Суп з курячими фрикадельками і яйцем
Я все частіше стала замислюватися про те, яку їжу вживаю я і мої діти. Скільки себе пам'ятаю, завжди класифікувала їжу за принципом смачно - несмачно і ніколи корисно - не корисно. Тепер я стала старше і, дуже сподіваюся, мудрішими. І ось прийшла мені в голову геніальна ідея (розумію, що ця ідея приходила далеко не тільки мені), а чому їжа не може бути одночасно смачної і корисної? Адже може, як виявляється.
За харчуванням своїх дітей стежу завжди, хоча у вкусностях їх практично не обмежую. Перші страви присутні в нашому меню щодня. З супами і борщами я вже давно розібралася, навчилася готувати їх так, що пальчики оближеш. А як бути з дуже улюбленими нами ковбасами і сосисками я поки не вирішила. Ну не вважаю я ці страви корисними, навіть навпаки, але відмовитися від них поки не готова. Це було невелике відступ, а тепер хочу поділитися з вами черговим рецептом одного з моїх улюблених страв, я його називаю «дитячий суп з фрикадельками«. Чому дитячий? Та тому, що в ньому тільки те, що діти з радістю готові з'їсти.
Як готувати суп з фрикадельками
Складові:
- 1/2 курячого філе
- 2 морквини
- 2-3 картоплини
- 1-2 заздалегідь відварених яйця
- лавровий лист
- сіль
- соняшникова олія
- свіжа зелень
Наповнюємо каструлю 1,5-2 літрами води, додаємо лавровий лист і ставимо на вогонь.
Картоплю чистимо і нарізаємо невеликими кубиками, потім відправляємо в киплячу воду.
{ad1}Знаю, що деякі не люблять зажарювати овочі для перших страв, але я все-таки рекомендую це робити. Поясню чому. По-перше, при обсмажуванні моркви соняшникову олію, на якому вона обсмажується, набуває інтенсивний оранжевий колір (завдяки морквяного соку). Завдяки цьому готовий суп виглядає більш апетитно і бульйон набуває гарний бурштиновий колір. Якщо морква не обсмажувати - такого ефекту не буде.
Отже, чистимо моркву і натираємо її на дрібній тертці.
Обсмажуємо її в невеликій кількості соняшникової олії (3-4 хвилини з частими помішуванні). Потім відправляємо зажарку в киплячу воду.
Підійшла черга зайнятися м'ясом. Невеликі порції курячого філе я вважаю за краще перемелювати в блендері. М'ясорубку теж ніхто не відміняв :)))
Так виглядає курячий фарш після 2-х хвилинного перемелювання м'яса в блендері.
Солимо фарш, потім змоченими у воді руками ліпимо з нього невеликі фрикадельки (розміром з великий фундук).
Закладаємо фрикадельки в суп і чекаємо хвилин 10. За цей час ніжний курячий фарш буде повністю готовий.
Залишилося посолити суп і приправити його свіжою зеленню. Заздалегідь відварені яйця очищаємо від шкаралупи і розрізаємо вздовж на 2 половинки.
Подаємо дитячий суп з курячими фрикадельками з половинкою яйця в кожній порції.
Приємного вам апетиту! Любіть своїх дітей і готуйте для них тільки найкраще :)
Спасибі за те, що дочитали до кінця. Якщо рецепт вам сподобався - допоможіть мені в просуванні сайту, поділіться рецептом, натиснувши кнопки соцмереж ♥