» » Хачапурі по-імеретинськи - рецепт з фото на кефірі

Хачапурі по-імеретинськи - рецепт з фото на кефірі


Хачапурі по імеретинськи на кефірі

складові

  • Борошно - 2,5 - 3 склянки
  • Кефір - 250 мл
  • Імерітінскій сир - 400 гр (можна замінити сулугуні)
  • Яйце - 1 шт.
  • Рослинна олія - ​​2 ст. ложки
  • Сіль, цукор - по 1 ч. Ложці
  • Сода - ½ ч. Ложки

Час приготування - 40-50 хвилин

Вихід - 6 шт.

Кавказька кухня - ситна, смачна і різноманітна. Одних тільки хачапурі існує кілька видів, де найпоширенішими є по-аджарський, по-мегрельських і по-імеретинськи. Коржі з Імеретії найпростіші за складом і швидкі в приготуванні. Щоб в цьому переконатися, досить приготувати їх в домашніх умовах за пропонованим рецептом.

Як приготувати хачапурі по-імеретинськи - рецепт з фото крок за кроком на сковороді

Далі ви дізнаєтеся, як обсмажити на сковороді або в духовці ці сирні коржики. Не переживайте, правильним варіантом будуть обидва види обсмаження. І взагалі, рецептура даних виробів дуже податлива до будь-яких змін, дозволяючи замінювати продукти на свій розсуд: робити дріжджове або прісне тісто, варіювати зі складом начинок.

Класичні грузинські коржі замішуються на мацоні, який з легкістю замінюється кефіром. А ще готуються справжні грузинські хачапурі з імеретинським сиром, але рецепт з фото покаже, як можна спекти смачні коржі з не менш популярним сиром сулугуні. При бажанні для хачапурі можна зробити і начинку асорті, додавши до традиційного сулугуні рівні пропорції бринзи і моцарелли.

Підготувати всі необхідні компоненти, отмеряя потрібну кількість.

Хачапурі по імеретинськи на кефірі: фото 1

Насамперед приступаємо до замісу тіста.

Яйце злегка збовтати виделкою. Всипати до нього цукор і сіль.

Хачапурі по імеретинськи на кефірі: фото 2

Віночком ретельно розчинити їх в яйці.

Хачапурі по імеретинськи на кефірі: фото 3

Влити в миску рослинне масло.

Хачапурі по імеретинськи на кефірі: фото 4

Додати кефір середньої або високої жирності. Ретельно розмішати компоненти.

Хачапурі по імеретинськи на кефірі: фото 5

Підсипати соду. Розмішати її в масі.

Хачапурі по імеретинськи на кефірі: фото 6

Взаємодія соди і кефіру відбувається моментально у вигляді легкого шипіння і з'являються бульбашок.

Хачапурі по імеретинськи на кефірі: фото 7

Останньою просіяти в миску борошно. Досить додати 2,5 склянки, а інше залишити на підсипку при розкочування.

Хачапурі по імеретинськи на кефірі: фото 8

З усіх компонентів замісити гладке однорідне тісто. Сформувати з нього кулю і залишити для відпочинку на 50-60 хвилин.

Хачапурі по імеретинськи на кефірі: фото 9

За час підходу тесту підготувати начинку. Натерти сулугуні або інші види сиру на дрібній тертці. Краще не використовувати великі шматки сиру, щоб вони потім не прорвали коржі.

Хачапурі по імеретинськи на кефірі: фото 10

Відпочиле тісто добре вимісити руками.

Хачапурі по імеретинськи на кефірі: фото 11

Розділити масу на 4-6 однакових частин. При випічки хачапурі на сковороді орієнтуйтеся на розмір посуду.

Хачапурі по імеретинськи на кефірі: фото 12

Стіл присипати борошном і розкачати на ньому кожен коржик в невелике коло.

Хачапурі по імеретинськи на кефірі: фото 13

У центр заготовки викласти 65-70 гр сирної начинки.

Хачапурі по імеретинськи на кефірі: фото 14

Потім треба акуратно защипати краї хачапурі так, щоб весь сир залишився в середині. Це можна зробити 2 способами.

Спосіб "Конверт"

Скріпити 2 протилежних краю коржі по центру.

Хачапурі по імеретинськи на кефірі: фото 15

Потім таким же способом з'єднати другі протилежні сторони.

Хачапурі по імеретинськи на кефірі: фото 16

Місце з'єднання міцно притиснути до основи тесту.

Хачапурі по імеретинськи на кефірі: фото 17

Спосіб "Мішечок"

Край всій коржі зібрати гармошкою, підтягуючи тісто до центру.

Хачапурі по імеретинськи на кефірі: фото 18

Зібране "хвилею" тісто має сформуватися в невеликий "мішечок".

Хачапурі по імеретинськи на кефірі: фото 19

Шов акуратно приплюснути до виноградному.

Хачапурі по імеретинськи на кефірі: фото 20

Викласти отриманий виріб швом на стіл. Качалкою надати йому круглу форму. Перевернути корж і ще раз акуратно пройтися по тесту качалкою.

Хачапурі по імеретинськи на кефірі: фото 21

Викласти сире хачапурі на гарячу суху сковороду. Якщо в процесі обсмажування коржик вздуется, то зробити невеликий прокол шпажкою, щоб вийшло повітря.

Хачапурі по імеретинськи на кефірі: фото 22

Обсмажити корж 2,5-3 хвилини, а потім перевернути на іншу сторону. У проміжках між зміною хачапурі не забувайте протирати сковороду від борошна, інакше вона буде горіти.

Хачапурі по імеретинськи на кефірі: фото 23

Викладати гарячі коржі на плоске блюдо. Змастити кожен хачапурі невеликим шматочком вершкового масла.

Теплі хачапурі по-імеретинськи можуть стати як самостійним блюдом, так і прекрасним доповненням до харчо, курячому чахохбілі, шашлику.

Хачапурі по імеретинськи на кефірі: фото 24

Радимо прочитати

Коржі на кефірі
Коржі на кефірі
Вашій увазі представляю парочку рецептів кефірних лепешек.Простие коржі без начинки і сирні. Коржі на кефірі тонкі без дріжджів і начинки Елі коржі чудово замінюють хліб. Туди можна додавати різні
Хачапурі по-аджарськи
Хачапурі по-аджарськи
З радістю ділюся рецептом, який у моїй родині завжди зустрічають з величезним задоволенням вже багато років. Це хачапурі по-аджарськи. Навчила мене готувати цю чудову випічку моя подруга, яка кілька
Швидке листкове тісто
Швидке листкове тісто
і дріжджове Листкове тісто – це основа всіх видів випічки. Листкове чудово підходить для тортів, печива, булочок з несолодкої начинкою і навіть піци. Дуже часто листкове тісто використовується для

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки