Торт Наполеон зі згущеним молоком
Всім привіт! Сьогодні звичайний день і я продовжую знайомити вас, дорогі гості, з рецептами моєї кухні. Рецепти мої нічим не відрізняються від безлічі інших, які ви зустрічаєте на просторах інтернету, але всі вони багаторазово випробувані мною особисто і ще у них є одна відмінна риса - простота приготування і доступність всіх інгредієнтів. Оскільки я живу в невеликому провінційному містечку, то магазини моєї місцевості не можуть похвалитися делікатесами і рідкісними продуктами. А готувати я люблю, тому викручуюся як можу. Завжди поважала людей, які всупереч обставинам роблять свою справу впевнено і якісно. Намагаюся бути такою ж.
Чому я ЦЕ роблю? Відповідь проста. Люблю фотографувати їжу, люблю дивитися на фото їжі, люблю готувати і пробувати нові страви. Раніше це була моя робота, а тепер це частина мого життя, в яку я із задоволенням запрошую вас, мої дорогі гості.
Кого нині здивуєш «Наполеоном»? Торт як торт, готується досить просто, виглядає теж просто, смак хороший, більше сказати нічого. Але я все одно скажу, і навіть більше, я присвячую «Наполеону» цілу статтю і купу фото на додачу, бо він цього гідний. Я люблю цей торт і, можливо, ви полюбите його так само, як і я.
Найсмачніший торт Наполеон
Складові:
- 200 г маргарину
- 200 г борошна
- 90 мл води
- дрібка солі
- чайна ложка оцту
- 100 г вершкового масла
- банка згущеного молока
Торт Наполеон покроковий рецепт
Маргарин рубаємо кубиками і складаємо в миску.
Додаємо борошно і сіль. Ретельно перетираємо суміш руками до стану крихти. Потім вводимо холодну воду і оцет. Замішуємо однорідне тісто.
{ad1}Готове тісто скачуємо в кулю, обертаємо целофаном і відправляємо в холодильник на 10 хвилин.
З охолодженим тестом легше працювати.
Тепер прийшов час включити духовку на 200 градусів. Приступаємо до приготування коржів. У вас є вибір: приготувати 8 великих коржів або 16 маленьких. Я готувала 16 маленьких коржів, з яких приготувала 2 торта (не питайте навіщо мені 2 торта). Виходячи з вибору кількості коржів і розміру майбутнього торта ділимо тісто на 8 або 16 рівних частин.
Розкачуємо тісто дуже тонко, при необхідності присипаємо його невеликою кількістю борошна. Взагалі з такого тіста виходять дуже хрусткі, практично прозорі листкові коржі (саме з таких коржів найсмачніший «Наполеон»).
Невелика хитрість. Для простоти і швидкості приготування коржів ви можете розгортати тісто прямо на аркуші пергаменту і разом з листом відправляти корж в духовку. Результат - чистий лист і економія часу. Тобто вам знадобиться 2 листи пергаменту. На одному тісто випікається, в той же час на іншому розкочується новий корж і так далі, листи виходять багаторазові.
Коржі спекли, так вони виглядають в готовому вигляді. Дуже тендітні, ніжні, ламаються від будь-якого дотику.
Переходимо до приготування крему. оскільки це торт Наполеон зі згущеним молоком (А бувають і інші, з зваврним кремом, наприклад), то змішуємо згущене молоко з маслом, збиваємо крем міксером до однорідної шовковистою консистенції.
Змащуємо коржі кремом, присипаємо верхівку і боки торта крихтами, приготованими з обрізків коржів. Якщо ви вирішили не обрізати коржі, тоді пожертвуйте один самий непоказний корж для крихти. В результаті отримуємо ось такий «Наполеон».
Я не чекаю, коли торт просочиться, не в цьому випадку. Цей «Наполеон» повинен залишатися хрустким.
Перший шматочок піддався моїй дегустації, потім до цього заняття приєдналися діти. Бажаю вам такий же солодкого життя, як і у мене ♥