Як приготувати грінки з яйцем і молоком. Покроковий рецепт з фото
Якщо ви ще не пробували грінки з батона з яйцем і молоком, то ви багато чого втратили. Це дійсно щось неймовірне! Смачні, рум'яні солодкі грінки, приготовані з яйцем і молоком, ніжні всередині і злегка хрустів зовні, на смак нагадують ніжний пиріг з просоченням. Такі солодкі грінки відмінно підійдуть до сніданку або в якості перекусу між прийомами їжі. А якщо подавати їх за всіма правилами, з шматочками фруктів і ягодами, то це блюдо і зовсім перетворюється в десерт.
З невідомої мені причини цей рецепт виник в моїй кулінарній житті не так давно, але тут же прижився і періодично радує мене і моїх дітей своєю простотою виконання і чудовим смаком. Готувати такі солодкі грінки з батона простіше простого, і якщо у вас є діти шкільного віку, то ви сміливо можете довірити приготування грінок з яйцем і молоком ім. Часу на реалізацію рецепта буде потрібно не більше 5 хвилин.
Коли я готувала ці грінки з яйцем і молоком для блогу, то хвилювалася, що мені не вдасться передати на фото всю красу цього рецепта. Але, мабуть, я хвилювалася даремно. Тепер дивлюся на фотографії цих неймовірно смачних греночек і відразу захотілося повторити :)
Складові:
- 1 батон
- 3 яйця
- 250 мл молока
- 2 столові ложки цукру
- соняшникова олія для смаження
Грінки з батона з яйцем і молоком
На вказану кількість молока і яєць йде один стандартний батон, який слід нарізати акуратними скибочками завтовшки 1,5 см.
{ad1}
У глибокій ємності (бажано, щоб вона була з плоским дном, наприклад, харчової контейнер) розмішуємо три яйця і 2 ложки цукру. Найпростіше розбити яйця з цукром за допомогою міксера, оскільки нам необхідно домогтися, щоб кристалики цукру повністю розчинилися.
Буквально 1 хвилина роботи міксера дозволила перетворити яйця в однорідну масу, а цукор повністю розчинився.
Додаємо в яєчну суміш 250 мл молока і злегка розмішати вміст ємності.
На цьому етапі приготування солодких грінок з яйцем і молоком ставимо сковороду на вогонь і додаємо на її поверхню 15-20 мл соняшникової олії без запаху. Наша сковорода повинна бути добре розігріта до моменту, коли перша майбутня грінки торкнеться її поверхні.
Кожен скибочку батона занурюємо в яєчно-молочну суміш, витримуємо його в рідині близько 5 секунд (батон повинен повністю просочитися яйцем і молоком, але не встигнути остаточно розм'якнути).
Потім кладемо на розпечену сковорідку і обсмажуємо на середньому вогні з обох боків до рум'яної скоринки.
Як тільки перша партія грінок готова - обсмажуємо наступну і так до тих пір, поки не витрачається весь нарізаний батон.
Якщо у вас знайдуться будь-які ягоди або фрукти (тільки м'які - банани, персики, і так далі), то це чудово доповнить і прикрасить наше блюдо.
Подаємо до столу солодкі грінки з яйцем і молоком теплими, і обов'язково з чашкою чаю. Приємного апетиту і до швидких зустрічей!