Рис з м'ясом
Готувати смачний плов можна не тільки в спеціальній посудині, як роблять це узбеки чи кавказці. В домашніх умовах можна скористатися й іншим кухонним начинням, приміром, каструлею, щоб відварити рис, і сковородою, щоб загасити м'ясо з овочами. Хтось посміється над моїм рецептом а-ля плову, сперечатися ні з ким не буду, просто скажу, що за смаком і зовнішнім виглядом рис з м'ясом на сковороді виходить дуже вдалим.
Рис з м'ясом рецепт з фото покроково
По-перше, не беру будь-рис. Намагаюся вибирати длиннозерненый добірний. По-друге, обов'язково додаю часник. Ну а по-третє, завжди промиваю відварений рис кип'яченою теплою водою – непотрібна клейковина змивається, а рисинків доходять до готовності. Якщо цікавий рецепт, то дочитайте до кінця і обов'язково спробуйте приготувати.
Як приготувати а-ля плов на сковороді
Інгредієнти:
- 200 г свинячої вирізки,
- 2/3 склянки рису,
- 1 велика морква,
- 1 середня головка ріпчастої цибулі,
- 5-6 ложок оливкової олії,
- 2 зубчики часнику,
- сіль і спеції.
Процес приготування:
Крім набору продуктів варто заздалегідь підготувати чайник кип'яченої гарячої або трохи остиглої води.
Багато господинь знають, що м'ясо зручніше різати, коли воно ще не до кінця розморозилося. Тому, як тільки воно стало піддаватися обробці, ріжемо його на акуратні невеликі шматочки. Полежавши трохи на обробній дошці в такому вигляді, вони швидко стануть м'якими і готовими для подальшого використання.
Моркву і цибулю чистимо. Цибулю шаткуємо, моркву тремо на середній тертці. Овочі практично у всіх рецептах обробляються однаково. Закладаємо їх разом з м'ясом у велику сковорідку. Наливаємо туди олії, солимо, сбросаем спеції і тушкуємо на слабкому вогні до повної готовності під кришкою.
В самому кінці додаємо пропущений через прес часник.
Тим часом рис промиваємо і засипаємо в киплячу підсолену воду.
Відразу перемішуємо, щоб він не прилип до дна, і варимо на середньому вогні. Тут головне не прогавити момент. Важливо рис не переварити, але і не залишити сирим. Обов'язково пробуємо. Якщо рисинків всередині вже не сухі, значить, саме час зняти з вогню і гарненько промити від крохмалю гарячою кип'яченою водою. Ви помітите, як рис відразу зміниться – він стане розсипчастим.
Не чекаючи, поки він охолоне, перекладаємо рис в сковороду до овочів і м'яса.
Перемішуємо, і ще тримаємо на несильному вогні пару хвилин.
Все, смачний рис з м'ясом готовий! Приємного апетиту! Готову страву можна присипати свіжою зеленню, і почати пробувати.
Рис з м'ясом рецепт і фото від Ксюши спеціально для сайту Записна книжка рецептів.