» » Торт "Карпатка", покроковий рецепт приготування з фото

Торт "Карпатка", покроковий рецепт приготування з фото


Карпатка рецепт
Вже давно хотілося мені приготувати цей чудовий заварний торт «Карпатка», і днями, нарешті, мені вдалося здійснити це давнє кулінарне бажання. Торт «Карпатка» вийшов чудовим - ніжний, помірно солодкий, візуально просто неймовірний!

Готується «Карпатка» не складніше самого банального тортика на два коржі. Тільки тісто в цьому десерті не проста, а заварне. Тому і коржі виходять такі «гористі», як гори Карпати. Як ви вже змогли здогадатися, торт отримав свою назву від знаменитих Карпатських гір, оскільки зовнішній вигляд «Карпатки» вже дуже їх нагадує, та й рецепт торта з тих місць, що біля Карпат.

Рецепт торта «Карпатка» досить простий. Зазвичай готують один корж, розподіливши тісто по невеликому прямокутному листу. А після приготування корж просто розрізається навпіл. Але все частіше зустрічаються рецепти приготування «Карпатки» з двох круглих коржів. І мені такий варіант більше до душі, тому як такий тортик виглядає акуратніше і нарядно.

Що стосується крему, використовуваного в приготуванні торта «Карпатка», то це звичайний заварний крем, тільки має більш щільну консистенцію за рахунок крохмалю в його складі. Після охолодження торта цей шар більше нагадує ніжний пудинг, ніж крем. Зате така щільність крему дозволяє сформувати високу начинку і це виглядає дуже ефектно і незвично.

Що особисто мені найбільше сподобалося в торті «Карпатка», так це його ніжність і дуже помірна солодкість. У коржах цукор і зовсім відсутня, а в кремі він ледь відчутний. У процесі приготування «Карпатки» у мене весь час йшла асоціація з заварними тістечками (еклерами). До речі, я вже якось показувала, як готую їх. Ви можете глянути рецепт приготування заварних тістечок ТУТ.

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій - 12

Складові:

  • вода - 100 мл
  • молоко - 100 мл + 600 мл
  • сіль - 0,5 ч.л.
  • вершкове масло - 80 г + 200 г
  • борошно - 140 г
  • яйця - 4 шт. + 2 шт.
  • цукор - 150 г
  • ванільний цукор - 1 ч.л.
  • кукурудзяний крохмаль - 60 г
  • цукрова пудра - 1 ст.л.

Торт «Карпатка», покроковий рецепт приготування з фото

Включаємо духовку розігріватися до 200 градусів і приступаємо до приготування тіста для заварних коржів.

У ківш або каструлю відправляємо 100 мл води і 100 мл молока, половину чайної ложки солі і 80 г вершкового масла.


Доводимо вміст ковша до кипіння, але не кип'ятимо.


Вводимо в гарячу рідину всю муку (140 г).


І, зменшивши вогонь до мінімуму, заварюємо тісто, тобто інтенсивно перемішуємо борошно з молоком, водою і маслом до отримання однорідного тіста. Зупиняємо процес замішування тоді, коли тісто придбає абсолютно однорідну консистенцію і буде з легкістю отлипать від стінок ковша.

{ad1}


Вимикаємо вогонь і залишаємо тісто на кілька хвилин в спокої для охолодження. Після чого по черзі вводимо в заварне тісто 4 яйця.


Вимішуємо заварне тісто з яйцями дерев'яною ложкою до однорідного стану. Готове тісто буде мати глянцевость.


Для приготування «Карпатки» я використовувала роз'ємну форму діаметром 21 см. Дно форми застелила пергаментом. На око розділила тісто на дві частини і одну з цих частин буквально «розмазала» по дну форми. І обов'язково залиште на поверхні тесту якомога більше нерівностей, їх можна навіть спеціально формувати змоченою у воді ложкою. Чим більше таких «гір», тим красивіше в результаті вийде торт.

Відправляємо форму з тестом в уже розігріту до цього моменту до 200 градусів духовку і випікаємо корж протягом 30 хвилин. Під час випікання духовку відкривати категорично не можна, інакше корж опаде і після цього його нічим вже не врятувати. Готовий корж значно збільшиться в розмірі і буде мати насичений золотистий колір.


Поки випікається перший корж для «Карпатки» ми не будемо втрачати час і приготуємо крем.

150 г цукру змішаємо з двома яйцями і ванільним цукром.


Злегка збити яєчно-цукрову суміш міксером або віночком вручну.


Введемо в суміш крохмаль і продовжимо перемішування. При необхідності для більш легкого перемішування крохмалю і суміші можна запозичити трохи молока з тих 600 мл, які складуть основу крему.


600 мл молока наливаємо в ківш і ставимо на вогонь. Стежимо за процесом його нагріву і в момент, коли молоко практично досягне моменту початку закипання, вводимо в нього суміш з цукру, яєць і крохмалю. Інтенсивно замішуючи крем продовжуємо його варити. В результаті через 2-3 хвилини крем почне густіти. Коли ви помітите перші ознаки його кипіння - вимикаємо вогонь.


Накриваємо поверхню заварного крему целофановим кульків, щоб уникнути утворення щільної скоринки і залишаємо для охолодження.


Після того, як крем практично повністю охолоне, вводимо в нього 200 г вершкового масла і ретельно перемішуємо міксером до однорідності.


Перший корж готовий, слідом за ним випікаємо другий.


Обидва коржа готові і навіть встигли охолонути.


І знову повертаємося до тієї ж рознімною формі, в якій випікалися коржі. На дно форми кладемо один з коржів (той, який вийшов менш «гористий»).


Викладаємо на нижній корж весь заварний крем і ретельно розподіляємо його по всій поверхні рівним шаром.


На крем кладемо другий корж і злегка притискаємо його руками для того, щоб він максимально щільно ліг на крем.


Відправляємо «карпатки» в холодильник і витримуємо кілька годин, після чого знімаємо форму з торта і прикрашаємо його поверхню цукровою пудрою.

торт Карпатка
Вершини Карпатських гір в снігу :)

Карпатка рецепт з фото
А тут вже знята перша проба з «Карпатки».

Торт Карпатка фото
Обов'язково знайдіть привід і приготуйте торт «Карпатка»! Приємного всім апетиту і до швидких зустрічей!

Карпатка покроково

Радимо прочитати

Бісквітний торт з вершками
Бісквітний торт з вершками
Цей торт по суті є найпростішим пирогом. Різниця лише в тому, що цей пиріг був чудесним чином облагороджений кремом на основі вершків. Результат вийшов досить ошатним, що не може не радувати мене.
Торт Трюфель
Торт Трюфель
Торт Трюфель, приготований власноруч, це чудовий подарунок не тільки винуватцеві торжества, але і будь-кому, присутньому на святі!
Торт з меренгою
Торт з меренгою
Цей рецепт я вважаю власним вдалим винаходом, хоча цілком можливо, що щось аналогічне давно відомо. Один час, якщо була можливість приготувати безе, я у все бісквітні торти додавала його шар, тому що
Торт з бананами
Торт з бананами
Цей простий і швидкий у виконанні торт відмінно підійде для чаювання в тихому сімейному колі. Але якщо ваші друзі і знайомі є великими любителями бананів і десертами з ними, то можна приготувати
Торт Наполеон на сковороді
Торт Наполеон на сковороді
Цей торт чимось нагадує звичайний «Наполеон», який багато господині печуть у духовці, але я пропоную спекти його на сковороді. Тісто готується на сметані і олії, тонкі коржі дуже швидко випікаються

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки