Заготовляємо кріп на зиму, рецепт з фото крок за кроком
Якщо ви живете в великому місті, то зі свіжою зеленню в холодну пору року ніяких проблем не виникає. Просто йдеш і купуєш її в найближчий супермаркет. Але якщо ви з запасливих, ощадливих або живете в видаленні від великих магазинів, то цей рецепт заготовки кропу на зиму вам може стати в нагоді і завдяки йому на вашій кухні взимку завжди буде присутній кріп для заправки перших страв і для прикраси салатів і гарнірів.
Буває ще так, що з пучка кропу, який витрачали якийсь час, залишається ще достатня його кількість, а в найближчі дні кріп більше не знадобиться. Можна не чекати, поки кріп остаточно зів'яне, а заготовити його на зиму, а саме засушити способом, який я детально опишу нижче.
Я пропоную дуже оригінальний, простий і практичний метод заготівлі кропу на зиму - сушка кропу в мікрохвильовій печі. Ця процедура займає мінімум часу і сил, дуже цікава сама по собі і до того ж, освоївши сушку кропу на зиму в мікрохвильовці, ви зможете таким же чином заготовлювати і петрушку, і базилік, і взагалі будь-які трави. Суть методу полягає в тому, що під час перебування кропу в мікрохвильовій печі він за лічені хвилини віддає всю вологу, при цьому практично не втрачаючи свій колір (що не відбувається при сушінні його в природних умовах). В результаті ви отримуєте абсолютно висушений кріп за 3 хвилини перебування його в мікрохвильовій печі, але він залишиться яскравий і апетитний, і не втрачає свій аромат.
Все, що вам знадобиться для заготовки (сушіння) кропу на зиму за допомогою мікрохвильової печі, так це сам кріп і кілька паперових серветок. Давайте вже перейдемо від слів до справи і переступимо.
{ad1}Час приготування: 15 хвилин
Кількість порцій - 1Складові:
- кріп (у мене було 100 г)
- паперові серветки - 4 шт.
Заготівля кропу на зиму в домашніх умовах
Свіжий кріп ретельно миємо під проточною водою (під краном), тим самим дозволяючи струменів води змити з нього весь пил. Потім струшуємо воду з «букетика» кропу.
Тепер нам слід відрізати грубі підстави, тобто стволики у кропу. В принципі, можна заготовлювати кріп разом з ними, але я все ж вважаю за краще від них позбавлятися.
Беремо тарілку великого діаметру і кладемо на її дно пару паперових серветок в розгорнутому вигляді. Це захистить тарілку від можливого прилипання до неї кропу. Далі розкладаємо на тарілці кріп тонким шаром. У мене було рівно 100 г кропу (насправді це дуже мало, всього один пучок, для заготівлі його краще брати близько 300 г кропу). Ці 100 г я розділила на 2 частини і сушила їх окремо. Невеликі порції гарантовано рівномірно просушать, завдяки чому не виникне проблем із зберіганням сухого кропу.
Так ось, розкладаємо кріп на тарілці з серветкою і прикриваємо зверху ще двома серветками.
Відправляємо тарілку з кропом в мікрохвильову піч і встановлюємо потужність Потужність 600 Вт. Засікаємо 3 хвилини і чекаємо результат. Через 3 хвилини перевіряємо, кріп повинен бути абсолютно сухою.
Перекладаємо висушений кріп на дошку і дрібно рубаємо його ножем або ламаємо руками. Сушений кріп дуже крихкий і його досить легко подрібнити.
Перекладаємо сушений кріп на зиму в баночку або невеликий контейнер і щільно закриваємо. Зберігаємо такий сушений кріп при кімнатній температурі всю зиму, не боячись, що він зіпсується. Ось такий простий і нехитрий спосіб заготівлі кропу на зиму, користуйтеся на здоров'я. Гарного дня і до швидких зустрічей!