Як приготувати вареники з сиром, покроковий рецепт з фото
Я недавно помітила, що мова про вареники найчастіше заходить саме влітку. Звичайно, і взимку ми готуємо вареники з капустою, картоплею або сиром, але влітку до низки начинок приєднуються всі види ягід і фруктів. І як не парадоксально, але сьогодні, в розпал літа, я буду готувати вареники з сиром. Ось захотілося і все :) а ягідні начинки почекають наступного разу.
Приготування вареників з сиром - заняття просте, яке не потребує особливих навичок в кулінарії. Досить просто мати хороший перевірений рецепт тіста на вареники. Саме тісто грає важливу роль в цій страві. Від якості тесту буде залежати смак і цілісність вареників. Невдале тісто для вареників і не якісна ліплення псують все. В цьому випадку вареники «розлазяться» в процесі варіння і ви отримуєте начинку в воді і лахміття тесту там же. Тому, якщо хочемо смачні хороші вареники - беремо перевірений рецепт і по ньому готуємо.
А взагалі вареники, і з сиром в тому числі, дуже зручне блюдо. Зазвичай вареники готують в такій кількості, яке дозволить щільно пообідати всій родині і ще наповнити ними морозильну камеру. Таким чином ви вирішуєте питання з обідами ще як мінімум на 2-3 рази.
Хочу ще пару слів сказати про ліплення вареників. Я завжди з величезною цікавістю і захопленням заглядалася на вареники, виконані в техніці фігурної ліплення. Мені це здавалося верхом краси і досконалості. Тільки уявіть: на вашому столі не просто смачні вареники, вони ще й кулінарний витвір мистецтва. І в цей раз я вперше зважилася спробувати ліпити вареники саме фігурно, з «кіскою», що оточує кожен варенічек з сиром. Виявилося, що це досить просто, достатньо один раз уважно переглянути якусь відео на цю тему і повторити процес. Правда, без практики ліплення вареників кіскою займає більше часу. Тому половину вареників з сиром я зліпила новим способом, а половину - по-старому.
Складові:
- 300 г сиру
- 1 яйце в начинку
- 1-2 столові ложки цукру в начинку і 1 чайна ложка в тісто
- 3,5 склянки борошна для тесту і ще трохи для присипання столу
- 1 яйце в тісто
- 250 мл кефіру
- 0,3 чайної ложки солі
Вареники з сиром, покроковий рецепт з фото
Починати приготування будь-яких вареників слід з тіста, і вареників з сиром в тому числі. Не так давно я вже викладала рецепт приготування тіста для вареників на кефірі. Воно ідеально підходить для сирної начинки. Детально про приготування тіста для вареників на кефірі з покроковими фотографіями ви можете дізнатися в цьому пості. Сміливо переходьте по посиланню і переступайте до замішування.
{ad1}
Є ще один чудовий рецепт тесту на вареники, але вже не на кефірі, а на молоці. За цим рецептом виходить смачне ніжне тісто, добре тримає начинку. З ним легко працювати. Рецепт даного тесту для вареників (воно підходить і для пельменів з чебуреками) ви знайдете тут.
Отже, тісто для приготування вареників з сиром готове. Тепер слід зайнятися сирною начинкою. На обсяг тесту, яке ви приготували по одному з двох запропонованих вище рецептів, досить буде 300 г сиру. Забиваємо в миску з сиром одне яйце і додаємо цукор. Що стосується цукру, то його слід додавати в сир спираючись на особисті смакові переваги. Додайте для початку столову ложку, розмішайте і спробуйте начинку на смак. Якщо вам здасться, що цукру в сирі мало, то додайте ще.
Гарненько розмішати сир з яйцем і цукром, розбиваючи виделкою грудочки.
Тісто ділимо на 4 частини, 3 з яких кладемо в пакет і щільно закриваємо. Четверту ж частина розгортає на присипаної борошном робочій поверхні в пласт товщиною приблизно 3 - 3,5 мм. За допомогою склянки висікає кола, які залишаємо на столі, а обрізане тісто збираємо в кулю і кладемо в пакет до решти.
У центр кожного кола кладемо чайну ложку сирної начинки.
Скріплюємо краю вареників звичайним способом, а потім, при бажанні дивимося відео про фігурної ліплення вареників і повторюємо.
Тут вже я втомилася ліпити косичку на вареники і вирішила частину вареників з сиром залишити в своєму класичному вигляді.
Наповнюємо каструлю водою до половини і ставимо на вогонь. Додаємо в воду дрібку солі і очікуємо початку її кипіння. Після чого закладаємо в каструлю з киплячою водою вареники (вважаємо скільки їх потрібно з розрахунку на кожного їдця) і варимо вареники з сиром 3-4 хвилини з моменту повторного закипання води.
Подаємо вареники з сиром гарячими зі сметаною, вершковим маслом або варенням. Смачного!