Підлива з свинини
Будь-яка господиня знає, що з шматки свинячої вирізки приготувати можна якщо не 1000 страв, то десяток-інший вже точно. І кожна страва буде по-особливому унікальний, зі своїм апетитним виглядом, цікавою подачею і незабутнім смаком. Одне з моїх улюблених страв зі свинини, курячого філе або яловичини – м'ясна підлива, тобто, як ви розумієте, вона готується з будь-якого м'яса, яке є в наявності. Причому часу і сил забирає не так багато. Паралельно, поки готується підлива зі свинини або іншого м'яса, можна варити суп, займатися тестом для пиріжків або замішувати основу для приголомшливого бісквіта.
Підлива з свинини
Готується підлива з борошном і томатною пастою. Не скажу, що знаю з ранку, яке блюдо буду готувати на обід або вечерю. Просто викладаю з морозильної камери що-небудь з м'ясного, чекаю, поки розморозиться, а далі – куди поведе рука і фантазія. Ось і зараз з шматка свинини, моркви, лучка і кілька супутніх компонентів у мене вийшла м'ясна підлива. Можу і вас нагодувати смачним обідом, а заодно поділитися рецептом цієї страви.
Не знаю чому, але в моїй родині так повелося, що м'ясо для підливи потрібно різати саме смужками. Так готує мама, так роблю і я.
Як приготувати підливу з м'яса
покроковий фото рецепт
Інгредієнти:

- свинина – 300 г
- морква – 1 коренеплід,
- ріпчаста цибуля – 1 середня головка,
- томатна паста – 2 столові ложки,
- сметана – 1 велика їдальня ложка,
- борошно – 2 столові ложки з гіркою,
- зелень – 1 столова ложка (якщо вона у вас заморожена),
- соняшникова олія – зовсім небагато для обжарювання м'яса,
- спеції, сіль – за смаком
- 1,5 склянки води для приготування соусу
Процес приготування:
Наливаємо в глибоку сковорідку трохи соняшникової олії і ставимо на середній вогонь. Ну а самі швиденько беремося за м'ясо. Воно у вас до моменту готування повинне бути розмороженим. Ріжемо його спочатку на тонкі медальйони, які розрізаємо на невеликі смужки.

Трохи солимо його і перебрасываем на гарячу сковороду. Не зменшуючи вогню, даємо прихватиться. Шматочки побіліють і стануть м'якими. Потім зменшуємо вогонь до мінімального і під закритою кришкою тушкуємо м'ясо хвилин 10, не більше. Воно почне виділяти сік і буде згодом не смажитися, а нудитися в ньому. Слідом кладемо в сковорідку натерту на середній тертці моркву і дрібно нашатковану цибулька.

Перемішуємо, при необхідності, вливаємо трохи води, якщо морква виявилася сухою і швидко ввібрала всю рідину, накриваємо кришкою і тушкуємо на тихому вогні 12-15 хвилин.
Коли цей час минув, в окремій посудині готуємо соус. Для цього у ледь теплу воду (завжди беру тільки кип'ячену воду), всипаємо борошно.

Гарненько розмішуємо, поки не розійдуться грудочки. Додаємо томатну пасту, перемішуємо.

Останній кладемо сметану, разбалтываем і заливаємо цим соусом м'ясо з овочами.

Я вказала пропорції води і борошна, оптимальні для мене. Не люблю рідкі підливи. Ви ж консистенцію страви регулюйте самі. Якщо додасте ще води, підливка вийде рідкої, ну а якщо збільшите кількість борошна, страва буде настільки густим, що в ньому, буквально, буде ложка стояти.
Додаємо зелень, спеції, перемішуємо і даємо томатної підливі постояти ще на повільному вогні під кришкою хвилин 15-20.

Для гостроти в кінці приготування можна додати зубчик часнику. Подаємо блюдо гарячим з будь-яким гарніром.
Приємного апетиту!
