Плов з куркою. Рецепт з фото
Цей рецепт - один з моїх улюблених на кожен день. Такий плов з куркою дуже просто і швидко виходить і зіпсувати його практично неможливо. Ймовірно, знавці високої кухні дивлячись на мій рецепт не погодяться з твердженням, що це плов, але, як на мене, це все-таки плов, тільки злегка модифікований часом і реаліями сучасного життя і адаптований до наших смаків і можливостям. Так, в ньому відсутні деякі інгредієнти, які кладуть в справжній узбецький плов. Зате смак залишився чудовим, а мороки з приготуванням в рази менше. Діти полюбили плов з куркою ще в ніжному віці і до цього дня із задоволенням його їдять, і мені дуже подобається смак цього блюда, тому готую відразу велику порцію, щоб вистачило дня на два. Ще хочу поділитися з вами моїм маленьким відкриттям. Раніше морквину для плову я завжди терла на класичній дрібній тертці, в результаті виходило досить непогано. Але я звернула увагу, що в справжній плов морквину нарізають довгими брусочками. Спробувавши такий спосіб нарізки я зрозуміла, що він не зовсім підходить моєму плову, завеликий виходить. І я знайшла для себе оптимальний варіант, тепер я подрібнюю морквину для плову за допомогою терки для корейської моркви, але тру її не вздовж, а під кутом. Тоді брусочки виходять помірної довжини і товщини, як раз те, що мені і було потрібно.
Рецепт плову з куркою
Складові:
- 1,5 склянки Довгозернистий рису
- 2 великі морквини
- лавровий лист
- філе однієї курки
- 4 ст.л. соняшникової олії
- неплоная столова ложка солі
- 0,5 ст.л. приправи для приготування плову
- 3-4 зубчики часнику (можна цілу головку)
Дві великі молоді моркви почистила і натерла на тертці для корейської моркви. Куряче філе ретельно помила і нарізала поперек волокон тонкими шматочками. Розігріла найбільшу сковороду з високими бортиками і додала соняшникову олію (приблизно 4-5 столових ложок). Відправила в сковороду моркву, курку, лавровий лист і обсмажуємо все на сильному вогні, не відходячи від сковороди і часто заважаючи. Коли морквина повністю приготується (стане абсолютно м'якою) - зменшуємо вогонь і переходжу до наступного етапу.
Тепер додаємо в майбутній плов рідина. В ідеалі краще використовувати легкий бульйон, піде навіть овочевий. Але все таки це блюдо на швидку руку і ніякого бульйону під рукою не було, тому в хід пішла вода. Пропорції такі: на 1 частину рису йде приблизно 2,5 частини води. Я задумала використовувати 1,5 склянки рису, тому додала неповних 4 склянки води. Посолити і ввела спеції (такі спеції для плову продаються повсюдно). Спробувала рідина на сіль. Потім вводимо рис і додаємо неочищений часник. Накриваємо сковороду кришкою і залишаємо нудитися на малому вогні 25 хвилин.
Минуло 25 хвилин і ми бачимо, що рис повністю готовий, отже, і плов теж. Акуратно лопаткою перемішати вміст сковороди і можемо наповнювати тарілки.
А ось і моя порція. Доповніть плов будь-яким салатом або консервацією.