навіть зараз, в сучасному світі. А два-три століття тому коржі і зовсім були основою повсякденної їжі. Кожна народність готувала коржі по-своєму, зі своїх інгредієнтів, іноді з начинкою, а іноді порожні. В Африці, Азії, у північних народів донині збереглася ця давня традиція і коржі там є обов'язковим атрибутом вживання їжі.

Захотілося й мені їх скуштувати, тому не довго думаючи зібрала я себе в купку і відправилася на кухню з фотоапаратом в руках.

Сирні коржики за 15 хвилин

Складові:

  • 150 мл кефіру
  • 215 г пшеничного борошна вищого сорту в тісто + ще трохи
  • 0,5 ч.л. солі
  • 0,5 ч.л. соди
  • 1 ч.л. цукру
  • 100 г твердого сиру
  • вершкове або рослинне масло для змазування готових коржів

Коржик з сиром на сковороді

Коржик з сиром рецепт

готується ця коржик з сиром на сковороді, дуже швидко на швидку руку. У кефір відправляємо соду, сіль і цукор, гарненько перемішати до повного їх розчинення.

Коржик з сиром на сковороді

Додаємо 2/3 порції борошна, замішуємо тісто. Поступово вводимо борошно, що залишилося.

{ad1}

Коржик з сиром на сковороді

Має вийти дуже м'яке і ніжне тісто. Вимішувати його слід не менше 3-4 хвилин, при чому робити це слід досить інтенсивно.

Коржик з сиром на сковороді

Тісто ділимо на 8 рівних частин. Як поділити порівну без ваг? Спочатку ділимо на 2 однакові частини (це не важко). Потім кожну з двох частин ще на 2 частини. Разом у нас вже 4 частини. Ну і тепер кожну з 4-х частин ділимо ще раз. Результат - 8 абсолютно однакових куль тесту, кожен з яких наша майбутня коржик.

Коржик з сиром на сковороді

Сир тремо на крупну тертку. Для зручності ділимо його на тарілці на 8 частин.

Шматочок тесту розгортаємо в пласт, в центр якого накладаємо порцію сиру.

Коржик з сиром на сковороді

Збираємо краю коржі таким чином, щоб весь сир виявився закритим всередині.

Коржик з сиром на сковороді

Потім розгортаємо корж ще раз, але вже з начинкою в середині.

Коржик з сиром на сковороді

Підготуємо інші 7 коржів. Потім обсмажити кожну на сухій сковороді під кришкою по 2,5-3 хвилини з кожного боку (помірний вогонь).

Коржик з сиром на сковороді

Готові коржі складаємо на тарілку і змащуємо шматочком вершкового масла або проходимся пензлем, змоченою в рослинним маслі. А можна і зовсім опустити цей крок.

Коржик з сиром на сковороді

Коржі з сирною начинкою чудо як гарні гарячими, поки сир ще знаходиться в розплавленому вигляді.

(сирні коржики фото)

Коржик з сиром на сковороді

Їжте їх просто так, з кавою. Або подавайте в якості доповнення до перших страв, в будь-якому з варіантів коржі будуть до речі :)

Коржик з сиром на сковороді

Радимо прочитати

Коржі на кефірі
Коржі на кефірі
Вашій увазі представляю парочку рецептів кефірних лепешек.Простие коржі без начинки і сирні. Коржі на кефірі тонкі без дріжджів і начинки Елі коржі чудово замінюють хліб. Туди можна додавати різні
Баурсаки на кефірі
Баурсаки на кефірі
У кожного народу є свої фірмові страви. Наприклад, у російських - пиріг курник, в українців - галушки, а у тюркських народів - баурсаки. Ці смачні пончики (по-нашому) азіати смажать і в будній день,
Маца
Маца
Маца або мацот — тонкі коржі з прісного тіста, яке не проходить зброджування. Це єдиний сорт хліба, який згідно Тори дозволено вживати в їжу під час свята Песах (Пасха). Маца з'явилася під час виходу
Коржі на сковороді
Коржі на сковороді
Коржі на сковороді дуже смачні, що само по собі є достатньою підставою для їх приготувати, але не єдиним приводом. Коли в будинку немає хліба і йти за ним не хочеться, дріжджові коржики не тільки

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки