» » Сливове варення в мультиварці

Сливове варення в мультиварці


Сливове варення в мультиварці 7
У попередньому рецепті сливового пирога я згадала про те, що є щасливою володаркою великої кількості слив. Ну і куди їх подіти? Звичайно ж, варити сливове варення! А якщо ні разу в житті не варив сливове варення? Тоді точно слід приготувати його! Загалом, засіла я за інформацію про варінні варення, вивчала, згадувала. І згадала! Я згадала, що в дитинстві часто їла бабусине сливове варення, воно було дуже смачне (ще б пак, це ж варення) і густе. Густе варення ніколи не розтечеться на вашому шматочку хлібця з маслом, а ще з нього надалі можна готувати чудові рогалики або пироги з варенням. Але в інтернеті часто-густо є рецепти приготування сливового варення, тільки все це варення було, на мій погляд, не досить густе. Все-таки рідке варення підходить більше для поїдання ложечкою вприкуску з чаєм, інших способів його утилізації я не згадала. А густе варення - універсальне, тому вибір припав на нього. Дізнавшись від мами подробиці приготування саме густого варення було вирішено готувати його в мультиварці. По-перше, плита не зайнята, по-друге, можна відлучитися, не боячись наслідків. Забігаючи вперед, хочу сказати, що варення зі слив вийшло просто Отпадная. Колір темного бурштину, досить прозоре, сливові шкурки кудись поділися (зварилися до невпізнання і змішалися з загальною масою), присутній легка кислинка завдяки сорту і легкої недозрілості слив. Загалом, раджу однозначно!

{ad1}

Складові:

  • 1,5 кг слив без кісточок
  • 1,2 кг цукру

Вихід - трохи більше 1 л варення

Сливове варення на зиму в мультиварці

Отже, сливи миємо й прибираємо з них кісточки, зважуємо.

Сливове варення в мультиварці 1
Прямо в чаші мультиварки засипаємо сливи цукром. Сахара необхідно по вазі стільки ж або можна трохи менше (для того, щоб дізнатися кількість цукру, ми зважили сливи).

Сливове варення в мультиварці 2
Ми залишаємо сливи з цукром на кілька годин, а краще на ніч. Зливи пустять сік.

Сливове варення в мультиварці 3
Приступаємо до варіння сливового варення. У режимі «варити» доводимо до кипіння. Не пропустіть моменту закипання, буде багато піни. І якщо прогавити - варення втече з мультиварки. Закипаюче варення часто заважаємо дерев'яною ложкою і чекаємо моменту, коли з'явиться піна, після чого продовжуємо заважати далі.

Сливове варення в мультиварці 4
Після того, як піна осяде, можна не стежити за варенням, воно більше не спробує втекти. І ще один момент - варення варимо з відкритою кришкою мультиварки. Піну я не знімала.

Сливове варення в мультиварці 5
В цілому я варила сливове варення 3 години з однією вимушеною перервою. Потім залишила його на ніч в мультиварці, закривши кришку. Вранці перевірила консистенцію варення - густе, як мені і треба. Після чого знову його довела до кипіння і закатала в стерильні банки зі стерильними кришками. Банки потримала перевернутими догори дном до повного охолодження.

Сливове варення в мультиварці 6
Подивіться, яким красивим вийшло варення. Янтарне, прозоре. У банках воно виглядає темніше.

Сливове варення в мультиварці 8

Радимо прочитати

Швидке полуничне варення з пектином. Покроковий рецепт з фото
Швидке полуничне варення з пектином. Покроковий рецепт з фото
Сьогодні ми будемо готувати швидке і дуже смачне полуничне варення з додаванням пектину. Рецепт приготування цього полуничного варення простий. Навіть якщо ви вперше зіткнулися з консервацією - за
Тертий пиріг з варенням
Тертий пиріг з варенням
У нашій родині класичний тертий пиріг з варенням є неодмінним атрибутом недільного обіднього столу. Випічка настільки універсальна і проста у виконанні, що готувати її завжди в задоволення, а є – тим
Сливове варення рецепт на зиму
Сливове варення рецепт на зиму
В наших широтах сливи дозрівають одними з останніх. Тому коли полиці льоху вже майже заповнені різними солодкими заготовками, не завжди хочеться возитися з цією кислої ягодою. Здається, що на зиму
Варення слива в шоколаді
Варення слива в шоколаді
Здається, що здивувати досвідчених ласунів практично неможливо, а ось і ні! Варення зі слив з шоколадом складно назвати звичним ласощами. Є як мінімум пара причин, щоб його приготувати. По-перше,
Варення зі сливи з кісточкою
Варення зі сливи з кісточкою
Сливове варення з цілих плодів – це відмінний спосіб консервувати сливи для пирогів, тортів та інших десертів. При такому способі консервації злив вам не потрібно очищати їх від кісточки, але

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки