Кукурудзяна каша в мультиварці на воді, покроковий рецепт з фото
До недавнього часу кукурудзяна каша не входила в умовний список бажаних мною страв. А все тому, що колишні спроби її приготувати не сказати щоб закінчувалися невдало, але і захоплення у мене і домашніх не викликали. Кукурудзяна каша могла пригоріти або вийти «комом», в якому були присутні недоварені дрібні крупинки. Але чаші, звичайно, пригорає. І взагалі, як показала практика, кукурудзяну крупу готувати досить складно.
І тут я згадала, що є щасливою володаркою мультиварки, в якій, як вважається, каші виходять «на ура». Вирішила я приготувати кукурудзяну кашу на воді в мультиварці. Вивчила інформацію з цього питання, зібралася з силами і переступила. Вирішила я готувати кукурудзяну кашу в мультиварці нема на режимі рис або варіння, а майже на самому низькотемпературному режимі «гасіння». Часу на варіння кукурудзяної каші при цьому пішло багато в порівнянні з приготуванням того ж рису або гречки, але результат порадував. У звичайній каструлі на плиті у мене така кукурудзяна каша не виходила. В мультиварці кукурудзяна каша, приготована на воді, в режимі «гасіння» встигла зваритися і розпаритися. Вийшло смачно.
У деяких рецептах приготування кукурудзяної каші на воді в мультиварці вершкове масло рекомендується додавати в самому початку приготування. Я ж додала його в кінці, оскільки не була точно впевнена скільки масла знадобиться для ідеального смаку і консистенції. У гарячу кукурудзяну кашу вершкове масло з легкістю втручається і надає страві оксамитову консистенцію і більш ніжний і м'який смак. І кількість його не мале. У моєму випадку на склянку кукурудзяної крупи пішло 50 г вершкового масла.
{ad1}Давайте я покажу і розкажу як готувала кукурудзяну кашу на воді в мультиварці. В недалекому майбутньому планую ще приготувати таку кашу, тільки рідку на молоці. І обов'язково відзвітуюся про результати :)
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій - 3Складові:
- 1 стакан кукурудзяної крупи
- 3,5 склянки води
- 1 ч.л. солі без гірки
- 50 г вершкового масла
Як зварити кукурудзяну кашу в мультиварці
На три порції кукурудзяної каші досить склянки кукурудзяної крупи. Обов'язково моєму крупу перед варінням.
Вимиту кукурудзяну крупу відправляємо в чашу мультиварки і додаємо 3,5 склянки води а також чайну ложку солі без гірки.
Закриваємо кришку мультиварки і включаємо режим «гасіння» на 1 годину. Після сигналу мультиварки про закінчення приготування відкриваємо кришку і додаємо в кукурудзяну кашу 50 г вершкового масла. Гарненько розмішуємо кукурудзяну кашу з маслом, після чого накладаємо її в тарілки.
Дуже смачно подавати таку кукурудзяну кашу на воді з різними м'ясними стравами, де присутній соус або підлива. Наприклад, котлети з підливою підійдуть ідеально або тушковане м'ясо з підливою.
Приємного апетиту, дорогі читачі, і до нових зустрічей!