» » Плов з куркою. Рецепт з фото

Плов з куркою. Рецепт з фото


Плов з куркою 1
Цей рецепт - один з моїх улюблених на кожен день. Такий плов з куркою дуже просто і швидко виходить і зіпсувати його практично неможливо. Ймовірно, знавці високої кухні дивлячись на мій рецепт не погодяться з твердженням, що це плов, але, як на мене, це все-таки плов, тільки злегка модифікований часом і реаліями сучасного життя і адаптований до наших смаків і можливостям. Так, в ньому відсутні деякі інгредієнти, які кладуть в справжній узбецький плов. Зате смак залишився чудовим, а мороки з приготуванням в рази менше. Діти полюбили плов з куркою ще в ніжному віці і до цього дня із задоволенням його їдять, і мені дуже подобається смак цього блюда, тому готую відразу велику порцію, щоб вистачило дня на два. Ще хочу поділитися з вами моїм маленьким відкриттям. Раніше морквину для плову я завжди терла на класичній дрібній тертці, в результаті виходило досить непогано. Але я звернула увагу, що в справжній плов морквину нарізають довгими брусочками. Спробувавши такий спосіб нарізки я зрозуміла, що він не зовсім підходить моєму плову, завеликий виходить. І я знайшла для себе оптимальний варіант, тепер я подрібнюю морквину для плову за допомогою терки для корейської моркви, але тру її не вздовж, а під кутом. Тоді брусочки виходять помірної довжини і товщини, як раз те, що мені і було потрібно.

{ad1}

Рецепт плову з куркою

Складові:

  • 1,5 склянки Довгозернистий рису
  • 2 великі морквини
  • лавровий лист
  • філе однієї курки
  • 4 ст.л. соняшникової олії
  • неплоная столова ложка солі
  • 0,5 ст.л. приправи для приготування плову
  • 3-4 зубчики часнику (можна цілу головку)

Дві великі молоді моркви почистила і натерла на тертці для корейської моркви. Куряче філе ретельно помила і нарізала поперек волокон тонкими шматочками. Розігріла найбільшу сковороду з високими бортиками і додала соняшникову олію (приблизно 4-5 столових ложок). Відправила в сковороду моркву, курку, лавровий лист і обсмажуємо все на сильному вогні, не відходячи від сковороди і часто заважаючи. Коли морквина повністю приготується (стане абсолютно м'якою) - зменшуємо вогонь і переходжу до наступного етапу.

Плов з куркою 2
Тепер додаємо в майбутній плов рідина. В ідеалі краще використовувати легкий бульйон, піде навіть овочевий. Але все таки це блюдо на швидку руку і ніякого бульйону під рукою не було, тому в хід пішла вода. Пропорції такі: на 1 частину рису йде приблизно 2,5 частини води. Я задумала використовувати 1,5 склянки рису, тому додала неповних 4 склянки води. Посолити і ввела спеції (такі спеції для плову продаються повсюдно). Спробувала рідина на сіль. Потім вводимо рис і додаємо неочищений часник. Накриваємо сковороду кришкою і залишаємо нудитися на малому вогні 25 хвилин.

Плов з куркою 3
Минуло 25 хвилин і ми бачимо, що рис повністю готовий, отже, і плов теж. Акуратно лопаткою перемішати вміст сковороди і можемо наповнювати тарілки.

Плов з куркою 4
А ось і моя порція. Доповніть плов будь-яким салатом або консервацією.

Плов з куркою 5

Радимо прочитати

Гороховий суп з куркою
Гороховий суп з куркою
Ще один рецепт супу в скарбничку сайту. Цей гороховий суп дуже полюбився моїм дітям, та й мені теж. З варінням гороху, правда, доводиться трохи повозитися, але результат однозначно того варте.
Рис з м'ясом
Рис з м'ясом
Готувати смачний плов можна не тільки в спеціальній посудині, як роблять це узбеки чи кавказці. В домашніх умовах можна скористатися й іншим кухонним начинням, приміром, каструлею, щоб відварити рис,

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки