Плов з куркою в духовці, рецепт з фото
Я готую плов досить часто, приблизно двічі на місяць. А ось плов з куркою в духовці, рецепт якого я сьогодні вам покажу, я почала готувати не так давно. Вірніше, з куркою плов був, а ось в духовці ще не було. І якщо ви думаєте, що немає ніякої різниці приготований чи плов на сковороді, в мультиварці або в духовці, то можу сміливо вам заявити, що ви помиляєтеся. Різниця є, і дуже відчутна.
Плов з куркою в духовці мені відразу сподобався. Блюдо це невибаглива, бюджетне, ситне і дуже смачне. Готується плов з куркою дуже легко, з рецептом впорається кожен. М'яса в плові виходить багато навіть з половини курячої грудки, але при бажанні ви можете використовувати і цілу грудку.
Чому я вирішила приготувати плов з куркою саме в духовці? Так щоб внести різноманітність у звичне домашнє блюдо і порівняти результати. І мені плов з куркою в духовці сподобався більше, ніж аналогічне блюдо, приготоване на плиті в сковороді. Рис вийшов більш розсипчастий і сам плов мав якийсь більш насичений аромат і смак. Складно передати словами ці невловимі відмінності в двох аналогічних стравах, потрібно готувати і пробувати.
Якщо ви думаєте, що готувати плов з куркою в духовці клопітно, то поспішаю вас запевнити, що це заняття не більше клопітка, ніж готувати плов на сковороді. М'ясо з овочами (морквою і цибулею) я обсмажувала на плиті в тій же посуді (жаровні), в якій надалі і запікається плов. Час на приготування плову в духовці таке ж, як і в разі приготування його на плиті. Так що ніяких проблем :)
Давайте перейдемо до самого рецептом приготування плову з куркою в духовці, де я все докладно розповім і покажу. І запевняю вас, повторивши мої дії ви отримаєте таке ж гарне, ефектне, смачне і ситне блюдо, як на моєму фото.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій - 6Складові:
- 0,5 курячої грудки
- 1 склянка рису (стакан = 250 мл)
- 2,5 склянки води
- 2 великі моркви
- 30 мл соняшникової олії
- 1 головка часнику
- 1 головка цибулі
- 0,5 ч.л. куркуми
- 0,5 ст.л. солі
- 0,5 ч.л. чорного меленого перцю
- лавровий лист
Як приготувати плов в духовці
Для початку, щоб в процесі приготування плову з куркою в духовці не втрачати часу, включимо духовку розігріватися до 200 градусів.
{ad1}Половину курячої грудки моєму і нарізаємо великими кубиками. Дві морквини (середньо-великі чи великі, морквини для плову не шкодуємо) нарізаємо соломкою. Також очистимо цибулину. Я свою цибулину натерла на дрібній тертці, ви ж можете дрібно нарізати.
Визначаємося з посудом, в якій буде готуватися плов. В ідеалі це має бути толстостенная жаровня.
У невеликій кількості соняшникової олії обсмажуємо на плиті м'ясо і моркву з цибулею в жаровні на середньому вогні. Час обсмажування становить приблизно 10 хвилин. Не забуваємо часто помішувати інгредієнти, інакше пригорять.
Після того, як морквина обжарится, а курка почне підрум'янюватися, знімаємо жаровню з плити і додаємо в неї один стакан рису. Рис слід попередньо помити.
Потім заливаємо вміст жаровні двома з половиною склянками води і додаємо половину столової ложки солі, половину чайної ложки меленого чорного перцю, половину чайної ложки куркуми і лавровий лист. Куркума в основному завжди використовується для приготування плову, вона надає плову апетитний відтінок і ледь вловимий аромат сходу. Також ви можете додати в плов додаткові спеції на свій розсуд. Наприклад, барбарис, зіру, сушені трави і так далі.
Кладемо в жаровню до інгредієнтів цілу неочищену (але ретельно вимитий) головку часнику. Накриваємо жаровню кришкою і відправляємо в духовку на 45 хвилин. Як ми пам'ятаємо, духовку включили розігріватися заздалегідь, температуру встановили 200 градусів.
45 хвилин минули, дістаємо жаровню з духовки. М'ясо і морквина виявилися на поверхні плову. Акуратно перемішуємо плов.
Плов з куркою в духовці готовий. Сподіваюся, рецепт вам сподобався. Пропоную використовувати такий плов з куркою в духовці як просте в приготуванні повсякденне блюдо. І якщо ви не маєте в своєму розпорядженні достатню кількість для приготування повноцінних страв часом, то цей плов з куркою в духовці може виручати вас дуже часто. Ось дивіться. Коли є вільних 15 хвилин ви готуєте так звану «зажарку», це курка з морквою і цибулею, прямо в жаровні. Потім увечері, прийшовши з роботи, включаєте духовку і додаєте в жаровню рис, воду і спеції. Жаровню в духовку, а самі відпочивати. І через 45 хвилин у вас буде готовий повноцінний вечерю для всієї родини. Приємного апетиту і до швидких зустрічей!