» » Заготовляємо кріп на зиму, рецепт з фото крок за кроком

Заготовляємо кріп на зиму, рецепт з фото крок за кроком


Кріп на зиму
Якщо ви живете в великому місті, то зі свіжою зеленню в холодну пору року ніяких проблем не виникає. Просто йдеш і купуєш її в найближчий супермаркет. Але якщо ви з запасливих, ощадливих або живете в видаленні від великих магазинів, то цей рецепт заготовки кропу на зиму вам може стати в нагоді і завдяки йому на вашій кухні взимку завжди буде присутній кріп для заправки перших страв і для прикраси салатів і гарнірів.

Буває ще так, що з пучка кропу, який витрачали якийсь час, залишається ще достатня його кількість, а в найближчі дні кріп більше не знадобиться. Можна не чекати, поки кріп остаточно зів'яне, а заготовити його на зиму, а саме засушити способом, який я детально опишу нижче.

Я пропоную дуже оригінальний, простий і практичний метод заготівлі кропу на зиму - сушка кропу в мікрохвильовій печі. Ця процедура займає мінімум часу і сил, дуже цікава сама по собі і до того ж, освоївши сушку кропу на зиму в мікрохвильовці, ви зможете таким же чином заготовлювати і петрушку, і базилік, і взагалі будь-які трави. Суть методу полягає в тому, що під час перебування кропу в мікрохвильовій печі він за лічені хвилини віддає всю вологу, при цьому практично не втрачаючи свій колір (що не відбувається при сушінні його в природних умовах). В результаті ви отримуєте абсолютно висушений кріп за 3 хвилини перебування його в мікрохвильовій печі, але він залишиться яскравий і апетитний, і не втрачає свій аромат.

Все, що вам знадобиться для заготовки (сушіння) кропу на зиму за допомогою мікрохвильової печі, так це сам кріп і кілька паперових серветок. Давайте вже перейдемо від слів до справи і переступимо.

{ad1}

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій - 1

Складові:

  • кріп (у мене було 100 г)
  • паперові серветки - 4 шт.

Заготівля кропу на зиму в домашніх умовах

Свіжий кріп ретельно миємо під проточною водою (під краном), тим самим дозволяючи струменів води змити з нього весь пил. Потім струшуємо воду з «букетика» кропу.


Тепер нам слід відрізати грубі підстави, тобто стволики у кропу. В принципі, можна заготовлювати кріп разом з ними, але я все ж вважаю за краще від них позбавлятися.


Беремо тарілку великого діаметру і кладемо на її дно пару паперових серветок в розгорнутому вигляді. Це захистить тарілку від можливого прилипання до неї кропу. Далі розкладаємо на тарілці кріп тонким шаром. У мене було рівно 100 г кропу (насправді це дуже мало, всього один пучок, для заготівлі його краще брати близько 300 г кропу). Ці 100 г я розділила на 2 частини і сушила їх окремо. Невеликі порції гарантовано рівномірно просушать, завдяки чому не виникне проблем із зберіганням сухого кропу.

Так ось, розкладаємо кріп на тарілці з серветкою і прикриваємо зверху ще двома серветками.


Відправляємо тарілку з кропом в мікрохвильову піч і встановлюємо потужність Потужність 600 Вт. Засікаємо 3 хвилини і чекаємо результат. Через 3 хвилини перевіряємо, кріп повинен бути абсолютно сухою.


Перекладаємо висушений кріп на дошку і дрібно рубаємо його ножем або ламаємо руками. Сушений кріп дуже крихкий і його досить легко подрібнити.

Як заготовити кріп
Перекладаємо сушений кріп на зиму в баночку або невеликий контейнер і щільно закриваємо. Зберігаємо такий сушений кріп при кімнатній температурі всю зиму, не боячись, що він зіпсується. Ось такий простий і нехитрий спосіб заготівлі кропу на зиму, користуйтеся на здоров'я. Гарного дня і до швидких зустрічей!

Заготівля кропу на зиму

Радимо прочитати

Гостра сира аджика на зиму рецепт
Гостра сира аджика на зиму рецепт
Всім привіт. Давно хотіла з вами поділитися одним дуже чудовим рецептом гостра сира аджика на зиму. Те, що заготовляти ми її будемо саме сиру, нехай вас не бентежить. Спробувавши її лише один раз,
Щавель на зиму в банках
Щавель на зиму в банках
Який же зелений борщ обійдеться без кисленького щавлю та іншої ароматною літньої зелені? Тому вкрай важливо в засіках мати зелений щавель в банках, завбачливо заготовлений у часи його достатку.
Огірки на зиму без стерилізації
Огірки на зиму без стерилізації
Хрусткі огірочки мариновані – завжди відмінне доповнення до будь-якого столу. Тому потрібно скористатися сезоном і закатати їх якомога більше, щоб взимку можна було насолоджуватися приємним смаком
Огірки кисло-солодкі
Огірки кисло-солодкі
Якщо хочете приготувати смачні та хрусткі мариновані огірки, то обов'язково закрийте кілька банок з цього німецької рецептом. Заготовки з огірків виручать при приготуванні зимових салатів, і коли
Заготівля кропу на зиму
Заготівля кропу на зиму
Ароматна зелень петрушки, щавлю, кропу – невичерпне джерело корисних мікроелементів та вітамінів, які потрібні нашому організму круглий рік. Літо - пора заготівель овочів і зелені запас. Перший

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

На початок сторінки