Як приготувати плов в мультиварці
З появою на моїй кухні мультиварки жити однозначно стало веселіше :)
Я все ще перебуваю на стадії експериментів і звертаюся з цим агрегатом на «ви», але дещо з моїх улюблених страв я вже змогла освоїти, причому цілком успішно. Дуже порадував мене плов. Вийшов абсолютно ідентичним тому, який я завжди готувала в жаровні, але часу і сил на приготування пішло менше, та й плита залишилася чистою.
Дуже люблю я плов готувати саме з грибами, зокрема з печерицями. А все тому, що м'яса мені вистачає і в інших стравах, а плов з м'ясом готується вже дуже довго, як на мене. Це за умови, що ви хочете отримати дійсно якісне блюдо. Тоді вам довелося б доводити до готовності м'ясо, а потім вже продовжувати возитися з пловом. З печерицями плов виходить абсолютно не гірше, але в два рази швидше, а це істотна економія часу, якого і так завжди мало в наявності.
Давайте я розповім все по порядку. Виявляється, для приготування дійсно смачного плову в мультиварці дуже важливо дотримуватися пропорції інгредієнтів, про що я розповім нижче.
Готуємо плов в мультиварці
Складові:
- 1 велика або 2 середні моркви
- 300 г печериць
- 1 стакан (250 мл) рису
- 2,5 склянки води або бульйону
- лавровий лист
- часник
- 1 чайна ложка солі (з гіркою)
- 1/2 чайної ложки приправи для плову
- 50 мл соняшникової олії
Дрібно натерту моркву і крупно порізані печериці обсмажуємо в чаші мультиварки, додавши 50 мл соняшникової олії і лавровий лист. Включаємо режим «смажити» і часто заважаючи обсмажуємо інгредієнти.
{ad1}
В результаті обсмажування виходить ось така маса з грибів і вже обм'якле і частково віддала свій сік моркви. завдяки такому обсмажування морквяний сік з'єднується з соняшниковою олією, утворюючи насиченого кольору рідина. Завдяки цьому готовий плов не буде виглядати блідо і нагадувати рисову кашу.
Для моєї сім'ї я готую плов зі склянки рису. Стакан в даному випадку 250 мл. При приготуванні плову на плиті я завжди брала 3 частини води, але в мультиварці трохи інші пропорції.
На такий обсяг рису (грибів і моркви) необхідно взяти 2,5 частини води, тобто 2,5 склянки або 625 мл води (або бульйону). В цьому випадку ви отримаєте ідеальний плов, абсолютно не сухий, але й не рідкий.
Загалом наступний крок - додавання рідини в чашу мультиварки. Потім солимо рідина і додаємо приправу. Приправа для плову в даному випадку дуже важлива, в ній міститься куркума і ще ряд компонентів, що традиційно використовуються при приготуванні плову.
Додаємо рис і перемикаємо мультиварку в режим «плов».
І неочищений часник. Можна цілу головку. Цього разу я додала кілька зубчиків.
Після цього закриваємо кришку мультиварки і чекаємо сигналу закінчення приготування. Ну ось і все, плов готовий, можна приступати до трапези :)